Actualitate

Se apropie un val de aer rece. Cu cât vor scădea temperaturile

După zile întregi cu temperaturi neobișnuite pentru această perioadă, de vară autentică, în România va pătrunde o masă de aer rece de origine arctic maritim, din nord-vestul continentului, care va duce la o răcire accentuată începând de miercuri 17 aprilie.

Luni 15 aprilie vremea va fi deosebit de caldă, iar temperaturile vor urca spre 30 de grade, record termic pentru această perioadă din an și al acestui episod tropical.

Va fi liniștea dinaintea furtunii, pentru că marți 16 aprilie valul de căldură se va mai tempera și este posibil să apară ploi, iar de miercuri 17 aprilie regimul termic va fi în scădere bruscă și valorile maxime vor trece cu greu de 10 grade, adică și cu 20 de grade mai puțin decât cu o zi-două înainte.

Meteorologii anunță că până la sfârșitul săptămânii viitoare vor fi precipitații pe arii extinse, care la munte se vor transforma în lapoviță și ninsori. Vântul va amplifica senzația de frig, urmând ca în zonele montane înalte să fie viscol puternic.

Pentru perioada respectivă cu manifestări de iarnă vor fi emise, foarte probabil, avertizări meteo din partea ANM.

Conform prognozei ANM pentru perioada 15-28 aprilie, în Transilvania intervalul va debuta cu o vreme extrem de caldă pentru luna aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 27 și 30 de grade. Răcirea vremii va fi accentuată după 17 aprilie, astfel încât până la finalul primei săptămâni sunt prognozate temperaturi maxime în medie de 10…13 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18…19 grade. Media temperaturilor minime va fi de 8…10 grade în primele nopți, va scădea până la 0 grade în 20 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 5…6 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, local însemnate cantitativ, iar ulterior probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.