Actualitate

Se circulă în condiții de iarnă în întreg județul

(FOTO-VIDEO) ACTUALIZARE În seara de 14 ianuarie, prefectul Stelian Dolha a verificat starea drumurilor județene și naționale, pentru a vedea modul în care autoritățile intervin în menținerea șoselelor curățate în condițiile meteo din prezent. Au fost vizate câteva șosele de drum județean dar și național, iar vizita s-a încheiat în Pasul Tihuța, un punct-cheie pentru transportul rutier de persoane și mărfuri.

”Sunt mulțumit de modul în care s-a acționat în Pasul Tihuța, drumurile sunt curățate încontinuu pentru a menține un grad optim de circulație în contextul ninsorilor abundente. Le mulțumesc angajaților de aici care monitorizează cu conștiinciozitate starea drumurilor, știu că în astfel de perioade nu le este ușor cu doar o oră-două de somn pe noapte, dar rezultatele sunt exemplare! Sper că se va acționa în această manieră în tot județul”, a spus prefectul Stelian Dolha, care a verificat și baza de deszăpezire din Pasul Tihuța, unde stocurile de material antiderapant au scăzut considerabil în urma intervențiilor din ultimele două zile. Astfel de acțiuni de verificare vor avea loc în fiecare zi din perioada următoare.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3376229739173159

ȘTIREA INIȚIALĂ Pe drumurile naționale și județene din Bistrița-Năsăud se circulă în condiții de iarnă, până la această oră nefiind raportate blocaje sau restricții de circulație, informează Instituția Prefectului.

Conform Secției de Drumuri Naționale, 45 de utilaje sunt angrenate încontinuu pentru menținerea drumurilor curate.

În Pasul Tihuța, în ultimele două zile au fost folosite 200 de tone de materiale antiderapante.

Polițiștii de la Serviciul Rutier din tot județul monitorizează circulația și acționează la nevoie.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3374805769315556

Este a doua zi de ninsoare la Piatra Fântânele și Colibița. Stratul de zăpadă are deja aproximativ 20-25 cm, iar temperatura este de -7 grade. Traficul pe DN 17 se desfăsoară în condiții bune. Pe DN 17 D Rodna – Valea Mare se circulă în condiții de iarnă și intervin utilajele Secției de Drumuri Rodna. Momentan ninge ușor și se înregistrează -3 grade. În localitățile de pe Valea Someșului, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 15 cm, iar în zona montană – 25-30 cm, a anunțat Jandarmeria.

Până vineri 15 ianuarie, ora 10.00, este în vigoare o avertizare de ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului în zona montană înaltă. Până atunci, temporar va ninge în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în zona de munte, prin acumulare, se vor înregistra cantități de 15…20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent. În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. La sfârșitul săptămânii, vremea va deveni rece, geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS