Actualitate

Se anunță o nouă scumpire a carburanților de la 1 ianuarie 2022 din cauza accizei

Ministerul Finanțelor a publicat noile accize care vor fi plătite în anul 2022, iar cele la carburanți au parte de o mică creștere, pe care o vom resimți în prețul de la pompă începând cu 1 ianuarie.

Noile niveluri sunt de 1.892 de lei pentru 1.000 de litri de benzină fără plumb și de 1.734 de lei pentru 1.000 de litri de motorină. Nivelul la care se plătesc acum accizele sunt de de 1.827 de lei pentru 1.000 de litri de benzină fără plumb și de 1.674 de lei pentru 1.000 de litri de motorină.

Așadar, avem o creștere de acciză de 65 de lei la 1.000 de litri de benzină, adică o creștere de 6,5 bani pe litru.

Cu TVA cu tot, consumatorii români vor plăti mai mult cu peste 7 bani pe litrul de benzină, de la 1 ianuarie 2022.

La motorină, avem o creștere de acciză de 60 lei la 1.000 de litri, adică adică o creștere de 6 bani pe litru. 

Așadar, cu TVA, consumatorii români vor plăti mai mult tot cu circa 7 bani pe litrul de motorină, de la 1 ianuarie.

Consumul de carburanți auto a crescut semnificativ în România, în acest an și este estimat să depășească nivelurile dinaintea pandemiei. Petrom, liderul pieței, a raportat o creștere a vânzărilor retail, după primele trei trimestre, de peste 10% față de 2020. Rompetrol a anunțat o creștere a vânzărilor prin stații de 19%, în aceeași perioadă de raportare.

6 comentarii

 • Cel puțin acum, vor fi doi care-și vor face poză la pompă, adică și Robi și Dani, că no, sunt colegi de coaliție.Numa zîc.

 • Dolarul s-a întărit cu 10% fata de toate valutele; euro leu, coroana daneza, etc.
  Acum un an de zile un dolar $ era 3,93 lei, iar azi este cotat la 4,37 lei
  Acum un an barilul de țiței era 45$, iar azi costă 71$.

  Deci, acum un an 45 x 3,93 = 176 lei
  Iar azi 71 x 4,37 = 310 lei

  Robert Sighiartau nu are nicio vină !

  • Sau poți descărca aplicația peco online din magazinul Google și îți arată acolo cum fluctuează prețul carburanților în funcție de prețul bariului 😉

 • Accizele sunt aplicate de statul roman guvernat de PNL+PSD+UDM si cu siguranta se datoreaza celor care guverneaza. Pretul barilului e una , accizele sunt alta.
  Sa nu uitam ca guvernul Ciuca a trambitat ca nu vor creste taxele si ca nu vor aparea altele noi.
  Intr-un fel au dreptate, acciza la carburanti nu e o taxa noua, e una veche si a mai fost aplicata de un guvern PSD (din cele multe care il aveau premier onorific pe Dragnea) si a fost eliminata de guvernul Orban.
  Taxa pe carburant aduce bani in bugetul guvernului, fara sa-si mai bata capul guvernanti cu colectarea de taxe.La colectarea taxelor ocupam , in continuarea ultimul loc in UE.

 • Unde e Robitză să se laude cu acciza?! Unde e revoluționarul ajuns la putere să ne explice că pentru binele poporului au dus combustibilul peste 7 lei? Nu mai iese public? Ce face, a rămas închis cu Cireșarii lui sau repetă încă în fața oglinzii? Hai măi băiatule, hai cîțișor ciripește ceva că are lumea așteptări!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.