Social

Tineri arestați, bănuiți de furturi din biserici

ACTUALIZARE Patru tineri arestaţi preventiv pentru fapta de tâlhărie calificată de la Zoreni sunt bănuiţi de alte două furturi comise pe raza judeţului Mureş. Patru tineri, din Mureş şi Bistriţa-Năsăud, sunt cercetaţi de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş pentru comiterea unor furturi din lăcaşuri de cult, de pe raza localităţilor Sărmaşu şi Sărmăşel. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 6.500 de lei.

La data de 3 noiembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din Sărmaşu, au identificat 4 tineri cu vârste între 17 şi 20 de ani, domiciliaţi în judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud, care sunt bănuiţi de comiterea a două furturi din bisericile ortodoxe, situate în oraşul Sărmaşu şi satul Sărmăşel.

În fapt, în cursul lunii octombrie a.c., cei 4 tineri ar fi sustras din lăcaşurile de cult aparatură electronică în valoare de 6.500 lei, respectiv sistemul audio format din boxe, amplificator şi microfon, cu cablurile aferente.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

ȘTIREA INIȚIALĂ Şase persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tentativă la tâlhărie calificată au fost reţinute de poliţiştii bistriţeni, fiind prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă. La data de 23 octombrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean şi-a însuşit propunerea arestării preventive a acestora pentru o perioadă de 30 zile, cei în cauză fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bistriţa-Năsăud.

La data de 22 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu cei ai Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au identificat şapte tineri cu vârste cuprinse între 15 ani şi 20 de ani, din localităţile Sânmihaiu de Câmpie, Budești, Sâncraiu de Mureș – judeţul Mureş, Sărmaş – judeţul Mureş şi Hunedoara, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tentativă la tâlhărie calificată.

Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că în noaptea de 21/22 octombrie tinerii ar fi sustras prin violenţă şi ameninţări suma de 2.000 de lei din locuinţa unui bărbat de 76 de ani, din localitatea Zoreni. Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti în proporţie de 80%.

De asemenea, la aceeaşi dată, cei în cauză ar fi pătruns în locuinţa unui bătrân în vârstă de 81 de ani din Zoreni, încercând să sustragă, prin ameninţare, o sumă bani.

Faţă de şase dintre aceştia a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind apoi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean cu propunere de arestare preventivă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS