Marți 1 noiembrie este Luminația sau Ziua Morților, o sărbătoare pe care românii au preluat-o de la saşi şi maghiari şi care se ţine doar în Transilvania. Cimitirele devin locul de întâlnire al rudelor, cunoscuţilor şi prietenilor celor plecaţi dintre noi. Oamenii curăță mormintele celor dragi şi pun coroniţe, jerbe, ghivece şi buchete de flori, iar seara se aprind toate lumânările aşezate pe morminte, acesta fiind cel mai important moment al Luminaţiei.
Fiindcă se apropie Luminația, piețele încep să se umple de flori multicolore și candele de diferite feluri, pentru ca oamenii să poată cumpăra din timp cele necesare Luminației.


Foto: Laurențiu Grec
Ultimele postari ale lui Timp Online (vezi toate)
- Denivelări pentru limitarea vitezei, treceri de pietoni iluminate, demolări de puncte termice, la Bistrița - 31 ianuarie 2023
- Cheltuielile cu pârtia de schi se duc anul acesta la 820.000 de lei - 31 ianuarie 2023
- Un topograf din Bistrița-Năsăud, jefuit la drumul mare în timp ce făcea măsurători - 31 ianuarie 2023
Ana
Cate doamne/ domni care vand flori dau bon fiscal – din care sunt taxe si impozite – pentru investitii, alocatii pentru copii, pensii pentru batrani, pentru cantina sociala de unde i-au ajutoare zilnic/saptamanal, etc…. Sunt convinsa ca ZERO ….Noroc ca blocheaza tot drumul !!! Dar politia/politia locala ce face ….ahhhh…
Common law
Cate service uri auto ,cate frizerii pardon saloane de style,sali de fitness ,florarii,cafenele,restaurante au activitatea fiscalizata cu adevarat?Ati fi surprinsa sa aflati ca ei platesc taxe la primarie care le da autorizatie de comert ambulant.In mare majoritate astia care vand flori sunt oameni saraci .O sa spuneti ca sa munceasca ,sa faca scoala ca acum se poate dar din societatea noastra inca discriminarea nu a disparut.Eu sunt convins ca dumneavoastra doamna daca avea o mica afacere nu ati angaja o tanara rroma pe motiv ca e mai neagra.Si apoi vedeti partea practica…Cand dac bani vanzand flori martisoare si bote de moș sunt mai putin tentati sa faca altceva.
Ana
Pentru Common law ….. Daca statul mie imi impoziteaza fiecare zi de munca ….am pretentia sa faca acelasi lucru pentru toata lumea. Autorizatia de comert ambulant …nu gareanteaza ca in fiecare zi e la munca, 365 zile pe an, nu are norma …nu are nimic. Si apoi nu cred ca e treaba cetateanului sa impoziteze el ….sunt organe special pregatite sa faca acest lucru. Noi – cetatenii care ne vedem de treburile noastre, si lucram, si ne sunt impozitate veniturile – putem sa sesizam aceste dereglaje …iar autoritatile sa isi fac treaba tintit si la coafor, service, taxi, cafenele, restaurante etc……
Common law
Stiu si autoritatile unde e floarea evaziunii de aia merg tintit.