Actualitate

Şcolile au început bătălia pentru elevii care intră în clasele pregătitoare

Şcolile din oraş încep să-şi caute elevi pe care să-i înscrie în clasele pregătitoare. Deja, mai multe instituţii au dat anunţuri în care spun de ce bază materială dispun, ce performanţe au atins elevii şi ce facilităţi se oferă.

Şcoala Generală nr. 2 din Bistriţa, de exemplu, anunţă că face înscrieri în clasa pregătitoare, dar şi pentru clasele I, II-VIII. Instituţia se laudă că are dotare materială şi condiţii de studiu foarte bune (două laboratoare de informatică conectate la internet, terenuri de sport sintetice, săli de clase dotate cu mobilier modular modern), cadre didactie ce mare experienţă profesională (cu rezultate foarte bune materializate într-o rată foarte scăzută a repetenţiei şi a abandonului şcolar).

Nu se percep taxe şi contribuţii din partea părinţilor, iar şcoala suportă toate cheltuielile privind şcolarizarea elevilor şi oferă sprijin material pentru plata cheltuielilor de transport pentru elevii navetişti din familii dezavantajate.


În mod normal, înscrierile se fac în şcoala arondată străzii pe care locuieşte familia. Dacă părintele vrea să înscrie copilul la altă şcoală, acest lucru va fi posibil în limita locurilor disponibile, departajarea urmând să se facă pe baza unor criterii transparente.

Nu se vor da nici teste şi nici alt gen de evaluare la înscrierea în clasa pregătitoare. Copiii vor învăţa în schimb aici jucându-se despre lumea literelor, a cifrelor şi chiar se vor iniţia într-o limbă străină. Nimeni nu va pune note, nici calificative, dar, fiind vorba de învăţământ obligatoriu, vor fi trecute absenţele. Părinţii sunt obligaţi să-i înscrie pe copii în clasa pregătitoare, altfel riscă să piardă alocaţia.

La clasele pregătitoare, vor preda cel mai probabil educatori care au dublă specializare şi de învăţători. Aceştia vor fi pregătiţi, în luna mai, în cadrul unui stagiu de formare finanţat cu fonduri europene.

În anul şcolar 2011-2012, copiii de 6 ani vor putea fi înscrişi atât în grupa pregătitoare, cât şi în clasa I, în conformitate cu normele metodologice aflate în vigoare. Se precizează următoarele: copiii de 6 ani, care în anul şcolar 2011-2012 vor fi înscrişi la grădiniţă în grupa mare, vor fi înscrişi în anul şcolar 2012-2013 în clasa I; copiii de 5 ani, care în anul şcolar 2011-2012 vor fi înscrişi la grădiniţă în grupa mare, vor fi înscrişi în anul şcolar 2012-2013 în clasa pregătitoare; în anul şcolar 2011-2012, toţi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 decembrie 2011 pot fi înscrişi fie la şcoală, fie la grădiniţă.

Potrivit ISJ, în judeţ vor fi circa 200 de clase pregătitoare a câte 20 de elevi fiecare. Pentru toate există atât spaţii, cât şi cadre didactice.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS