Sport

Se inaugurează Complexul Sportiv din Sângeorz-Băi, investiție de peste 15 mil. lei

Complexul Sportiv din orașul Sângeorz-Băi, investiție de 15,2 milioane lei prin Compania Națională de Investiții (CNI), a fost finalizat, iar inaugurarea este programată sâmbătă 13 aprilie.

La evenimentul de inaugurare sunt așteptate legende ale fotbalului românesc precum Gavril Balint, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuș, Viorel Moldovan, Lucian Sănmărtean, precum și foști președinți, antrenori și jucători care au activat de-a lungul timpului la CS Hebe Sângeorz-Băi.

Noul Complex Sportiv din Sângeorz-Băi, construit pe strada Someșului, asigură funcțiunile pentru desfășurarea de activități sportive la standarde europene, oferind un teren de fotbal modern, tribună acoperită cu peste 500 locuri pe scaune, vestiare, clădire administrativă, parcare.

Investiția prin CNI reprezintă cea mai modernă bază sportivă de pe Valea Someșului Mare, unde își poate desfășura activitatea echipa de fotbal din localitate, ACS Hebe Sângeorz-Băi. Totodată, baza sportivă îndeplinește cerințele de omologare pentru desfășurarea de meciuri în Ligile 3 și 4.

Recent a avut loc recepția lucrărilor (foto) realizate de asocierea de firme Transilvania Grand Construct – MoldProiect ASD – Campeador.

Referitor la fotbalul de-a lungul timpului în orașul Sângeorz-Băi, există înscrisuri care dovedesc că jocul sportiv al tineretului s-a practicat după anul 1930, prima minge de fotbal a apărut în Sângeorz-Băi în anul 1934 fiind câștigată drept “premiu de reclamă” prin colecția făcută de către elevi ai școlii primare clasa elevilor Uza-Alexi prin capacele unor cutii de la crema de ghete “Schmoll pasta”. Astfel, în timp s-a dezvoltat economia locală după anul 1960, când s-a dezvoltat motivația, dar și posibilitatea susținerii financiare pentru organizarea unei echipe locale de fotbal care purta numele încă de atunci Hebe, activând circa un deceniu competițional în meciuri de categorie județeană, în două etape a pătruns și Divizia C. Jucătorii erau angajați la diferite unități economice, iar antrenori erau pe atunci prof. Maxim Cârcu, Emil Tăutu și, pentru o perioadă, Ioan Bodescu, fost și el jucător. Echipa Hebe a fost pepiniera în care s-a format marele fotbalist Gavril Pele Balint, fiu al orașului.

3 comentarii

  • Se pare că odată cu O. T. s-a schimbat macazul in Sângeorz-Băi. Multe lucruri frumoase s-au făcut în ultimul timp in S-B

    5
    8
    • Ha, ha încă un teren de fotbal , ăsta este singurul lucru care lipsea din Sângeorz ha, ha

      9
      3
    • @Noi, Care este complex sportiv că este doar un stadion de fotbal şi fotbalul demult nu mai este sport ci doar o afacere jegoasă. Acolo sunt şi sporturi sau numai fotbal pentru a fi un complex sportiv ?

      7
      4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.