(FOTO) Primarul Bistriței, Ioan Turc, a postat pe contul său de Facebook o serie de imagini cu lucrări în desfășurare la asamblarea noii stații de producere a mixturii asfaltice, care va fi folosită de Direcția de Servicii Publice.
Ioan Turc a spus săptămâna trecută, într-o conferință de presă, că noua stație de asfalt va fi operaționalizată probabil la sfârșitul acestei luni sau cel mai târziu la începutul lunii viitoare.
Stația de asfalt a fost achiziționată anul trecut, când a fost alocată de la bugetul local suma de 3,7 milioane de lei pentru înlocuirea unei ”relicve” din 1968, diferența ”ca dintre o Mobră și un Mercedes” urmând să se vadă în cei aproximativ 50 km de drum care vor fi asfaltați anual. Vechea stație producea 2,17 tone de mixtură asfaltică pe oră, în timp ce stația nouă va realiza 40-60 de tone pe oră, confom declarațiilor primarului. Odată cu folosirea noii stații, se va face o economie de 700.000 de lei pe an, ceea ce înseamnă că investiția se va amortiza în cinci ani.
În data de 15 martie demarează programul de reparație a străzilor din Bistrița.
mihaita
foarte bine ca avem primar care se tine de cuvant. tot auzeam de noua statie, uite ca se si intampla.
class
Stai să vedem când începe să și asfalteze!!! Oricum la ce productivitate are statia de asfalt, și față de necesitățile orașului, 50 de km de străzi asfaltate sunt infimi, pistol cu apă!! Pentru 50 de kilometri pe an era de ajuns și cealaltă!!!
Toaletarea copacilor
Primaria ar trebui sa mearga si pe Decebal sa mai toaleteze copacii dintre blocuri care n-au mai fost curatati de mult timp. Sunt crescuti si au si multe crengi uscate. Am fost dupa o pizza pe Trandafirilor si m-am trezit pe masina cu o bucata de creanga. Spor la treaba
Dudu
Bine ca o face în mijlocul orașului. La secția de lingă epurare a făcut parcare de tiruri.
Tudor F.
Ce zonă ” rezidențială ” poate fi lângă putuarea de stație de epurare , groapa de gunoi și pe strada ” Abatorului ” ? Ha, Ha
Claudia C.
Este o locație foarte bună pentru stația de asfalt poate chiar ar trebui să fie mărită și mai mult capacitatea ei.
Podul rutier Stadionului
Pe lângă construirea podului rutier stadionului ( între străzile Vasile Conta și Codrișor ) este necesară și construirea unui pod rutier între străzile Simpozionului și Zăvoie.
Unu
Mare idiot esti!
Nelu
Doru ăștia sînt specialiști cu care lucrez domnul Primar de la direcția servicii publice angajați de Cretiu. Nu poți cere mai mult dacă atît pot.
Leo
Dar asfalt avem ? Ca sa produca 40 tone /h de mixtura asfaltica probabil ca trebuie si mult asfalt (adica bitum) . Ca sa nu ne invartim in „jurul cozii” , e musai (trebuie) ca cetatenii sa fie informati cate tone de bitum trebuie (in medie) ca sa se faca acele multe tone de mixtura. De unde se ia ?, Cu ce se aduce ?, Cand se aduce? , Unde se depoziteaza? , Are (sau nu are) aviz de mediu ? , Ce zic „vecinii” statiei , sunt bucurosi de asa mare productivitate ? etc. Fara aceste raspunsuri degeaba are statia asa mare productivitate . O simpla parere.
Jon
La asfalt și fotbal toată lumea se pricepe.Probabil statia care se montează este performanta. În aceste condiții și mixtura ar trebui sa fie de calitate .
,,Asfalt tango "
După atâtea interogații , ssunt mmai multe pareri…,părerea mea..
Gicu
Ma întreb cum a primit autorizație de mediu pentru funcționare in zona rezidențiala un asemenea echipament ținând cont de amplasament ?
Maria
Nu are acord de mediu, întrebați garda de mediu.
Votant
Străzile din municipiul Bistrița sunt ca după bombardamentul rusesc.
Nu trebuie să fi un geniu, nu este cazul primarului ba din contră, să poți verifica o amărâtă de compoziție a asfatului.