Actualitate Recomandări

Se apropie termenul de intrare în vigoare a noilor meniuri. Reprezentanții HoReCa, atenționați

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud a organizat o ședință de consiliere și informare privind ultimele noutăți în domeniul HoReCa.

”Acțiune de consiliere și informare în domeniul HoReCa cu reprezentanți din tot județul. În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte precum modul de depozitare al alimentelor, spațiile de refrigerare, fluxul tehnologic, dar și meniurile unităților de alimentație publică”, a precizat Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud.

15 martie 2023 este termenul de la care restaurantele și alte unități de alimentație publică trebuie să ofere informaţii detaliate din meniuri. Acestea trebuie să conțină detalii referitoare la ingredientele produselor alimentare şi valorile lor nutriţionale.

1 comentariu

 • 1) in primul rand reprezentanții Horeca au avut inițiativa acestei întâlniri nu cei de la anpc.
  2) reprezentanții anpc nici măcar nu au un ghid în care sa se precizeze ceea ce horecarii trebuie sa facă ca sa fie în regula noile meniuri.
  3) statul nu pune la dispoziția horeca mijloacele pentru a întocmi meniuri după noile norme , ceea ce poate însemna o sursa buna de venituri pt cele 2 -3 site uri unde poți contra cost poți să faci ceea ce îți cere anpc
  4) răspunsurile frumos împachetate nu valorează nici cât o ceapa degerata când ideea de baza este ca lucrătorilor anpc li se cere sa facă control, nu prevenție. Pe scurt amenda direct, fără timp sa soluționeze deficientele.
  Sa trăim bine!

  10
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.