Actualitate

Scenarii modificate pentru opt comune, restricții de week-end ridicate în alta

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 116/04.05.2021, intră în vigoare următoarele măsuri: 

În comunele unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori (scenariul galben) – Silivașu de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie:

activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-22.00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

În unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori (scenariul verde) – Budacu de Jos, Ciceu Mihăiești, Lechința, Matei, Miceștii de Câmpie, Telciu:

activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-22.00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Se ridică restricțiile pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, aplicate în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 348/2021, pentru comuna Ciceu Giurgești.

În vigoare sunt restricții de week-end (circulație interzisă începând cu ora 20.00 și magazine închise la ora 18.00 vinerea, sâmbăta și duminica) în comunele Budești, Monor, Șieu Măgheruș.

Aceste măsuri intră în vigoare în 5 mai și se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3678257602303703

VEZI ȘI:

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS