Actualitate Social

Şcoala Generală „Mihai Eminescu” din Năsăud, fabrică de bani. Nevestele directorilor, acuzate că fac fac afaceri sub umbrela ISJ

Un grup de părinţi ai elevilor de la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” Năsăud i-au scris ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, că nevestele directorului şi al directorului adjunct, doamnele Ana Spiridonică şi Ana Kovaci, fac bani pe seama copiilor şi sub umbrela ISJ.

În memoriul trimis Ministerului, ajuns şi în posesia Timp Online, ei susţin că Ana Spiridonică care e soţia directorului şcolii, cu toate că e pensionară de patru ani, continuă să predea. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns acest lucru, dânsa mai este şi dirigintă. Situaţia ar fi fost adusă la cunoştinţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud care, în luna martie, a înlocuit-o de la clasă, dar, pretind părinţii, profesoara s-ar fi folosit de doi părinţi care ar fi redactat un memoriu, aşa încât ISJ a revenit asupra deciziei şi iar a numit-o pe pensionară diriginta clasei.

Conform părinţilor, Ana Kovaci este învăţătoare şi soţia directorului adjunct al şcolii. Ea a înfiinţat un SRL cu care, susţin ei, „produce bani pe seama copiilor”.


„După terminarea programului de şcoală, învăţătoarea rămâne în clasă unde face temele cu unii elevi ai căror părinţi plătesc un tarif de zece lei pe zi. Cum numărul elevilor este de 15, suma obţinută de la ei e de 150 de lei zilnic şi 2400 de lei lunar. Mâncarea o plătim separat. Este adusă în şcoală şi servită direct în clasă fiindcă nu există sală de mese amenajată nici garanţia unei igiene înainte de masă. Mai mult, au tupeul să ne cerară să nu spunem cuiva că plătim şi să avem grijă cu cine şi despre ce vorbim”, susţin părinţii care îl întreabă, retoric, pe ministru, de unde să mai scoată atât de mulţi bani.

Părinţii mai arată în memoriul lor că Anuţa Kovaci i-a dat de lucru şi soţului ei, directorul adjunct al şcolii, de profesie inginer. Acesta ţine ore de informatică cu o parte dintre elevii ei în cabinetul de informatică al şcolii. „El face două şedinţe de câte două ore cu grupe de 15 elevi. Fiecare plăteşte 15 lei pe oră ceea ce înseamnă că obţine 225 de lei de la fiecare grupă după o oră şi lucrează cu două astfel de grupe. Aşadar ia 450 de lei pe săptămână şi 1800 de lei lunar şi nu plăteşte nimic şcolii”, mai susţin părinţii.

În tot acest timp, Anuţa Kovaci lucrează la o altă şcoală subordonată Şcolii „Mihai Eminescu” unde prestează în cadrul proiectului „A doua şansă”, unde, susţin ei, „se preface că predă”.

Părinţii susţin că, în urma primei sesizări pe care ei au făcut-o în luna ianuarie a acestui an, la Năsăud s-a deplasat inspectorul general-adjunct Mircea Romocea ca să verifice ce s-a întâmplat.

„Problemele au fost rezolvate ca în familie astfel încât nimeni să nu ştie nimic. Nu s-a făcut o şedinţă cu cadrele didactice să se prezinte problemele ridicate. Nu s-au luat măsuri de sancţionare împotriva conducerii şcolii şi nici conducerea ISJ nu a găsit vreun vinovat”, mai arată ei.

Singurul lucru care s-a întâmplat a fost închiderea temporară a „SRL-ului doamnei Kovaci” care, între timp, a fost redeschis.

„Au spus că, de data aceasta au aprobarea conducerii ISJ şi a deputatului Ioan Oltean (PDL). Dacă este adevărat că au aprobările legale şi sanitare pentru şcoala după şcoală pe care o fac, atunci de ce o fac în secret  şi nu afişează public programul de pregătire, timpul cât durează, preţul per elev? Pentru a avea acoperiri au făcut tot felul de cereri în numele părinţilor, au făcut tabele, ne-au pus să semnăm că solicităm astfel de pregătire”, mai spun părinţii. Semnatarii scrisorii susţin că după ce s-au plâns Ministerului, cele două Ane au declanşat „o anchetă de tip stalinist” pentru a descoperi „făptaşii scrisului” şi a-i sancţiona.

„Aşa se face că interoghează elevii să le spună cu cine s-au întâlnit părinţii, acuză cadrele tinere, fac presupuneri. (…) După patru ani de domnie (directorii –n.r) şi-au adus aminte de datorie şi brusc s-au apucat de făcut asistenţă la ore la cei vizaţi de colaborare cu părinţii. Deci s-a instaurat o atmosferă de maximă tensiune în şcoală, deşi ei sunt cei vinovaţi care trebuiau sancţionaţi pentru abuz în funcţie”, mai scriu părinţii, care adaugă că cei doi directori stau de pază la monitoarele video ca să vadă cine i-a dat în gât ministerului.

„Tinerilor absolovenţi nu li se oferă nicio posibilitate să participe la un concurs pe un post în oraş deoarece conducerea acestei şcoli nu doreşte să aducă cadre noi în şcoală, toate posturile libere fiind date la pretransfer unde unele învăţătoare au trecut ca profesoare fiind absolvente de Spiru Haret. Corect era ca aceste posturi să fie scoase la concurs şi să participe şi aceste doamne”, se mai arată în scrisoare.

Părinţii i-au cerut ministrului să dispună ca astfel de pregătiri de tip „şcoală după şcoală” să înceteze, Ana Scridonică să nu mai fie diriginte la nicio clasă, Consiliul de Administraţie al şcolii să fie dizolvat şi să fie sancţionaţi „băieţii deştepţi”

Memoriul de opt pagini al părinţilor care au elevi la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” din Năsăud a fost transmis de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pe adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean spre cercetare.

Contactat telefonic de Timp Online, inspectorul general-adjunct Mircea Romocea a declarat că nu este în regulă ce se întâmplă şi că va face un nou control la această şcoală.

„Data trecută, după ce am fost acolo, nu a mai funcţionat acel SRL în şcoală. Nu ştiam că s-a redeschis. Nu e în regulă să funcţioneze. În ce o priveşte pe doamna Scridonică, nu e singura pensionară ce lucrează. Sunt 16 în tot judeţul, dar nu e normal să fie dirigintă”, a spus Mircea Romocea.

Cristiana Sabău

Etichete

77 comentarii

 • Acest reportaj scris din rautate pentru …rautate nu are nimic adevarat in el! Doamna Cristiana Sabau, experta in a ,,pescui in ape tulburi”, poate trebuia sa se intereseze direct de la inca …doua surse si apoi sa publice! Un memoriu care se semneaza cu nume fictive sau nu se semneaza nu are valoare de adevar! Acel ,,grup de parinti” au inceput campania electorala cam devreme! Din reportaj se reflecta ura si ipocrizie! Daca un memoriu este semnat cu ,,un grup de parinti” inseamna ca are identitate? Este la fel de anonim ca si incercarile reportericesti ale doamnei Cristiana Sabau! Rog acel ,,grup de parinti” sa iasa din anonimat si sa se arate cu demnitate in fata oamenilor. Daca este adevarat ce spun de ce se ascund? Pot sa-si mute copiii la alte scoli unde se face mai putina campanie electorala! Unde sunt acestea? Nu stiu!
  Semnat: Un grup de parinti care uraste ipcrizia si dezinformarea!

 • Ati inceput campania electorala? Eu sunt reprezentantul unui grup de parinti care poate dezminti tot ce s-a scris in acest …(piu).. articol! Ce este scris este specific opozitiei …demolatoare. Totul trebuie distrus! Nimic bun…nu este bun! Scoala merge bine? Atunci ceva este rau. Membrii opozitiei nu muncesc cum trebuie!
  Semnat: nu mai semnez ca oricum este bine!

 • Mare rusine! Acel ,,grup” de parinti care au facut acea reclamatie are drept scop denigrarea conducerii si a intregului colectiv de cadre didactice care nu au timp de reclamatii si de propaganada electorala, ei muncesc si aduc rezultate scolii! Mare rusine domnilor si doamnelor care aveti degetele uzate de la lipirea afiselor! Mai asteptati putin pana incepe oficial campania electorala! Rusine!

 • Sunt unul dintre parintii care au beneficiat de acest fantastic program de dupa masa. Nu stiu cum il numiti dumneavoastra dar este grozav. Nu mi s-a cerut bani decat ca sa platesc mancarea! Atat! Este corect! Acum sunt ruinata la gandul ca un grup de imbecili pot sa strice ce este bun. Eu am un loc de munca care nu-mi permite sa ajung decat tarziu acasa. La fel si sotul. Daca totul este gratis nu este bine? Vai …ce am sa ma fac cu copilul meu? Nu stiu cum sa le multumesc invatatorilor pentru gestul lor! Sunt oameni fantastici! Dumnezeu sa le ajute si sa-i scape (si sa ne scape), de acel ,,grup” de nenorociti!

 • Un atac marsav! Asa se poate numi acest atac din partea acelui ,,grup” de …nici nu stiu cum sa-i numesc! Lovesc in numele a doua persoane (cele doua Ane cum le numiti) care si-au castigat notorietatea prin munca, competenta si daruire! Nimic nu va putea stirbi din prestigiul doamnei prof. Spiridonica Ana si a doamnei invatatoare Kovacs Anuta Ina. Absolut nimic! Sunt doua vieti puse in slujba educatiei, a invataturii si fara echivoc a culturii! Dumnezeu o sa faca dreptate! Pentru noi oamenii de rand va puteti ascunde sub anonimatul unui ,,grup” dar pentru Dumnezeu NU! Veti fi gasiti nemernicilor si veti fi adusi in fata celei mai mari autoritati, DREPTATEA! Aveti dreptate in ceea ce ati scris? Eram sigur ca raspundeti asa…NU!
  ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU!

  • Tot ce pot sa va spun este ca ati postat toate comentariile de la acelasi IP, adica din acelasi loc pretinzand ca aveti identitati diferite. Acest lucru spune foarte multe despre valabilitatea celor afirmate in comentarii. Inteleg ca azi e sambata si se tin meditatii pe bani in scoala, dar nu ati vrea mai bine sa va ocupati de copiii care dau bani decat sa postati comentarii? Confirmarirle inspectorului general adjunct cred ca nu ati apucat sa le cititi. Sunt pe la sfarsit. Oricum, pregatiti-va de o noua suspendare a minunatelor pregatiri pe bani.

  • Felicitari , doamna Sabau pentru articol !E adevarat!! Fac bani grei fara munca ,fara taxe ;si mint la greu ! Si ,dupa parerea mea pensionarii nu ar trebui sa aiba prioritate in fata tinerilor !! Sunt sute , mii de tineri care nu au posturi ce nu sunt scoase ,fiindca acestea sunt tinute pentru pensionari si , sau pentru pilele directorilor ! E cumplit ce se intampla in invatamant ;tinerii cu note de 8-9 si chiar peste , nu au post , fiindca acestea sunt ocupate de persoane titularizate de mai multi ani cu note de 6 SAU CHIAR 5 !! Si acestia cu 5-6 fac legea prin scoli ! Ei sunt sefii , ei iau caimacul ,adica clasele cele mai bune si ,daca sunt si succese aceasta se datoreaza orelor de meditatii platite gras de parinti ;Acelasi lucru se intampla si la M Eminescu Nasaud , daca mergi la meditatii esti ok ,daca nu , esti exclus !In legatura cu pensionarii ,acestia ocupa pe nedrept posturile tinerilor care adeseori raman fara munca!! Posturile nu se scot sau se scot sub urmatoarea forma ; ca nu sunt decat 7 ore desi sunt mai multe ,sau ca postul e valabil doua luni ,desi e valabil un an etc;Ceea ce mi se pare si mai grav este ocuparea cu prioritate a posturilor de catre fosti invatatori care sunt titulari si fac si ei la anumite varste cate o facultate !! Acestia ocupa pe nedrept niste posturi de profesori ,de romana de exemplu ,fara a da vreun examen ;E una sa te titularizezi ca invatator ,dupa programa specifica cu o nota modesta de ex 6 si e alta sa dai examen de titularizare din programa specifica de limba si literatura romana , sau oricum din specialitate !! daca te- ai titularizat ca invatator ai dat examen din programa pentru invatatori ,care e cu totul altceva !! Numai ca , acesti invatatori profita de situatie si peste noapte ,fara examen de specialitate se vad mari profesori ,desi nu fac fata !!Nu mi se pare corect ca un invatator cu titularizarea data pe matematica literatura pentru copii etc sa ocupe un post de profesor si sa i se recunoasca si gradele didactice !!Programa de examen pentru romana , sa zicem ,este mult mai complexa .Doar asa ar putea sa -si dovedeasca adevarata valoare , daca ar da examen in specialitate !!Dar ,nu dau!! Si se titularizeaza ,cred eu ,in mod fraudulos ,deoarece sute de tineri care iau la titularizari note de 8 -9 chiar nu au post din cauza acesteor invatatori titularizati fraudulos ,fara examen in specialitate , sau poate din cauza unor pensionari depasiti ,care fac afaceri necinstite in scoli ca aceste cucoane nesimtite , cu acceptul ISJ , bineinteles !!!Mafia e mare in invatamant !! Posturi nescoase si tinute pt pile , profesori de romana de exemplu titularizati fara examen , elevii care , daca platesc meditati sunt ok daca nu , nu ! plus aceste titularizari nesimtite ar trebui sa fie dati in judecata cei responsabili de acest tip de fraude in spatele legilor !

 • Asa cum faceti tot timpul, speculati (IP) si nu faceti decat scandal! Daca ati ajunge la Scoala Generala ,,Mihai Eminescu” poate ati incerca sa intelegeti cam ce este acolo. Este o FABRICA, dar de SUCCESE pe toate planurile! Mai urmariti si dumeavoastra presa. Adevarata presa! Sa stiti ca regret mult pentru vorbele mele deoarece va simpatizez enorm. Imi place foarte mult cum scrieti si ce scrieti, desigur cu exceptiile care intaresc regula! Va rog sa vedeti si altfel aceasta minunata scoala si realizarile ei! Sigur sunteti capabila si de fapte bune…! Va asteptam! Luati legatura cu Asociatia de Parinti ,,Sandu Manoliu” care ne reprezinta! Multumim!
  Semnat: Un biet parinte suparat!

  • Un parinte suparat care nu are curajul sa se semneze este un parinte care isi va invata copilul sa nu isi asume niciodata ceea ce spune. Poate ca mai meditati la acest aspect si nu de alta, dar altfel nu au nicio valoare cele scrise.
   In privinta textului, tot ce vedeti in el reprezinta citat dintr-un memomriu trimis MInisterului de niste persoane. Ministerul l-a inregistrat si a sesizat ISJ. Trebuie sa va intrebati mai intai ce i-a determinat pe oamenii respectivi sa scrie ministerului si daca iese fum fara foc.
   Referitor la presa „buna” sau „rea”, eu cred ca e buna presa care ne arata cat de rai suntem. Toate cele bune!

 • Nu e adevarat, dar prea multi ziaristi se duc sa manance grisine,sa bea suc, sau sa intrebe orice altceva, chiar si pe timpul raposatului era o emisiunea numita REFLEKTOR care avea o tendinta destul de buna avea forta, daca o sti! Ei nu te cunosc personal dar se pare ca esti incisiva si corecta, ceea chiar daca iubim sau nu, macar RESPECTAM!
  In Nasaud orasul meu natal, e posibil sa fie real sau nu, nu stim exact, asteptam vesti. dara daca scriu astia anonim ca pe vremea lui CEAUSESCU! Atunci cam scartie!
  niic macar nu se obosesc sa scrie sub un pseudonim! ANONIM! Asta le placea celor ce rurnau la securitate! daca au inceput sa te jigneasca e clar, scartie mult mai mult problema, altfel nu atacau. Incearca sa se apere prin atac!
  Oricum asteptam vesti!

  • Constat cu amaraciune ca deontologia profesionala va este straina , doamna Sabau : daca acuzatiile aduse dascalilor nasaudeni sunt fondate , de ce nu ati avut curajul sa numiti dumneavoastra intai pe cei care au semnat acel memoriu . Dupa cunostintele mele , anonimele nu se iau in considerare …deci putem considera ca ceea ce ati scris este o furtuna intr-un pahar cu apa . iar daca intr-adevar s-ar verifica acele nume , probabil ca persoanele respective nu exista ! Este specific nasaudenilor sa se „manance” intre ei , cu atat mai mult cu cat campaia electorala a inceput iar functiile sunt vanate din timp ! Poate ca acei dascali nu au procedat corect 100% dar oamenii sunt disperati : salariile s-au injumatatit si au si ei copii ! Nu sunt singurii din orassau din tara care procedeaza asa : profii de mate iau cate 100 lei pe sedinta , cei de engleza si romana 50 iar altii poate mai mult . Iar invatatorul ce sa ia :5 lei pe 4 ore unde responsabilitatea este mai mare decat dimineata ; unii pentru 5 lei nici nu ti-ar deschide usa… Poate Dumnezeu o sa va dea un copil si nu m-as bucura ca dupa ora 12 sa-l vad in fata blocului cu cheia de gat ! Eu zic sa vedeti mai departe decat aceasta problema minora si sa nu mai oropsiti bietii invatatori care numai ei stiu cum isi duc traiul de pe o zi pe alta !

 • Stimata Stimata doamna Cristina Sabau.
  Va multumim mult pentru ca ati publicat acest material referitor la scoala Mihai Eminescu si regretam faptul ca ati fost jignita si acuzata pe nedrept. Multumim si celor care se roaga lui Dumnezeu, dar daca sunt asa cu frica lui Dumnezeu de ce MINT?
  Noi am platit asa cum scrie in memoriu, nu le e frica de Dumnezeu? Asa sa le ajute Dumnezeu !!!

 • Spiridonică nu Scridonică, pentru că ştiu că nu eşti supărăcioasă. În ultima parte a ştirii. Cu respect pentru curajul de a te lua la trântă cu un fenomen care se întâmplă în toate şcolile.

 • Sa va fie rusine ca o atacati pe doamna Sabau. Vorbeste in cunostinta de cauza, fiind singura jurnalista din judet care nu se ascunde dupa deget si scrie exact ceea ce este real. Daca vi se pare ca un memoriu care este semnat de catre „un grup de parinti” nu are valoare, atunci de ce postati comentariile semnate ca „un grup de parinti”? Pentru ca sunt postate de catre persoanele in cauza. Reputatia acelei scoli a fost stirbita, datorita a ceea ce s-a scris. In sfarsit s-a aflat adevarul. Vorbim despre demnitate? Atunci demnitatea pensionarilor de a pleca cu fruntea sus dintr-o institutie in care au muncit foarte multi ani, unde este? De ce tinerii sunt bataia de joc si carpa de sters papucii a pensionarilor? Eu cred ca pentru fiecare dintre noi vine acea vreme, in care trebuie sa cedam locul altcuiva si trebuie sa facem lucrul acesta cu fruntea sus. Nu va mai luati „la tranta” cu doamna Sabau, pentru ca are perfecta dreptate si nu cumva sa vi se stice hainele…. Terminati cu rautatile si vedeti ce se poate face la nivel national, chiar, pentru a incuraja tinerii. Felicitari, doamna Sabau, pentru reportaj.

 • Doamna Cristiana Sabau,
  va felicitam si va multumim ca ati avut curajul sa publicati o parte din memoriu la care se face referire,ocazie cu care am luat si noi parintii interesati de educatia copiilor nostri,de unele lucruri ce se petrec la Scoala Mihai EMINESCU din Nasaud.
  Parintii care nu au copii in scoala si-au permis sa va jigneasca iar parintii care au copii si nu au opinii o sa regrete mai tarziu cand vor vedea ce cunostinte poseda copiii lor.Faptul ca a trecut mai bine de o luna de zile de cand ati publicat materialul si directiunea scolii si consiliul de administratie,Comitetul de parinti pe scoala,responsabilul Comisiei Metodice a invatatorilor nu au negat oficial cele publicate spune foarte mult despre lucrurile care se petrec in aceasta scoala.TACEREA LOR ESTE UN RASPUNS care confirma cele publicate.Se pare ca parintii care nu au dorit altceva decat sa faca bine copiilor si scolii nu au cunoscut in totalitate problema pensionarilor din scoala,ori intentionat au nominalizat-o pe d-na Ana Spiridonica.In realitate la scoala Mihai Eminescu lucreaza trei pensionari,d-na Spridonica,d-l Buia si d-na Buia Iulia,toti trei creand probleme elevilor si parintilor.D-na pensionara Ana Spiridonica in calitate de diriginta a obligat un parinte sa-si transfere copilul la alta scoala,a dat note mici unei eleve foarte bune,obligand parintii sa conteste nota la I.S.J.Profesorul de chimie se impune prin note mici si printr-o abordare depasita tinand cont ca si-a terminat studiile acum 40 de ani,nu este interesat in domeniu sa faca performanta si nici experimente,educatoarea incadrata pe post de profesor este specializata in batutul stereotip din palme.Sustinem in totalitate cele publicate in memoriu,suntem de acord cu parintii curajosi.
  Sanatate si succes in activitate!!!!

 • Cristiana Sabau
  Felicitari!Felicitari!
  pentru faptul ca v-ati facut datoria de ziarist.Ati adus la cunostinta opiniei publice un memoriu,deci dumneavoastra nu trebuie sa fiti jignita.Parintilor care urasc ‘”ipocrizia si dezinformarea” le raspund ca MUTAREA copiilor la alta scoala nu este o solutie ci REZOLVAREA PROBLEMELOR RIDICATE ESTE SOLUTIA.
  De asemenea ,ni se dau lectii de „identitate” si „valoare de adevar” dar ar mai trebui sa studieze acesti lupi moralisti si LOGICA vazuta ca stiinta.
  O institutie scolara nu trebuie sa lupte impotriva copiilor sai si sa propuna imediat parintilor nemultumiti TRANSFERUL si sa-si instraineze elevii ci ar trebui sa-i mentina daca nu pot macar sa-i atraga pe altii.
  Speram ca isi vor schimba punctul de vedere si nu vor mai recomanda TRANSFERUL!!!!

 • Ho!Ho!Ho!Bravo lor!Bravo ziaristilor!
  Foarte bine!Foarte bine!ca avem oameni ca tine ,Cristiana Sabau!
  Si daca-i scuturi mai tare!
  O sa cada fiecare!
  Nu conteaza ca-i ministru sau…director de scoala,
  Toti trebuie sa dea socoteala!!!
  Iata deci ca-i asteptam
  pe Bogdan si pe Stefan
  sa ne raspunda mai clar
  Ce-au facut in acest an
  Si in anii ce-au trecut
  Ce rezultate-au avut?
  Cu elevii premiati
  cu nume si cu prenume,Olimpiade,concursuri scolare pe specialitati…
  Caci aflam de prin ziare
  Sunt doar la ecologizare!
  Nu-i nici o mare mirare cu astfel de incadrare
  Resurse umane:invatatori trecuti profesori,educatori pensionari trecuti profesori,ingineri conducatori,directori dictatori,pensionari profesori
  Iata deci nu mai uram
  Ca sa nu-i mai suparam
  Pe cei de la inspectorat
  Care mult ne-au incurcat,
  Si-nca n-au clarificat
  Ce anume s-a-ntamplat!
  Sa speram ca noul an scolar
  Va aduce o schimbare!
  Nu numai la incadrare
  Cat si o buna comportare
  Fara sa mai faca sfidare!
  Parintii care doresc imbunatatirea actului educational si intinerirea resurselor umane!

  • Cred ca e inca o dovada de ce Cosbuc si Rebreanu s-au nascut in Tara Nasaudului

 • Deci, va rog, ia ascultati!
  Daca vreti s-o duceti bine
  Faceti toti asa ca mine!
  In scurt timp veti profesa
  Si MASINA veti schimba
  Si daca va place a mea…
  Da, cea din fotografie
  (Wolsvagen gri metalizat) wolsfagenul vi-l recomand
  Ca e tare performant
  Pai, de aceea conduc eu
  Nici nu-l las pe sotul meu!
  Sfanta Ana ma numesc
  In toate zilele postesc,
  DE POMANA ORE FAC,
  Pe toata lumea s-o-mpac
  DE POMANA ORE ZIC,
  Pe Sabau s-o imbarlig
  Scoala mea va deveni
  Scoala celor trei sfinti: Sfanta Ana, Sfantul Bogdan si Sfantul Stefan!!!!!!!!!

 • Doamna Cristina Sabau, va apreciem curajul de care ati dat dovada, de-a lungul anchetei si va rugam sa continuati.Mai sunt bani din fondul „Comitetului de parinti” pe care tot cele doua doamne- profesor respectiv invatatoare, gestioneaza acesti bani,prin intermediul unui „Comitet de parinti” carora le acorda favoruri si a caror copii au drepturi depline in scoala.Sunt un parinte care am fost nevoit sa-mi transfer copilul din scoala din cauza d-nei diriginta Spiridonica Ana.

 • Si anul acesta sotia directorului Schiridonica, pensionara ANA lucreaza la scoala si-n continuare are dirigentie, sfidand dascalii noi sositi in scoala, mai mult face parada ursilor si vulpilor polare dorind sa confirme proverbul „ciinii latra si ursul trece”.
  Nici afirmatiile inspectorului general adjunct Romocea nu sunt valabile ” si anume ca nu este o situatie normala ca un pensioanar sa aiba dirigentie. Conducerea ISJBN nu a luat nici o masura impotriva Conducerii Scolii Mihai Eminescu din Nasaud, ei fiind ocupati cu depunerea economiilor banesti la banci.
  Da, da in Romania merge si asa, sa te imprumuti si sa depui bani in banci. FELICITARI D-LOR INSPECTORI GENERALI, ORICUM NU VETI SCAPA CA VINE SI SCHIMBAREA.

 • DOAMNE CE V-ATI INSELAT…
  Ati crezut ca ati scapat
  Pai, noi nu cedam usor
  Ca-i vorba de banisor…
  Cum sa las dirigentia
  Cand ma sustine primaria!?

  P.S. De Ana veti scapa,
  Doar cand vine SCHIMBAREA

  Daca-n scoala vati intra,
  Usor de observat
  Pe un perete atarnat
  Un panou pirogravat
  Ce contine numele celor ce-au directorat.
  Insa actualii sefi tablouri si-au comandat
  Iata deci ce-i importaant
  Sa nu le uitam numele,
  Chipurile si obiceiurile…

 • De ce s_au intimplat toate aceste abuyuri? iata:
  Consiliul de Administratie este doar pe hirtie, hotaririle se iua de fapt in bucatariile celor doua Ane; Repreyentantii Consiliului local Nasaud este invatatoarea ( actualul profesor ); Marioara Secheli-repreyentanta si a opozitiei (PSD) unde ar trebui sa ia o pozitie dar nu o ia deoarece este beneficiara unei aprobari din partea Conducerii Scolii de a trece de pe postul de invatator pe cel de profesor (fara a sustine concursul national de titulsrizare pe post), asa ca asteapta schimbarea pentru a ocupa o functie de conducere;
  Reprezentantul parintiloreste pus de PENSIONARA ANA SPIRIDONICA iar primarul nu se implica pentru ca MAI BINE SA FII PRIMAR DECIT PENSIONAR!!!

 • Inspectorul general Marc Vasile, doctor in matematica ar trebui sa ia masuri impotriva inspectorului de specialitate Dorel Cosic, cel care incalca ordinele ministrului Educatiei si anume; ministrul Funeriu a dispus ca pentru a nu ingreuna si mai mult cheltuielile parintilor sa se interzica recomandarea si „impunerea cumpararii acestor culegeri unde sunt autori inspectori scolari”.
  CUNTINUARE

 • Acest inspector Dorel Cosic trece pe la departamentul Resurse umane si de la specialitatea matematica isi alege 33 de discipoli (anumiti colaboratori) pe care-i trimite prin tara pentru a aduna probleme si exercitii date pe la anumite concursuri si impreuna cu Maria Popesc, Melania Vaslan scot o carte numita „Matematici pentru gimnaziu” clasa a-V-a, semestrul I.
  CONTINUARE

 • Din titlu nu poti sa stii ce este, un manual sau o culegere de probleme. Cert este ca profesorii de matematica de la Scoala „Mihai Eminescu” Nasaud si din judet au impus sa fie cumparata motivand ca manualul nu este bun. iata deci ca un manual de matematica este (pus) aruncat la cusul de gunoi si se lucreaza pe MATEMATICILE lui COSIG.
  CONTINUARE

 • Din totalul de 86 de elevi in clasa a-V-a testati la matematica, daca poti lucra cu 12 probleme din culegere. Intrebarea este ce se intampla cu ceilalti74? profesorii trebui sa revina la manual ca instrument de lucru principal, sa-si puna problema accesibilitatii matematicii, sa-i faca pe elevi sa indrageasca materia si sa nu-i sperie cu exercitii din aceasta lucrare „savanta”. important e sa vedem cu ce raman acesti copii, sa simplificam si nu sa complicam materia, dar probabil ca scopul este de a obtine bani printr-o alta modalitate. VA URMA.

 • Profesorul de romana Maria Secheli nu ar fi trebuit sa accepte sa reprezinte Consiliul Local Nasaud in Consiliul de administratie al Scolii MIhai Eminescu Nasaud fiindca este angajata Scolii si are interese, deci ea a intrat in Zona Conflictelor de interese. Daca tot ii plac Consiliile de administratie atunci sa o faca la alte scolii din oras. Consiliera (PSD) Secheli nu informeaza corect Consiliul local si pe primar despre situatia reala din scoala, ci dezinformeaza. Rugam Consiliul local ca in sedinta proxima sa o inlocuiasca cu un alt consilier.
  P.S. ‘Foarte bine’ ca si-a aprobat trecerea de la invatatori la profesori (fara concurs). Pai nu degeaba este in Consiliu!!!…

 • Plecand de la articolul „Monstri de la catedra” va prezentam pe profesorul Muresan Ioan,specialitate educatie fizica de la Scoala Generala Mihai Eminescu din Nasaud considerat un MONSTRU de catre elevi datorita modului de comportare,adresare si notare.Nu-i intelegem rationamentul de notare cand el nu face nimic pentru a imbunatati performantele elevilor.Notele de 3,4,5 la educatie fizica nu fac decat sa deprime elevii si sa urasca atat specialitatea cat si persoana.Care este rolul orei de sport?Pt unii elevi sunteti monstrul care nu stie alceva decat de bareme si note proaste.Mai analizati-va metodele de lucru la clasa si studiati psihologia scolara in timpul liber! Succes!

 • Ce dificil e sa faci educatie…fizica dar si mai dificil e sa fi educat.Cazul in speta este profesorul Muresan Ioan de ed. fizica de la scoala Mihai Eminescu, cel cu fluierul, cu tabele si bareme.Persoana aceasta are un comportament agresiv la ore, nu isi controleaza nervii, lovind sistematic elevii cu fluierul in piept si ghionturi in spate.Cel mai trist lucru este ca in data de 08.decembrie.2011 elevul Iolvan Mariuscare a fost lovit la cap puternic cu o minge de al elev, a fost trimis acasa de catre acelasi profesor cu alti doi colegi de clasa a V ea.Elevul a lesinat pe drum, ceilalti doi nu au reusit decat sa-l tarasca iar o masina de forta zero a oprit si a dus copilul la spital, situatia lui fiind neclara.Speram ca anul care vine sa nu aduca o tragedie in aceasta scoala ca in scoala din comuna Sant unde un elev a murit anul trecut tot datorita orei de ed. fizica.

  • Ce scrieti aici? Ca Ioan Muresan este sef de comisie metodica? La scoala Mihai Eminescu Nasaud comisiile metodice sunt doar pe ahartie, in biroul directorului. NU FUNCTIONEAZA nici una, asta da ca e sef la COMISIA FANTOMA.
   Intrebati copiii acasa daca se fac ore deschise unde participa mai multi profesori sau invatatori si chiar directorul. Comisia metodica presupune ore deschise (demonstrative – schimb de experienta), referate, discutii, analiza lectiei si masuri de imbunatatire, numai asa se poate progresa, numai asa se pot conoaste profesorii intre ei. Aici este ca in JUNGLA…
   PS: IN scurt timp Muresan va tine lectii demonstrative si va da explicatii in fata inspectorilor. Recomandam pentru toti purtarea VESTELOR ANTISOC!

  • Pentru profesorul razbunator Ioan Muresan de la scoala Mihai Eminescu Nasaud:
   Ionel, Ionelule
   Nu mai bea profesore
   Ca te rad elevele
   Si ai grija…
   Cum treci notele
   Nu-ncurca coloanele
   Sa speram ca-n Noul AN
   domnul te va lumina
   Si naravu-l vei schimba
   De bareme vei uita
   Si note bune vei da

   IA mai manati mai!
   HAI! HAI!
   LA anul si LA MULTI ANI!
   P.S. Elevii care nu-l vor uita niciodata.

 • Ioane, Ioane toata lumea doarme
  Numai eu nu pot sa dorm
  De prostiile de lui Ion
  Da, ale lui Ion Muresan profesor de Educatie Fizica cel care in cataloage a trecut notele la alte discipline, persoana limitata care se raporteaza doar la Bareme.

 • Noi,cei de la Inspectoratul Scolar pe loc ne-am sesizat si masuri am luat: il criticam, sanctionam si-o Diploma de „Profesor fara merit” iti dam si in plus din Sef al Comisiei Metodice il schimbam….
  P.S. Pai atunci asteptam, si vrem sa o vedem si pe asta …

 • O Doamne, dar nu numai Monstrii avem la Scoala Mihai Eminescu Nasaud, ci avem si ZANE BUNE, care le vorbesc frumos copiilor, le explica, ii ajuta, incurajeaza, ii corecteaza cand gresesc si toate astea pentru ca elevii lor, sa obtina rezultate cat mai bune. Sunt cadrele tinere care lucreaza la aceasta scoala, adevarati oameni cu care poti comunica fara dificultatate.
  Una dintre Zanele Bune este si prof. Madalina Dancs care cu rabdare si preseverenta ii invata tainele matematicii. O persoana sufletista si ambitioasa care in scurt timp, prin activitatea desfasurata la clasa copiii o iubesc chiar daca
  uneori este severa. Parintii ii apreciaza munca si ii multumesc pentru eforturile depuse, dorindu-i rezultate frumoase in cariera de dascal pe care a inceput-o de putin timp.
  Pentru toata lumea SARBATORI FRUMOASE IN PACE SI
  LA MULTI ANI

  • Zanele sunt bune si frumoase, dar prea multe teme ne dau acasa, iar noi elevii lor vrem sa le RUGAM, chiar la IMPLORAM, sa se mai gandeasca, sa se socoteasca, sa ne mai REDUCA din aceasta munca. cu drag le URAM si le FELICITAM: LA MULTI ANI!

 • Una dintre Zanele Bune este si prof. Madalina Dancs care cu rabdare si preseverenta ii invata tainele matematicii. O persoana sufletista si ambitioasa care in scurt timp, prin activitatea desfasurata la clasa copiii o iubesc chiar daca
  uneori este severa. Parintii ii apreciaza munca si ii multumesc pentru eforturile depuse, dorindu-i rezultate frumoase in cariera de dascal pe care a inceput-o de putin timp.
  Pentru toata lumea SARBATORI FRUMOASE IN PACE SI
  LA MULTI ANI

 • Stimati conducatori, v-ati laudat ca Scoala Mihai Eminescu Nasaud a primit din America calculatoare de ultima generatie, dar se pare ca nu le prea folositi. aveti de gand ca aceste calculatoare sa le pastrati pentru alte generatii?
  Dupa cum stim calculatorul se foloseste in multe domenii de activitate (scolara, cercetare, productie, comunicare, etc). Toate cadrele didactice din scoala trebuie sa aiba acces in sala calculatoarelor, toti elevii trebuie sa intre sa lucreze la ele nu numai cei din clasa a VIII-a. De la fizica, chimie, limbi straine, muzica, desen, etc. toti pot sa prezinte ceva INTERESANT macar O DATA oe semestru. Chiar nu doriti deloc sa va adaptati noilor cerinte ala vietii? Elevii au numai de pierdut dupa modul cum procedati…
  PS. Angajati un OPERATOR CALCULATOARE care sa se ocupe de ele si sa-i ajute pe dascali si elevi. Stapanire pe ele a pus o singura persoana–DIRECROR ADJUNCT KOVACS.

 • INCREDIBIL DAR ADEVARAT
  Cat tupeu are directorul SPIRIDONICA? mult…mult… A tinut ani la rand profesorul titular la Istorie detasat la alta scoala pentru a-si tine NEVASTA PENSIONARA sa LUCREZE UNDE ESTE EL. Normal si legal era ca pensionara ANA sa lucreze la cealalta scoala. Dar iata ca vine si MOS NICOLAE cu cadouri pentru copii si le aduce o pröfesoara tanara si harnica, iar doamnei Spiridonica o pauza binemeritata. Abuzul de functie a fost posibil cu concursul primarului Muresan si al Inspectoratului Scolar. Un an de zile a durat razboiul…dar a meritat. Iata democratia (dictatura P.D-L) cum functioneaza si cum ii ajuta pe tineri. LA MULTI ANI!

 • Profesor de nota 4 (patru)
  Elevul: Nota 4 domnule profesor?
  I.M (Ioan Muresan-profesor): da 4 (sec)
  Elevul: Va rog, pot repeta proba ora urmatoare?
  I.M: Nu. nu fii obraznic, aici nu suntem la piata!
  Si asa bietii elevi se intorc cu notele de 3, 4, 5 acasa date cu atata rautate de I. Muresan „profesor” de sport.
  Cu gandirea lui ingusta considera ca acordand note de 3,4,5 la sport este un profesor emerit. Muresan nu intelege ca baremele sunt orientative, nu sunt litera de lege. Si legile se interpreteaza. Notele mici acordate de el afecteaza mult media finala a anului si totodata, media de admitere in liceu. Asa ca elevi buni la alte marerii PIERD LOCURILE LA LICEU din cauza lui Muresan.
  P.S Bravo Ioane, BADE Ioane esti tare, multe ptune nu ai in desaga…
  LA MULTI ANI!

 • La multi ani !
  Profesorul Ioan Muresan mai mult pune mana pe pahar
  decat pe metodica si psihologica, asa ca-i dedicam ascultare
  de POMOHACI: A fi DOMN e o intamplare
  A FI OM E LUCRU MARE.
  Cat de adevarate sunt aceste versuri si, in continuare:
  I-a mai toarna-un paharel
  Sa ne veselim nitel
  Caci in anul ce-a sosit
  Eu Muresan va promit
  Treaz si periodic trec notele
  Nu incurc coloanele.
  Nu le trec pe toate odata
  (Sfarsitul semestrului)
  Caci se vede am facut-o lata
  Elevii accidentati vor fi repede internati
  Nu-i mai las sa cada in strada
  Ghionturi si fluiere-n piept
  Va promit nu mai repet.
  Si sigur veti constata
  Ca monstrul va disparea.
  Important ! ! !
  Fi Om nu monstru D-le MURESAN si intinde-le o mana de ajutor;
  ajuta-i sa sara groapa si nu-i impinge in ea , incurajeaza-i si nu-i distruge.
  Nu cauta satisfactii pentru notarea cu 3,4,5.
  Nu-ti bate joc de ei, caci iti bati joc de tine si a sosit vremea sa-ti primesti „DIPLOMELE”.
  Poate vom auzi de bine, Felicia

  • PROFESORUL CIOBAN (ETAPA 1)
   In numele atat de invocatei autonomii locale si scolare(scolar-locale)
   primarul din Nasaud si directorul scolii „Mihai Eminescu” din aceeasi urbie,
   pentru a satisface solicitarea spre apetitul de performanta a d-lui prof. Ioan Muresan au hotarat sa cumpere o TURMA DE OI. Totodata au hotarat si sa numeasca drept sef la aceasta entitate ( in acest caz se spune cioban) pe emeritul sportiv , prof. Ioan Muresan,care o va antrena in perimetrul cuprins intre Hordou si Cepari, cam pe acolo pe unde au vazut lumina zilei Cosbuc respectiv, Rebreanu.
   Conducerile institutiilor deja amintite au cazut de acord sa-i permita d-lui prof.(intru mentinerea legaturii cu scoala)intoarcerea turmei in curtea scolii „Mihai Eminescu” din Nasaud (cuprinsa in perimetru) si pentru efectuarea unei pauze in compania amicilor de coniace;bun
   prilej de odihna pentru necuvantatoare.
   Si am scris aceste randuri eu , Arnautul Nicolae

 • PROFESORUL CIOBAN (ETAPA 1)
  In numele atat de invocatei autonomii locale si scolare(scolar-locale)
  primarul din Nasaud si directorul scolii „Mihai Eminescu” din aceeasi urbie,
  pentru a satisface solicitarea spre apetitul de performanta a d-lui prof. Ioan Muresan
  au hotarat sa cumpere o TURMA DE OI. Totodata au hotarat si sa numeasca drept
  sef la aceasta entitate ( in acest caz se spune cioban) pe emeritul sportiv , prof. Ioan Muresan,
  care o va antrena in perimetrul cuprins intre Hordou si Cepari, cam pe acolo pe unde au vazut
  lumina zilei Cosbuc respectiv, Rebreanu.
  Conducerile institutiilor deja amintite au cazut de acord sa-i permita d-lui prof.(intru mentinerea legaturii cu scoala)intoarcerea turmei in curtea scolii „Mihai Eminescu” din Nasaud (cuprinsa in perimetru) si pentru efectuarea unei pauze in compania amicilor de coniace;bun prilej de odihna pentru necuvantatoare.
  Si am scris aceste randuri eu , Arnautul Nicolae

 • PROFESORUL CIOBAN (ETAPA 1)

  In numele atat de invocatei autonomii locale si scolare(scolar-locale)
  primarul din Nasaud si directorul scolii „Mihai Eminescu” din aceeasi urbie,
  pentru a satisface solicitarea spre apetitul de performanta a d-lui prof. Ioan Muresan au hotarat sa cumpere o TURMA DE OI. Totodata au hotarat si sa numeasca drept sef la aceasta entitate ( in acest caz se spune cioban) pe emeritul sportiv , prof. Ioan Muresan,care o va antrena in perimetrul cuprins intre Hordou si Cepari, cam pe acolo pe unde au vazut lumina zilei Cosbuc respectiv, Rebreanu.
  Conducerile institutiilor deja amintite au cazut de acord sa-i permita d-lui prof.(intru mentinerea legaturii cu scoala)intoarcerea turmei in curtea scolii „Mihai Eminescu” din Nasaud (cuprinsa in perimetru) si pentru efectuarea unei pauze in compania amicilor de coniace;bun
  prilej de odihna pentru necuvantatoare.
  Si am scris aceste randuri eu , Arnautul Nicolae

 • PROFESORUL DE OI(NA)

  In numele atat de invocatei autonomii locale si scolare(scolar-locale)
  primarul din Nasaud si directorul scolii „Mihai Eminescu” din aceeasi urbie,
  pentru a satisface solicitarea spre apetitul de performanta a d-lui prof. Ioan Muresan au hotarat sa cumpere o TURMA DE OI. Totodata au hotarat si sa numeasca drept sef la aceasta entitate ( in acest caz se spune cioban) pe emeritul sportiv , prof. Ioan Muresan,care o va antrena in perimetrul cuprins intre Hordou si Cepari, cam pe acolo pe unde au vazut
  lumina zilei Cosbuc respectiv, Rebreanu.
  Conducerile institutiilor deja amintite au cazut de acord sa-i permita d-lui prof.(intru mentinerea legaturii cu scoala)intoarcerea turmei in curtea scolii „Mihai Eminescu” din Nasaud (cuprinsa in perimetru) si pentru efectuarea unei pauze in compania amicilor de coniace;bun prilej de odihna pentru necuvantatoare.
  Apoi bine vitaminizat cu si mai mare aplomb poate sa-si conduca echipa pe cele mioritice plaiuri.Strategic desfasurata(planul lectiei)sub atenta supraveghere dar si sub cantatul duios si profesional de fluier al antrenorului( ca tare fermecator mai canta,atunci cand nu injura crestineste), fiecare component dupa caz , efectueaza travaliu fizic indicat.
  In celelalte pauze, cum ar fi pe la ojina ( cam pe la 4,5 ca de ora este vorba) cu ravna si mult sarg sa puna mana pe cateva carti din dotare , pentru improspatarea cunostintelor si desavarsire profesionala.
  Si am scris aceste randuri eu , arnautul Nicolae

 • Stimata doamna Cristiana Sabau

  Va rugam sa ajutati acesti copii nevinovati si pe noi parintii neputinciosi in ai proteja fata de comportamentul si metodele nepedagogice ale profesorului de educatie fizica Ioan Muresan (MONSTRUL)
  de la Scoala Mihai Eminescu Nasaud si impreuna sa aruncam MINGEA pe care scrie Ioan Muresan in curtea I.S.J Bistrita Nasaud sa o joace inspectorii si sa vedem ce masuri ia I.S.J Nasaud si ce raspunsuri da Muresan la urmatoarele acuzatii:
  1. Cum de a trimis un elev de clasa a-V-a ce a fost lovit la cap la ora lui, avand momente de inconstienta, insotit de doi colegi, elevul din nou a cazut in strada, i-a speriat pe colegi crezand ca a murit, si a stat in spital doua zile conform registrului de urgente.
  2. De ce nu s-a raportat si inregistrat evenimentul in Condica scolii?
  3. Cum explica comportamentul agresiv pe care il are fata de elevi si parinti (am fost sa vorbim cu el dar nu sta de vorba, le-am facut cunoscut si directorilor dar degeaba).
  4. Cum explica ca in Catalog (document oficial) a trecut notele peste altele la alta specialitate.
  5. De ce nu trece notele periodic in Catalog ca sa le aflam pe parcursul semestrului sau in carnet, are Muresan un STATUT aparte de ceilalti dascali; de ce trece notele toate odata la sfarsit de semestru si media.
  6. Cum justifica Muresan notele de 3,4 si 5 la sport, atata timp cat elevii nu au absente la ore, au echipament si nu-i fac probleme de indisciplina, mai mult are tupeul de a nu da explicatii pentru notarea facuta cand parintii i-au solicitat.
  7. Simte o placere deosebita de a lasa pete negre pe creierul copiilor?
  8. De ce ii favorizeaza pe altii (copii de DOMNI) daca ar fi corect si ar aplica baremele, daca acestia ar scoate maximum nota 7 in realitate, au 9 si 10.
  9. Cum de a primit Muresan clase pe orizontala, adica V A, V B, V C; VI a, VI B, VI C; ca sa-i fie mai simplu la planificari si la ore?
  10. La ca comisie metodica este Profesorul Muresan -SEF- si de ce nu are activitate Comisia?
  11. Profesorul I. Muresan este un profesor SLAB deoarece rezultatele (notele) sunt slabe.
  12. Are ceva cu cineva, sau are probleme speciale profesorul Muresan?

  IMPORTANT
  Solicitam Conducerii I.S.J Bistrita Nasaud analizarea Cazului Muresan, premierea lui in Cadru Festiv si inmanarea DIPLOMEI ce i se cuvine.
  Inlocuirea lui de la clasele a-V-a si a-VI-a, trecerea la ciclul primar, caci cu cele 125 kg ale lui se incadreaza mai bine in joc cu cei mici si calificativele au mai putina importanta!
  Inca o data doamna Sabau va rugam din inima sa-i ajutati pe copii, d-voastra aveti forta scrisului si sunteti SPERANTA noastra.
  P.S. Profesorul Muresan este ruda cu primarul (P.D.L) Muresan de aceea si comportamentul…

 • Comentariu referitor la TEMA DE CASA valabil pentru toate clasele

  La scoala Mihai Eminescu Nasaud exista un adevarat concurs intre dascali si anume care dintre ei da mai multa tema si mai dificila.
  Sa luam pe materii:
  – la romana intre : 1h-1h30min;
  -la matematica intre: 1h-1h30min;
  -la fizica-chimie intre: 30min-40min;
  -la limbi straine intre: 30min-40min;
  – altele intre: 30min-40min;
  TOTAL: aproximativ 4h
  Copiii vin de la scoala pe la 13h sau 14h + mancare + pauza (20min) + teme 4h ajung sa fie liberi pe la orele 19 sau 20.

  ATENTIE: Este foarte exagerat, elevii sunt SUPRASOLICITATI, RANDAMENTUL scolar SCADE.
  Stim bine ca exista trei tipuri de teme:
  1. teme pentru elevi;
  2. teme mixte (elevi + parinti);
  3. teme pentru parinti.

  Toti dascalii (profesori + invatatori) dau teme de tipul 2 si foarte mult de tipul 3.

  DE RETINUT: tema de casa trebuie bine gandita, graduata si limitata.
  Exagerarile acestea de teme de casa fara masura sunt ca urmare a faptului ca Comisiile metodice pe specialitati NU AU ACTIVITATE, sunt in vacanta de cand Spiridonica si Kovaci conduc scoala, asa ca toti dascalii trag in toate directiile.
  In urmatoarele interventii vom nominaliza persoanele si tipul de tema.

 • Stimata doamna Cristiana Sabau

  Va rugam sa ajutati acesti copii nevinovati si pe noi parintii neputinciosi in ai proteja fata de comportamentul si metodele nepedagogice ale profesorului de educatie fizica Ioan Muresan (MONSTRUL)
  de la Scoala Mihai Eminescu Nasaud si impreuna sa aruncam MINGEA pe care scrie Ioan Muresan in curtea I.S.J Bistrita Nasaud sa o joace inspectorii si sa vedem ce masuri ia I.S.J Nasaud si ce raspunsuri da Muresan la urmatoarele acuzatii:
  1. Cum de a trimis un elev de clasa a-V-a ce a fost lovit la cap la ora lui, avand momente de inconstienta, insotit de doi colegi, elevul din nou a cazut in strada, i-a speriat pe colegi crezand ca a murit, si a stat in spital doua zile conform registrului de urgente.
  2. De ce nu s-a raportat si inregistrat evenimentul in Condica scolii?
  3. Cum explica comportamentul agresiv pe care il are fata de elevi si parinti (am fost sa vorbim cu el dar nu sta de vorba, le-am facut cunoscut si directorilor dar degeaba).
  4. Cum explica ca in Catalog (document oficial) a trecut notele peste altele la alta specialitate.
  5. De ce nu trece notele periodic in Catalog ca sa le aflam pe parcursul semestrului sau in carnet, are Muresan un STATUT aparte de ceilalti dascali; de ce trece notele toate odata la sfarsit de semestru si media.
  6. Cum justifica Muresan notele de 3,4 si 5 la sport, atata timp cat elevii nu au absente la ore, au echipament si nu-i fac probleme de indisciplina, mai mult are tupeul de a nu da explicatii pentru notarea facuta cand parintii i-au solicitat.
  7. Simte o placere deosebita de a lasa pete negre pe creierul copiilor?
  8. De ce ii favorizeaza pe altii (copii de DOMNI) daca ar fi corect si ar aplica baremele, daca acestia ar scoate maximum nota 7 in realitate, au 9 si 10.
  9. Cum de a primit Muresan clase pe orizontala, adica V A, V B, V C; VI a, VI B, VI C; ca sa-i fie mai simplu la planificari si la ore?
  10. La ca comisie metodica este Profesorul Muresan -SEF- si de ce nu are activitate Comisia?
  11. Profesorul I. Muresan este un profesor SLAB deoarece rezultatele (notele) sunt slabe.
  12. Are ceva cu cineva, sau are probleme speciale profesorul Muresan?

  IMPORTANT
  Solicitam Conducerii I.S.J Bistrita Nasaud analizarea Cazului Muresan, premierea lui in Cadru Festiv si inmanarea DIPLOMEI ce i se cuvine.
  Inlocuirea lui de la clasele a-V-a si a-VI-a, trecerea la ciclul primar, caci cu cele 125 kg ale lui se incadreaza mai bine in joc cu cei mici si calificativele au mai putina importanta!
  Inca o data doamna Sabau va rugam din inima sa-i ajutati pe copii, d-voastra aveti forta scrisului si sunteti SPERANTA noastra.
  P.S. Profesorul Muresan este ruda cu primarul (P.D.L) Muresan de aceea si comportamentul…

 • Scoala Mihai Eminescu din Nasaud nu mai are conducatori de mult timp, ei aveau numai interese personale, scoala navigheaza in deriva pe o orbita paralela cu Pamantul. In prezent primarul Muresan si I.S.J Nasaud cauta directori si nu gasesc (de la P.D.L), iar (de la U.S.L) acolo unde sunt specialisti ( fosti inspectori, fosti directori, fosti…) nu vor sa puna, dar mai sunt cateva luni de zile pana la alegeri si vur pune noi directori de la U.S.L.
  Iata ca in loc sa fie sanctionati directurii Spiridonica si Kovaci scapa fara a pati nimic pentru raul care l-au facut scolii (copiilor si societatii). vom analiza si mostenirea pe care o lasa scolii cei doi conducatori, insa acum altceva este important.
  Domnul Spiridonica nu mai este director la scoala Mihai Eminescu din Nasaud, iar domnul Kovaci in loc de a fii sanctionat este avansat director plin, deci scoala Mihai Eminescu din Nasaud va fi condusa de inginerul zootehnist ( specialist in cresterea animalelor) Kovaci Stefan Radu, care ocupa functia de profesor de tehnologie in scoala, dar ambitiile sotiei sunt mari, asa ca vrea sa dovedeasca ca si el poate conduce masina si scoala.
  Gurile „bune” spun ca doamna Kovaci Ana va fi director plin, in ambele sensuri mai ales ca este si invatator profesor si, sotul inginer profesor Kovaci Stefan va ramane tot director adjunct. Asa ca nu vor mai fi contradictii si lucrurile merg ca-n familie, fabrica se porneste, incasarile cresc si rezultatele scolare scad.
  Asa DA, ca la noi la nimenea!
  Iata progresul care l-a facut Romania si cum P.D.L-ul rezolva situatia, revenirea la familia conducatoare din 1980, numai actorul are alt nume (Kovaci).
  P.S Mare bucurie mare in scoala Mihai Eminescu Nasaud; dascali, parinti si elevi toti sarbatoresc schimbarea lui Spiridonica:
  Spiritele s-au mai linistit,
  Spre apus
  Dar stau gramada
  Peste…

 • Noroc sa ai … ca proiectele vin pe urma … daca mai vin!
  Recent intoarsa din deportarea nesilita (detasare) la scoala Mihai Eminescu unde este titulara, d-na Rogozan profita de schimbarea directorului si cu cunostintele din istorie, stie ca ocazia nu se mai repeta si accepta UNGEREA ei ca director adjunct al scolii ca o recompensa a tacerii. D-na prof. Rogozan este complica cu dl. Spiridonica deoarece in fiecare an ea si-a semnat cererea de transfer si niciodata nu s-a opus. Sa vedem acum in ce parte isi inclina corpul.
  Si iti vedea cat de curand
  Va fi sefa de partid (P.D.L)
  Si pe lista o veti vedea
  Consiliera va candida
  Uite asa sta treaba cu ea.
  P.S 1. Istoria poarta vina … insa tot istoria ne arata ca CONDUCATORII TREBIE SA AIBA UNELE CALITATI SI MERITE…sa vedem ce surprize ne ofera directoarea Rogozan.
  P.S 2. Si vom vedea cum functia o va schimba ….in bine sau….

 • O constatare dura dar adevarata
  Scoala Mihai Eminescu Nasaud este dominata de intrigi, minciuna, frica santaj si amenintari…
  Articolul prezentat a fost vizualizat de peste 4200 si 60 de comentarii, ceea ce denota interesul parintilor cat si al cadrelor din scoala si exterior.Un lucru deosebit de grav este ca nimeni din scoala NU are CURAJUL sa confirme sau infirme afirmatiile aparute,sa semneze cu nume si prenume, oameni fara personalitate dominati de Frica. ( Va continua).

 • Familia blindata
  Nu va imaginati ca este vorba de blindaj metalic, este vorba de blindaj de DIPLOME. Da, familia Kovaci este blindata de diplome, daca baga mana intr-un buzunar scoate o diploma, din celalalt alta si asa mai departe, le lipseste DOCTORATUL si atunci este complet: ing. prof. dr. sau inv. prof. dr.
  Dar sa vedeti ce activitati fac dumnealor: Pe dealui Cucului dupa prins de cuci, sau de ecologizare (adunat gunoaie de peste tot), etc.
  Le propunem altele:
  prietenii calculatorului;
  micul informatician si multe altele interesante.
  P.S 1. Solicitati-ne ajutorul si cu drag venim sa va instruim!
  P.S 2. Le lipseste o diploma si nu o vor avea niciodata: DIPLOMA BUNULUI SIMT.

 • Regretam faptul ca datorita perturbatiilor geo-politice actuala din Romania si a conducerii actuale a scolii, scoala Mihai Eminescu Nasaud nu poate fi adusa inca pe Pamant, Legile Fizicii nu pot fi inca aplicate, urmand ca intr-un interval de timp Fizica ca stiinta ce guverneaza universul… sa rezolve problema scolii din Nasaud.

 • Anunt important
  Dorim sa-i premiem pe toti cei ce s-au ostenit si-au comentat articolul initial, cei ce au scos in evidenta carentele conducerii si a cadrelor si oferim:
  – suma de 500 lei pentru fiecare articol:
  – suma de 700 pentru unul amplu msi subtil.
  Faceti dovada articolului si scrieti cum va contactam. Va asteptam cu drag pentru a va premia.

 • Prieteni la catarama
  Proverbul „Prietenul la nevoie se cunoaste” este valabil si demonstrat in relatia Kovaci -Spiridonica .Primul ing. zoo Kovaci (DIR) pentru a-i alina suferinta lui Spiridonica a facut tot posibilul ca sa aiba ore cat doi profesori (ia dat si ia tot dat) caci scoala pentru unii este muma, pentru altii ciuma.
  P.S Daca Stefan mi-ar fi fost un prieten adevarat si el ar fi demisionat, nu ar fi acceptat sa fie avansat. Dar daca Ana i-a impus, Stefan pe loc s-a supus.

 • Pentru cine n-anteles
  Va spunem noi cei de la Inspectorat
  Spiridonica a fost SANCTIONAT (DEMIS)
  Kovaci a fost avansat
  Dar in scurt timp
  Va fi si el sanctionat

  P.S 1. Cat de nedreapta este viata – pentru aceleasi fapte unul este sanctionat iar celalalt avansat.
  P.S.2. O, ce veste minunata, de la Bucuresti se arata ca in scurt timp vor fi schimbati…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS