Actualitate

Se montează semafoare și dale elastice la trecerea CF de pe str. Lucian Blaga. Restricții de circulație până în mai

Polițiștii rutieri informează că începând de marți 30 martie și până la sfârșitul lunii mai se instituie restricții de circulație pe strada Lucian Blaga din municipiul Bistrița.

”Ca urmare a lucrărilor de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată km 63+406 m, linia CF 421, cu instalare de semnale luminoase și acustice pe strada Lucian Blaga din municipiului Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud, în perioada 30.03.2021 – 31.05.2021 vor fi instituite restricții.

Întrucât la pasajul trecerii la nivel cu calea ferată de pe strada Lucian Blaga se vor efectua lucrări de modernizare, vor fi instituite restricții parțiale de circulație de la intersecția cu sens giratoriu cu strada Lucian Blaga și până la intersecția cu sens giratoriu cu strada Simion Mândrescu.

Pentru fluidizarea traficului în această perioadă, sunt recomandate următoarele străzi: strada Subcetate, strada Ioan Slavici, strada Andrei Mureșanu, strada Năsăudului, Calea Moldovei.

În aceste zone vor fi amplasate indicatoare rutiere privind instituirea de restricții parțiale de circulație”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Municipalitatea are în derulare execuția lucrărilor. Trecerea va fi modernizată prin semaforizare și sistemul STRAIL (dale elastice de cauciuc), care oferă o trecere auto sigură, lină și silențioasă a căii ferate, așa cum s-a realizat la trecerile CF de pe Drumul Dumitrei Vechi și str. Ioan Slavici.

22 comentarii

 • Pentru PNL- iști Când se vor pune semnalele luminoase și la trecerea de cale ferată de pe Slavici ?
  După cum văd acum ați reușit să aglomerație și mai mult această stradă prind aceeastă devierea traficului .

  • 2 luni sa se faca 5 ml de pasaj la calea ferata? Acum e coada de pe Lucian Blaga pana la intrare in Unirea dinspre Livezile. Politia lenesa comunitara nu vine la dirijarea traficulului?

 • Totul a fost pregatit de vechea administratie. Au fost prinsi bani in buget in ultimii 2 ani ptr realizarea semaforizarii, se poate verifica acest lucru. Cei ce au intarziat lucrarea au fost cei de la CFR.
  Restul e poveste.

 • Vrem Campus Universitar pe strada Drumul Dumitri Vechi pe podișul de la poala dealului Cetății în cea mai sănătoasă, nepoluată și elegantă zonă din Bistrița.

  • Două luni pentru o astfel de lucrare?
   Pfai de mine … Nu mai e nimic de spus. Sa le fie rușine! Să-i prindă diareea pe toți ce au luat decizia de a se întinde pentru două luni cu o lucrare ce se poate face mult mai rapid.

 • Ieri la ora 17 nu se lucra, este inadmisibil ca pentru o lucrare ce afecteaza grav circulatia in oras sa nu se lucreze non-stop !!!

  • Azi la 9.30 stăteau toți!!! Șoferul de pe excavator stătea cu picioarele pe volan și mâinile sub cap!!!
   In 2 luni poate unesc trecerea asta la calea ferata cu centura Becleanului, cel puțin!!!

 • O chemare nouă Bistrița străbate
  Două luni de zile le-au fost alocate
  O fi pasarelă sau vreun punct vamal
  Ne-ntrebăm cu toții arși ca și pe jar
  ****
  E lucrare mare, bani?… trebe spălați
  Ne conduc golanii ce mai întrebați
  Ați votat ca proștii fără să vă pese
  Stați închiși în case că tot lor le iese.
  *****

 • Solutia de perspectivă pentru fluidizarea traficului auto intens de pe strada Lucian Blaga la intersectia cu calea ferată ar fi construirea unei pasarele, având in vedere că aici pe lângă traficul local se sesfăsoară si traficul de tranzit de pe DN 17C . Avantajul este că aici si spatiul permite construirea unei pasarele prevăzută cu bretele laterale pentru străzile paralele cu calea ferată.
  De aceea, chiar dacă frecventa trenurilor pe relatia Bistrita-Bârgăului este redusă, solutia anunțată de amenajare a trecerii la nivel prevăzută cu barieră semaforizată nu rezolvă decât partial fluidizarea traficului auto, intrucât masinile trebuie să oprească la barieră ceea ce duce la formarea de coloane in trafic.

  • Soluția de perspectivă este construirea noi centuri prin afara Bistriței.

  • Soluția este propunerea foarte bună a primarului Ioan Turc a unei șosele rapide pe lângă calea ferată.

 • Cand se modernizeaza si cea de la Livezile? Sunt cozi mari in fiecare vineri.Ne-am cam saturat de asteptat.Au trecut zeci de ani de consiliu judetean BN dar si alti primari care au omis acest detaliu important pentru judet. Chiar nu se vede deloc???

 • HaHaHa! A aparut Inginerul in comentarii. Mno sa nu-mi zici, ca te si aud, ca „Orasul prinde contur” sau ca se „asfalteaza din bordura in bordura”. :)))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.