Actualitate

”Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic!”, ediția a II-a. Premiile concursului pentru școli

Municipalitatea lansează ediția a II-a a concursului ”Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic!”. Concursul se va desfăşura până în luna iunie 2019 şi va consta în colectarea lunară a deşeurilor tip PET în şcoli.

Se vor acorda trei premii: premiul I în valoare de 2.000 lei, premiul II – 1.500 lei, premiul III – 1.000 lei, precum și premiul ”Juniorii colectării”, în valoare de 1.500 lei, pentru grădinița care colectează cei mai mulți saci cu PET-uri.

Se va acorda și un premiu special în valoare de 1.000 lei pentru idei practice de reducere a cantităţilor de deşeuri din plastic prin renunțarea la folosirea produselor de unică folosință gen: flacoane, plase, pungi, pahare, veselă, farfurii de unică folosință, etc.

Parteneri sunt Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și SC Supercom SA.

La prima ediție, desfășurată în perioada mai – iunie 2018, au fost colectați peste 2.000 de saci cu PET-uri, cei mai mulți de către elevii Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” (foto). Aici câștigătorii ediției I.

2 comentarii

  • mergeti in fata firmelor care fac pungi din plastic si scandati acolo ca nu mai vreti sa le strangeti…produsele!
    asa strangeti inca 2000 de ani!

  • Municipalitatea a dat in mintea copiilor(elevilor). Ei cred ca scapa Bistrita de mizerile din plastic. Da o scapam pana poimane ! Nu asa tovarasi se fac programele anti deseuri. Ati luat legatura cu marile magazine ? Ati impus ca fiecare sa detina aparate de presat si colectat peturi ? Si asa cum este in occident omul care aduce la balotat, presat peturi sa primeasca niscaiva banuti per pet. Ati pus de o hotarare in CL prin care in plan local sa se interzica fabricarea de saci, pungi etc din plastic? Nimic din toate acestea. No, cam peste 20-30 de ani cand dupa noi se vor repatria copiii romanilor plecati in lume si altii se vor naste din cetateni cu mentalitate de europeni, se vor intelege si aplica toate aceste aspecte. Acuma mai avem de asteptat. Un popor nou si o administratie constienta .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS