Recomandări Social

Șase proiecte din județ au intrat în cursa națională pentru cea mai de succes activitate din ”Școala altfel”

Șase proiecte educaționale care s-au desfășurat în săptămâna ”Școala altfel” în județul Bistrița-Năsăud au intrat în cursa pentru cea mai bună activitate organizată la nivel național. Acestea pot fi votate AICI din 23 iunie 2019 până în data de 28 iunie 2019. Iată-le:

Competiția este structurată pe zece domenii educaţionale: cultural, artistic, tehnic, ştiinţific, sportiv, educaţie pentru cetăţenie democratică şi promovarea valorilor umanitare, educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, educaţie ecologică şi de protecţie a mediului, abilităţi de viaţă, consiliere şi orientare.

Spre exemplu, în cadrul proiectului ”Pe două roți” realizat la Școala Gimnazială ”Grigore Silași” din Beclean  elevii au fost provocați de directorul Gabriel Rus, pasionat de motociclete, să petreacă câteva ore alături de motocicliștii din oraș, să descopere secretele motoarelor puternice, regulile de circulație, dar și echipamentul pe care, obligatoriu, trebuie să îl poarte fiecare motociclist.

”Motocicliștii invitați au intrat pe poarta școlii și s-au aliniat pe terenul de bitum. Gabriel Rus, un motociclist cu state vechi, a considerat că elevii ar avea multe de învățat de la motocicliști – de la spiritul de aventură, la spiritul de echipă, la respectarea regulilor și până la dragostea de natură și de libertate pe care ți-o dă o călătorie pe două roți. Printre invitați s-a aflat și o fostă elevă a școlii, Andreea Pop pasionată și ea de motociclete și de viteză. Elevii, în special băieții au fost extrem de încântați de motoarele puternice și de faptul că li s-a permis, pentru prima dată, să se urce pe motocicletele pe care până acum doar le-au admirat trecând pe stradă”, se arată în descrierea proiectului.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.