Nouă unităţi de învăţământ din judeţul nostru s-au înscris în competiţia naţională „Şcoala Altfel” prin care sunt alese activităţile de succes din cadrul acestui program. Este vorba de Clubul Copiilor Sîngeorz Băi, Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița, Grădiniţa cu Program Prelungit ”Căsuța cu Povești” Bistrița, Colegiul Tehnic InfoEL Bistrița, Liceul Tehnologic Feldru, Școala Gimnazială Ciceu Giurgești, Școala Gimnazială Nimigea de Jos, Școala Gimnazială nr. 1 Rebra, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița.
Clubul Copiilor Sîngeorz-Băi a derulat proiectul educativ „Undă verde pentru prietenie” prin care copiii au fost familiarizaţi cu importanţa protejării naturii în Parcul Naţional Munţii Rodnei.
Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa a intrat în concursul naţional cu atelierul de gastronomie, coordonat de chef Nina Rus, iar Şcoala Gimnazială nr. 4 Bistriţa cu „Detectivii – Enigmele Bistriţei”, ocazie cu care elevii au descoperit frumuseţile oraşului.
Grădiniţa „Căsuţa cu poveşti” a propus proiectul „Mă antrenez să fiu curajos şi încrezător”, iar Colegiul Tehnic InfoEl cu „Oraşul albastru al prieteniei” prin care s-au implicat în organizarea Zilei pentru Conștientizarea Autismului alături de Centrul de Resurse și Referință în Autism ,,Micul Prinț” Bistrița.
Liceul Tehnologic Feldru consideră o activitate de succes faptul că a făcut o vizită în Pădurea pedagogică a Asociaţiei Tăşuleasa Social, iar Şcoala Gimnazială Ciceu Giurgeşti că i-a încurajat pe copii să fie artişti pentru o zi. Şcoala Gimnazială Nimigea de Jos s-a înscris în concurs cu activitatea „Punţi peste timp”, un model de solidaritate și de toleranță interetnică, iar Şcoala Gimnazială nr. 1 Rebra cu activitatea „Tehnici esenţiale de supravieţuire – radioamatorism”.
Pentru a câştiga concursul, aceste activități trebuie votate pe platforma deschisă de Ministerul Educaţiei la adresa următoare: ww.http://sae.edu.ro/2017/votare/ până în data de 25 iunie a.c. ora 24.00
Rezultatele vor fi anunţate în data de 30.06. 2017.
Adaugă comentariu