Actualitate

Se distribuie cartelele de acces la containerele din zonele de blocuri. De când va fi folosit acest sistem

SC Supercom SA Bistrița informează că tagurile (RFID) de acces la containerele supraterane de 1.100 l (deșeuri menajere), prevăzute cu sisteme de închidere, din zona blocurilor, au început să fie distribuite asociațiilor de locatari.

Asociațiile și proprietarii care nu au intrat în posesia tagurilor sunt rugați să apeleze la numărul de telefon: 0263/944, sau la adresa de e-mail: bistrita@supercom.ro.

”Data estimată pentru finalizarea distribuirii tagurilor tuturor utilizatorilor este 30 aprilie. Prin urmare, atragem atenția asupra faptului că, începând cu luna mai, accesul la containerele prevăzute cu taguri RFID pentru identificare și citire și sistem de închidere va fi permis doar utilizatorilor”, anunță operatorul de salubritate Supercom.

8 comentarii

 • Mai intai trebuie sa se repare sistemele de inchidere. De doi ani am solicitat acest lucru.Dar fara imprejmuirea containerelor si prevederea unor sisteme de supraveghere „minunea”(ca toate minunile) va tine doar trei zile. Pentru „colectionarii si jefuitorii de comori” va fi o distractie sa le readuca la calitatea/starea anterioara. Lucrurile bune nu se fac in graba si cu hei-rup ci necesita multa gandire si experimente la scara mica inainte de generalizare. Asta-i parerea mea.

  • PROPUNEM SA SE LASE O CARTELE PRINSA CU LANT, PENTRU CAUTATORII DE COMORI, ALTFEL….va fi jale cu ele!!!!

 • Minunea va ține o zi, nu trei. Camerele se vor fura/vandaliza în prima săptămână. Pe perioada foarte scurtă cât vor funcționa încuietorile, pe lângă containere va fi plin cu gunoaie, 50% din populație nu se va complica cu taguri și alte prostii. Cu imaginile de pe camere (să presupunem că vor funcționa) nu vor face nimic, nu face nimeni pe detectivul să identifice un ceacanău care aruncă sacul pe lângă. Iar poliția cu siguranță nu are timp de așa ceva, oricum se fură la greu din magazine și poliția nu le face absolut nimic. Și totuși furtul e penal, aruncatul cu gunoaie nu.

 • Am auzit ca cei de la rutiera cu radarele vor fi relocati pentru a supraveghea nesimtitii care încalca limita la gunoaie.
  Dar e doar un banc, asa cum e si asta cu sistemul electronic de acces la tomberoane.

 • Cea mai importantă problema, orașul e asfaltat, curat nu știam ce ne lipsește…))
  Oare să respirăm avem voie fara cartela ?

  • Oamenii trebuie sa vina cu manusi sa arunce gunoiul.. vor lua pe rand toate pubelele sa vada daca in spatele usii inchise se afla tomberoane pline sau goale. Ghiciti ce vor face 50% din cei care vin sa arunce gunoiul.
   Noaptea mintii…

 • Sistemul va fi un esec din mai multe motive:
  1. Desi am inteles ca oricum nu era legal pana acum omul avea optiunea sa arunce gunoiul oriunde voia, in orice zona a orasului;
  2. Oamenii nu vor avea mereu cartela la ei (va imaginati ca o sa se intoarca inapoi dupa cartela?). In plus de multe ori copiii sunt trimisi de parinti sa duca gunoiul si cu siguranta vor uita sa ia cartela.
  3. Camerele video vor fi acoperite/furate sau oamenii isi vor acoperi fata cand vin si lasa gunoiul langa tomberon.
  4. Nu e deloc igienic sa pui mana pe usile alea si bineinteles ca oamenii cel mai probabil le vor lasa deschise(macar sa nu le mai aiba de inchis) ori gunoiul pe jos.
  5. Operatorii SUPERCOM cu siguranta nu vor bloca inapoi intotdeauna usile casetelor cand ridica gunoiul.

  Efectul:
  1. Munti de gunoaie si de sobolani langa pubele.
  2. Bani irositi pentru implementarea acestui proiect fantezist.
  3. Colturile blocurilor vor fi inghesuite cu gunoaie

  Cu alte cuvinte, proiectul aduce doar restrictii suplimentare iar situatia se va inrautatii.

  Din pacate proiectul e gandit sa functioneze intr-o comunitate cu cetateni model insa in Romania o asemenea categorie de oameni e pe cale de disparitie.

 • Cartela o sa fie un mijloc de proliferare a bolilor, introduc cartela in locasul de deschidere a containerului (locasul o fi steril) dupa care o pun in buzunar o duc acasa si desigur o sa transport cu ea toate „bunatatile” din container.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.