Social

Noul sezon turistic la Băile Figa, deschis oficial

Deschiderea oficială a sezonului estival 2022 la Băile Figa are loc duminică 5 iunie, anunță primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, care precizează că intrarea în parcul balnear este gratuită azi. Abia de luni se va percepe taxă de intrare.

Astăzi, la Beclean se anunță o zi cu 22 de grade Celsius și posibil câteva averse de ploaie.

Complexul Balnear Băile Figa a fost inaugurat în iulie 2010. Stațiunea, care se întinde pe 15 hectare, este într-o depresiune înconjurată de păduri, la doar 3 kilometri de orașul Beclean.

Complexul este administrat de Primaria Becleanului, instituție care a accesat bani europeni ca să înființeze și apoi să dezvolte parcul balnear mai ales pentru acea categorie de turiști cu venituri medii care să se bucure de facilități moderne la prețuri accesibile.

În incintă, sunt piscine cu apă dulce și sărată, tobogane, terenuri de sport, un râu leneș și spații de joacă. Spre liziera pădurii, este o structura de aerosoli salini longitudinali care au efecte benefice asupra sănătății similare cu respirația în aerul mării. Mai este amenajat rustic, cu împletituri din lemn şi băncuţe, un loc de unde se pot vedea blocurile de sare, iar nămolul care se găseşte aici este perfect pentru a începe un tratament pentru ameliorarea afecţiunilor reumatice, ale sistemului nervos periferic, ale aparatului locomotor sau chiar afecţiuni ginecologice. Staţiunea mai are locuri pentru picnic, un lac cu apă dulce, împrejmuit cu băncuţe şi cu un podeţ de lemn, pentru odihnă şi relaxare, precum şi alte pasaje şi podeţe rustice. În punctul de belvedere este o cascadă artificială, loc din care poate fi admirat întregul parc balnear, precum şi împrejurimile împădurite ce înconjoară zona.

Dacă la început singurele unităţi de cazare erau hotelurile sau pensiunile din Beclean, destul de puține la număr, acum lângă Băile Figa au apărut numeroase cabane turistice, pensiuni şi chiar și o zonă de căsuţe de vacanţă organizată ca un ”sat de vacanță”. Toate acestea sunt investiţii private în valoare totală de aproximativ 10 milioane de euro, care asigură în jur de 2.500 de locuri de cazare pentru turişti.

Din 2010, de la deschidere, peste 1,5 milioane de turiști din toate colţurile ţării au petrecut momente de odihnă şi relaxare la Băile Figa, anul trecut fiind încasați peste 3 milioane de lei de la cei care și-au petrecut o parte din vacanță aici.

Parcul balnear Băile Figa se află între primele trei destinații de excelență din România, în ceea ce privește turismul de sănătate și relaxare, potrivit Ministerului Turismului care a derulat un studiu “Destinaţii Europene de Excelenţă” unde Băile Figa s-au clasat pe locul trei.

Din data de 6 iunie, se va achita o taxă de intrare de 15 lei în zilele săptămânii, și de 30 de lei în week-end. Se mai percep taxe speciale pentru folosirea toboganelor și a terenurilor de sport.

8 comentarii

    • Atata-i de gospodar ca nu-i in stare sa faca sa functioneze 3 semafoare.
      In rest e profesor la a alua ochii prostilor cu tot felul de spoieli.

  • Aatea nu se pot numi ” Băi „, ci mai degrabă stranduri,…. ,au un singur bazin cu apa „încălzită” asa putin, in rest in celelalte bazine îngheți de frig, băi se numesc acelea care au apă termală, si cum au zis si ceilalți,….in rest apa murdara, mizeria jegul si incultura umană predomină acolo, ti-e scârbă sa intri in acele ape.O singură dată am fost acolo… si cu siguranță nu o sa mai merg niciodata, si inca ceva e plin de GHIOLBANI care beau si fumează pe șezlonguri si sar in bazine, lucru care e total interzis in alte locații de acest gen, pe care le poți numi cu adevărat băi.Deci in concluzie e groaznic atat pot sa va spun

  • Unii dintre cei care poarta șosete la ștrand, o fac pentru ca vor sa ascundă ceva. De exemplu, au pielița între degete, ca la rață etc.
    Dar in loc sa rezolve problema chirurgical, merg pe principiul “ nu schimba felul in care te-a lăsat Dumnezeu”.
    Unii băieți, aflați la pubertate dezvolta sâni, in perioada de dereglare hormonală 12-14 ani. Dispar de la sine pe la vârsta de 15 ani, dar băieților le este rusine sa-si dea jos tricoul la ștrand, pentru ca sunt ironizați de către “prieteni”.
    Alții au cascheta pe cap, pr a ascunde chelia, alții poarta ochelari de diare pt a ascunde strabismul, alții au pantaloni pe ei tot timpul pt a ascunde boala de piele Psoriazis.

  • Cam scump totusi,nu sunt bai de 5 stele…o familie cu 5 membrii sa zicem plătesc de le vine rău…ce sa mai bea sau sa mănânce ceva…puteati lasa si in weekend același preț sau macar 20 …nu sari la 30..

  • e exagerat 30 lei + plata toboganelor. Noi suntem 4 persoane în familie. Cu deplasarea de la Bistrița + intrare + tobogane, ne costă 250 lei pt o singură zi. Plus mâncarea, care e mult mai scumpă decât în oraș. Un preț acceptabil ar fi 20 lei cu toboganele incluse.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.