Actualitate

Se montează contoare inteligente în Bistrița

În urma aprobării cererii de finanțare a proiectului ”Digitalizarea infrastructurii de apă şi apă uzată a operatorului regional în municipiul Bistrița – contorizare inteligentă”, a cărui dată limită de implementare este luna decembrie 2023, la finalul lunii iunie a fost demarat procesul de înlocuire a unui număr de 11.000 de contoare aflate la limita duratei normale de serviciu cu contoare inteligente.

Acestea sunt dotate cu posibilitatea de citire la distanță și au o durată de viață de 15 ani. 

Printre avantajele pe care le implică montarea de apometre se numără posibilitatea citirii indecşilor de la distanţă, reducerea timpului de citire, reducerea pierderilor de apă, creşterea gradului de citire a contoarelor, contoarele pot fi montate în orice poziție, fără să fie influenţată precizia de măsurare, acestea împiedică furturile de apă şi intervenţiile neautorizate, detectează pierderile de apă din sistem, lipsa apei sau inversarea sensului de curgere al apei. 


Procesul de demontare a contoarelor vechi, respectiv de montare a celor inteligente este operat de către o echipă formată din membri Aquabis SA însoțiți de reprezentanți ai firmei câştigătoare în urma procedurii de licitație aferente proiectului.

Traseul parcurs de membrii echipei a început în a doua jumătate a lunii iunie cu zona Unirea, anunță compania de apă Aquabis.

În săptămâna 10-14 iulie, sunt programați abonații de pe următoarele străzi: Lucian Blaga, Drumul Dumitrei Nou, Gorunului, Izvorul Rece, Aurel Vlaicu, Arinilor, Salcâmilor, Miron Cristea. 

Etichete

8 comentarii

 • Intr-adevar, cartierul Valea Rusului și periferia orașului (Lucian Blaga, Miron Cristea, Ulmului, Izvorul Rece etc.) sunt între cele mai vechi străzi, și de aceea se impune cu celeritate înlocuirea contoarelor de apa. Celelalte cartiere mai pot sa aștepte. Sunt simple coincidențe. Ne meritam soarta.

  36
  3
  • Dar si subalternii nu se lasa …si ne arata cine e seful lor!!
   Primele contoare gratis…restul pe bani!
   Citire de la distanta?
   15 m!
   E numai bun si pentru cei ce au contorul in curte!!

   13
 • Ati comentat fix de pomana si totul este apa de ploaie necontorizata si nefiltrata de neuroni lipsa. Probabil contorul intelligent o sa gandeasca in locul vostru? No!

  6
  20
 • Articolul ar trebui sa ne informeze daca contoarele ajung pentru toate locuintele din Bistrita si in caz contrar care au fost criteriile de alegere a celor care vor beneficia de contoare

  12
 • Noi punem contoare inteligente și stam cu contorul la poarta 🤣 , nu ma refer numai in cazul apei , dar in ce țara civilizata vezi contor la limita de proprietate , sau contorul asta e decorațiune la gard , ca sa faci un decupaj frumos și elegant cu p cutie pusă de cele mai multe ori strâmba , Halal țara și legi prostești , exact ca și cine conduce instituțiile , suntem vai de noi .

  5
  5
  • Vopsele de camuflaj!
   Galben pentru rosu si rosu pentru galben!
   Asa nu se va vedea nici rosu si nici galbenul!
   Pentru strambaciuni nu am solutie…asa sunt ei strambi…odata la patru ani!

   2
   2
 • Nu conteaza. Du-te-n Ucraina daca zici ca in tara asta este halal. Tinere Romania este excelenta si oameni normali cu frica de legi si DUMNEZEU, pot sa traiasca foarte bine pe aceste locuri iubite si laudate pana si de Charles al lll-lea al Angliei

  2
  6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS