Sănătate

Scade numărul de infecții respiratorii. Pneumonia, fatală în două cazuri

Suntem încă în plin sezon al infecțiilor respiratorii, însă ultimele date oficiale arată o scădere a numărului de cazuri, după patru săptămâni la rând de creștere. Cu toate acestea, doi pacienți au decedat după cea u făcut pneumonie.

Numărul cazurilor de gripă a scăzut de aproape trei ori în ultima săptămână, de la 166 la 62, cei mai afectați fiind copiii cu vârste între 2 și 14 ani și persoanele peste 65 de ani. În spital sunt internate 12 persoane (față de 34 la precedenta raportare).

Și numărul celor care au contactat viroze respiratorii a scăzut simțitor de la 3255 la 2321, însă în spital au ajuns sensibil mai multe persoane față de intervalul precedent de raportare (27 atunci, acum 33).

Pneumonie au făcut 318 oameni (față de 398), 55 s-au internat în spital (față de 92), iar doi au decedat.

Potrivit statisticilor, în jur de 20% din populația Europei se infectează cu virusul gripal în fiecare an, iar cel mai mare risc de a dezvolta forme severe de gripă este la persoanele în vârstă, femeile însărcinate și pacienții cu boli cronice.

În 1 februarie, Ministerul Sănătății a anunțat declanșarea stării de alertă epidemiologic, după a treia săptămână la rând de depășire a pragului epidemic. Starea de alertă epidemiologică presupune pregătirea unităților sanitare pentru un număr mai mare de pacienți, asigurarea de medicamente și impunerea unor eventuale restricții de vizitare în spitale, acolo unde acestea sunt considerate necesare, ceea ce la Bistrița s-a și întâmplat.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS