Actualitate

Scriitorul Gelu Vlaşin, la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis aflat în Spania

Scriitorul Gelu Vlaşin, originar din Telciu, dar stabilit de mai mulţi ani în Spania, a participat la întâlnirea pe care preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut-o la Madrid cu reprezentanţii comunităţii Româneşti din această ţară. El şi-a făcut fotografii cu şeful statului, cu soţia acestuia, dar şi cu scriitorul Dinu Flămând.

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Spania, le-a spus, luni, reprezentanţilor comunităţii româneşti din această ţară că promisiunile pe care le-a făcut pe 16 noiembrie 2014 continuă să fie reperul său permanent şi le-a comunicat că la nivelul Administraţiei Prezidenţiale s-a început gândirea „unei viziuni coerente” pentru diaspora.

„Printre voi mă simt acasă. Vă rog să primiţi aprecierea şi respectul meu pentru ceea ce faceţi: investiţi în România prin banii trimişi, îi inspiraţi pe cei din ţară să îşi dorească mai mult şi să aibă încredere. Şi, în acelaşi timp, contribuiţi la dezvoltarea comunităţilor în care trăiţi aici, în Spania”, a declarat, luni, preşedintele Românieri, la întâlnirea cu circa 400 de reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Spania care au venit din toate colţurile Spaniei pentru a se întâlni preţ de o oră cu preşedintele României, într-un hotel din capitala Madrid.

Întâmpinat cu aplauze puternice, şeful statului le-a spus românilor că, deşi „momentul 16 noiembrie este acum un pic mai îndepărtat în timp”, pentru el, „ca angajament şi determinare, nu s-a schimbat nimic”.

Gelu Vlasin cu Iohannis 1 Gelu Vlasin cu Ioohannis 2 Gelu Vlasin cu Flamand Gelu Vlasin cu Iohannis 4

Şeful statului i-a îndemnat pe românii din Spania să fie „solidari şi uniţi”, să fie lideri în comunităţile lor şi să fiţi conştienţi de forţa pe care o au. „Ştiu că sunteţi cu sufletul acasă. Iar cel mai bun răspuns din partea noastră, a celor din ţară, este să construim acea Românie în care să vă doriţi să vă întoarceţi. Vă mulţumesc încă o dată!”, a mai spus preşedintele Iohannis.

După discurs Klaus şi Carmen Iohannis au discutat, timp de aproximativ o oră, cu românii prezenţi la întâlnire şi au făcut fotografii. Comunitatea românească reprezintă cea mai mare comunitate de străini din Spania. Ultimele date arată că la sfârşitul anului trecut în Spania erau peste 950.000 de români cu permis de rezidenţă.

Scriitorul Gelu Vlaşin, originar din Telciu, comună al cărei cetăţean de onoare este din 2012, e rezident în Spania de mai bine de zece ani. Anul trecut, el a candidat la alegerile locale din Spania pe listele Partidului Libertăţii Individuale (P-LIB) din această ţară. De orientare liberală, Partidul Libertăţii Individuale a fost fondat în 2009.

Sursa foto: Facebook Gelu Vlaşin

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS