Actualitate

Școală verde la CNAM Bistrița, prin PNRR

Primăria Bistrița intenționează depune prin PNRR proiectul ”Școala în armonie cu natura” pentru construirea unei școli verzi în cadrul Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”.

Valoarea eligibilă a proiectului este de 39.761.823,60 lei + TVA (8.082.000 euro + TVA).

Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” a transmis municipalității necesitatea construirii unui local nou pentru clasele V-VIII și parțial pregătitoare, deoarece starea tehnică a clădirii este foarte degradată, cu săli de clasă mici și întunecoase, în majoritatea cărora există stâlpi de susținere pentru structura de rezistență a clădirii, care obturează vizibilitatea la tablă, aceste condiții făcând improprie susținerea cursurilor. Conducerea școlii a propus demolarea acestei clădiri și construirea unei școli noi care să corespundă standardelor educaționale.

În acest sens, vor fi demolate corpurile C1 și C2 și se va construi un corp de clădire destinat activităților didactice, cu o suprafață maximă desfășurată de 5.000 mp.

Consiliul Local Bistrița aprobă în ședința de luni depunerea proiectului prin PNRR.

Activitățile eligibile finanțate în cadrul acestui apel sunt: necesarul de energie primară cu cel puțin 20% mai mic; cel puțin 90% din costuri să asigure îmbunătățirea eficienței energetice; reducerea cu cel puțin 20% a costurilor de exploatare pentru energie și apă; adecvarea instalațiilor pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a consumului de apă cu 32%; activități de colectare selectivă; activități de planificare a spațiului verde.

4 comentarii

 • Uite bre cine va invata sa fiti in armonie cu NATURA ?
  Tocmai Primaria care dupa ce a sacrificat in anii trecuti dar si actuali peste 5.000 de arbori si nu au fost capabili sa inceapa nici macar CADASTRUL VERDE decat dupa dure intervantii dau acuma lectii elevilor.
  Pe cand un proiect de reeducare la Scoala VERDE al administratiei locale care sa invete ceea ce dansii sunt in paralel tot timpul.
  Lipsa de empatie si viziune corecta fata de spatiile VERZI.
  Cand o administratie detine un proiect aberant de Mineralizare, betonare a unui perimetru cum este Piata Centrala si altele vin tot ei ca lupul moralist din poveste sa dea lectii altora.
  E valabil in toata tara.

  6
  19
  • E foarte bine, ce se intenționează sa se realizeze încet, încet în scoli, licee….. Ceea ce ar trebui sa știe deja copiii de acasă, se completează și se aprofundează în mod gratuit și organizat, prin bunăvoința autorităților locale și a dascălilor! Succes!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS