Actualitate Politică

Scrisoare deschisă către români! Dacian Cioloș: Guvernul pe care îl conduc a început un alt mod de a guverna

”Dragi români,

Dincolo de reforme, Guvernul pe care îl conduc a început un alt mod de a guverna: sincer, onest, transparent, atât cu cheltuirea banului public cât și cu luarea deciziilor. Un mod de a guverna așa cum mi l-am dorit de la toți cei care au guvernat țara până acum. Un mod de a guverna de care România are nevoie nu numai ca să se dezvolte, dar și pentru ca românii să recâștige încrederea într-un stat care acționează pentru ei, nu împotriva lor.

Pentru asta am acceptat mandatul de premier într-un guvern independent. Și sunt pregătit să mă angajez și să-mi asum o nouă guvernare pentru continuarea unui astfel de mod de a administra interesul public.

Însă este nevoie de mai mult.

Tot ceea ce am făcut în acest an poate fi desfăcut și făcut altfel în câteva luni. Amintiți-vă ce s-a strigat în stradă, în noiembrie 2015. Gândiți-vă unde ne duc corupția, indiferența, minciuna.

Din păcate, pașii pe care i-am făcut înainte nu sunt ireversibili.

Pentru ca aceste proiecte bune să continue, viitorul guvern va avea nevoie de susținerea unei majorități politice solide, formată din oameni integri, dedicați interesului țării, în jurul acelorași principii de guvernare. Aceasta este esența Platformei România 100 – un set de valori și direcții clare de acțiune, în care eu cred și pentru care mă angajez după 11 decembrie.

Două dintre partidele care candidează pentru Parlament susțin Platforma România 100. Le mulțumesc pentru asta, le mulțumesc membrilor lor și tuturor celor care vor altceva de la politică. Le mulțumesc pentru ca au înțeles și au avut curajul să își asume valori și principii pentru guvernare, înainte de orice promisiune electorală. USR este un partid tânăr, purtător de multe speranțe, în plină consolidare, un partid care urmează să dovedească trecerea de la bune intenții la fapte. Un partid nou, cu oameni noi, dintre care, cu câțiva am avut plăcerea să lucrez în guvern anul acesta.

PNL este un partid cu tradiție democratică de aproape un secol, partid care, în ultimul sfert de veac, a trecut prin multiple transformări și evoluții. E un partid pe care îl cunosc destul de bine. Au fost greșeli, dar au fost și momente în care a arătat că se poate transforma pentru a merge înainte. Cred că PNL este partidul care a început să înțeleagă ce așteptați dumneavoastră de la clasa politică și a demarat un proces de schimbare – un prim pas asumat prin eliminarea de pe liste a candidaților cu probleme penale, printr-o infuzie de candidați noi pentru alegerile parlamentare.

Am văzut că unii se grăbesc să spună că aș fi nehotărât, că nu îmi asum lupta electorală. Dimpotrivă, sunt foarte hotărât.

Sunt hotărât să rămân consecvent credinței pe care o am în viitorul acestei țări, în schimbarea de care ea are nevoie. Sunt hotărât să nu fac compromisuri de dragul vreunei funcții sau doar pentru că „așa se face” în politică. Sunt hotărât să-mi țin cuvântul dat și să-mi asum cu bună-credință partea de responsabilitate care îmi revine. Democrație înseamnă că guvernarea revine celor pe care-i alegem în Parlament și care reușesc să formeze o majoritate. PNL și USR mi-au propus să mă susțină pentru a continua să conduc Guvernul dacă, împreună, vor susține o majoritate parlamentară.

Votul dumneavoastră din 11 decembrie va spune asta. Dacă răspunsul este pozitiv sunt pregătit și hotărât în decizia ca împreună cu aceste partide și cu toți cei care vor ca România să meargă înainte, să construiesc o guvernare responsabilă, deschisă și onestă pentru următorii 4 ani. Îmi doresc ca integritatea, transparența în cheltuirea resurselor și luarea deciziilor, numirile în funcții în temeiul competenței și profesionalismului, să fie regula, nu excepția sau doar teme de discurs politic.

Sunt gata să mă angajez în acest proiect și deoarece, pentru mine, nu este vorba doar de nevoia de a avea sprijinul unor partide politice pentru a guverna. Este mult mai mult și mult mai important decât atât. Este vorba de a face o alegere clară pentru un nou mod de a face politică și de a guverna. Este vorba de a face o alegere clară între trecut și viitor, pentru o Românie a bunului simț, a respectului pentru munca cinstită și împotriva perpetuării corupției, minciunii și populismului.

Este o alegere pe care vă invit să o facem împreună, toți cei care credem că România nu-și poate permite să se întoarcă la ceea ce a fost”

(PE) PNL Bistrița-Năsăud

18 comentarii

 • Cioloș nu tu candidezi…candidează blonda și manechinul…dacă vii deputat de Bistrița-Năsăud te votez cu amândouă mâinile….

 • Da, inainte a fost mai bine… pentru clientela politica a lui Iliescu, Nastase, Ponta, Basescu, etc. Iata unde a ajuns Romania guvernata de Iliescu, Nastase, Ponta, Basescu:

  Un studiu al Institutului Naţional de Statistică (INS) arată că sărăcia în România creşte. Rata sărăciei relative în România a fost în 2015 de 25,4%. În valori absolute, numărul săracilor corespunzător acestei rate a fost de 5 milioane, conform studiului realizat de INS.
  În perioada 2012-2015, rata săraciei, estimată în raport cu pragul stabilit în funcție de nivelul și distribuția veniturilor din anul pentru care se face evaluarea, a evoluat ascendent, de la valoarea 22,9%, la 25,4% în ultimul an (2015).
  Studiul relevă faptul că cea mai înaltă incidență a sărăciei s-a înregistrat în rândul copiilor și tinerilor în vârstă de până la 18 ani, aproape două cincimi dintre aceștia s-au aflat sub pragul de sărăcie, mult peste nivelurile corespunzătoare adulților, (creșterea în 2015 față de 2012 a fost de 4,8 puncte procentuale)
  Potrivit studiului, starea de sărăcie în această perioadă s-a accentuat puternic și la tinerii cu vârste între 18- 24 ani (diferența față de începutul perioadei a fost de 5,6 puncte procentuale), în 2015 ajungând să afecteze mai mult de o treime dintre ei.
  Populația vârstnică (65 ani și peste) este afectată într-o măsură mai redusă de sărăcie (aproape 1 din 5 dintre aceștia), nivelul ratei fiind inferior mediei pe ansamblul populației.
  Rata sărăciei în rândul vârstnicilor a crescut în perioada 2012-2015, cu 4,9 puncte procentuale.

  Daca vreti sa mai cititi si la anul asemenea cifre votati PSD.
  Daca nu mai vreti sa cititi la anul asemenea cifre votati PNL cu Ciolos premier!

 • Nu e deloc catastrofal.Catastrofal e limbajul fata de bunele sale intentii.Catastrofala e atitudinea celor care se tem ca nu mai apuca ciolanul.Romanii traiesc dupa proiectele,programele,pactele si hartile celor care au guvernat tara 26 de ani.Numai tampitii pot crede ca tot raul se datoreaza lui Ciolos.Sa fim seriosi.Clasa politica daca ar fi de buna credinta ar pune umarul,competenta si ar ajuta si nu ar defaima continuu cu rost si fara rost .E prea multa lasitate ,minciuna si hotie.

 • A trecut un an si voi abia acuma ati inceput?? Ati facut atata rau ca nu au reusit alti in 4 sa 8 ani sa faca. Ce stiu ej ca boc si bzsescu au taiat salariile, a venit psd si a dat inapoi o parte din bani, Ce ii acuz ca nu au fost instare in 4 ani sa scoata legea salarizarii. Acuma promit multe dar daca nu se vor tine de cuvant nu vom mai sta cu bratele incrucisate. Voi pnl sa guvernul zero ce ati facut? Nimic. Guvernul zero o scos un proiect de lege unitara a salarizari in care mareste salariile presedintelui-fie e presedinte dar mareste la gloata dd parlamentari de la 5000,7000 la 18000 lei la primari de la 4000 sau cat aveau la 12000 lei frate, pentru cine e legea asta?? Pentru amarati?? Mereti dracului sa nu mai aud de voi si de cei care mintiti acuma in campanie.

 • a aparut in presa ca a aparut o noua forta politica
  USR
  cica, sa le dam o sansa
  ca sunt noi pe piata
  intentii curate
  neocomunisti
  francezi
  oameni harnici
  noooo
  uite ca si-au arata adevarata fata
  e o aripa a PNLULUI adusa de ciolos pe ruta franta bucuresti budacu de sus
  CE SPERANTE SA MAI AVEM ?
  CU CINE SA MAI VOTAM?
  pesedistii ne-au furat tara si ce nu au putut au vandut-o
  pedelistii ne-au micsorat erectia din salarii
  penelistii si-au tras guvern
  tehnocratii sunt un fel de doua feluri, s-au jurat ca nu fura si i-am prins cu legea salarizarii dublandu-si salariile activitatii neperformante
  acum ne-au amagit si useristii ca ne salveaza
  cum?
  au rezistat sa nu-si deschida gura 6 luni si cum au …. au facut HAU!!!
  MA GANDEAM CA MAI BINE VOTEZ CU ECOLOGISTII LUI BALAN SI LUCIAN
  pentru ca oricum voturile lor ajung la distribuire tot acolo!

 • Psd ar fi putut oricand sa dea jos tehnocratii.Nu si-au dorit.E mai bine sa ii foloseasca drept sac de box.Tot ce nu au facut ei spun ca nu a facut Ciolos.Ponta chiar azi a spus ca a fost o strategie politica ca sa obtina acum mai multe voturi.Daca ar avea politicienii de orice culoare interes pentru binele tarii altfel s-ar comporta.

 • Alo,ofiterul lui unchiul tau,vrei sa ne prostesti? spune la oameni cine esti cu adevarat si cine este unchiul tau ca sa stie votantii a cui sluga esti!

  • M-am cracanat de ras. Pai Alianta ortodoxa este prin definitie Alianta BOR cu Securitatea. Daca Ciolos o fi avand relatii de rudenie pe cine stie ce ramurica cu Ardelean, la voi e tot copacul!

  • Și dacă poți Julie dragă sa-l duci pe Grigore la școală ca a lipsit la orele de gramatică!

 • Din păcate și Ardealul s-a tîmpit.Votati promisiuni electorale și o să aveți guvern psd si mai mergeți niste ani înapoi ,ca să vă puteți plînge.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS