Actualitate Sănătate

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Bistriţa a primit acreditare pentru o specializare

Şcoala Postliceală Sanitară "Carol Davila" din Bistriţa a primit acreditare din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru şcoală postliceală specializarea "asistent medical generalist". Se întâmplă la doi ani după ce Anca Cârcu a declanşat un război împotriva lui Alexandru Câţcăuan.

Potrivit Ordinului nr. 3516 din 26 martie 2015, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din Bistriţa a primit din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice acreditarea pentru nivelul de învăţământ „postliceal” domeniul „sănătate şi asistenţă pedagogică”, calificarea profesională „asistent medical generalist”, limba de predare „română”, forma de învăţământ „cu frecvenţă (zi)”.

Urmarea acestui fapt, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Bistriţa va fi monitorizată şi controlată periodic de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bistriţa-Năsăud, în vederea verificării respectării standardelor care au stat la baza acreditării.

Şcoala  Postliceală Sanitară „Carol Davila” Bistriţa este fondată de Asociaţia „Liga Femeilor” din municipiul Bistriţa.

În 2013, Anca Cârcu, fost candidat de deputat în Colegiul 3, a declanşat un adevărat război împotriva Şcolii „Carol Davila” şi a lui Alexandru Câţcăuan, care o conducea. Ea a susţinut că s-a înscris la Şcoala Postliceală ”Carol Davila” din Bistriţa ca să devină asistentă medicală, iar după ce şi-a achitat la zi taxa de şcolarizare, 2000 de lei, ea a aflat că a pierdut banii şi că „face şcoala de pomană” întrucât ”Carol Davila” Bistriţa nu ar avea autorizaţie de funcţionare.

Tot atunci, peste 30 de foşti elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, în frunte cu Anca Cârcu, s-au dus la sediul instituţiei să-i ceară lui Alexandru Câţcăuan înapoi banii plătiţi pentru taxa de transfer. „Am plătit fiecare câte 150 de lei, deşi nicăieri nu scrie, în contractul nostru de şcolarizare, că se percepe o astfel de taxă. Să ne dea banii înapoi!”, au spus foştii elevi.

Directorul Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” Bistriţa, Alexandru Câţcăuan, a susţinut la vremea aceea că are documente care demonstrează, în opinia sa de jurist, faptul că unitatea de învăţământ are dreptul să funcţioneze. Dânsul a prezentat o autorizaţie de încredere eliberată în anul 2000 şi un ordin de ministru care arată că pentru trei specializări nu se mai pot organiza cursuri.

1 comentariu

  • Interesant ca a fost inspectata in sept 2014 si trecuta alaturi de scolile de stat(am crezut ca a fost nationalizata) Vedeti in Ordinul mentionat 3516/2015, se mentioneaza la ultumul punct anularea pozitiei unde era mentionata aceasta scoala , din tabelul evaluarii scolilor de stat si trecuta in ordinul mentionat!probabil pilele au functionat intr-un anumit loc. In rest ,le doresc succes elevilor !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.