Actualitate Social

Se pregătește o asociație pentru profesorii pensionari din județ, ”ignorați” de societate

Profesorul Emil Mocian, fost lider județean al Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ, a decis să înființeze asociația profesorilor pensionari care să le dea celor care s-au retras de la catedră ”speranță de viață”

”Ținând cont de zicala Nu ai bătrâni, cumpără-ți!, m-am gândit la finalul activității mele, cât și a celorlalți colegi, să nu punem o linie și să spunem STOP activității nostre, ci, dimpotrivă, să avem un motiv să avem speranță de viață, la 80, 85 de ani. Împreună cu domnul inspector general, am venit cu ideea să constituim o asociație a profesorilor pensionari dat fiind faptul că, după pensie, mulți se gândesc că nemaiavând activitate, viața nu mai are rost”, a explicat Emil Mocian.

Noua structură va gândi activități pentru cei retrași de la catedră, inclusiv organizarea de excursii.

”Cei care au făcut meseria cu dragoste, cu talent, având har de profesor, de cadru didactic, îl au toată viața. Trebuie să avem grijă să facem tot felul de activități care să-i determine să își vadă importanța și rolul în societate. La ora actuală, cei de la București, din turnul de fildeș, nu se consultă cu cei de la catedră, ei fac cum cred legislația. Dar trebuie cerută părerea celor de jos, de la catedră, și apoi să facă legislația care este perfectibilă. Noi am avut 30 de miniștri din 1990 încoace și toți au început de la zero și de-asta și învățământul merge de la zero”, a spus Emil Mocian.

”Cred că o să se întâmple lucruri frumoase pentru profesorii pensionari. Foarte mulți dintre ei nu se retrag într-un turn de fildeș, dar cumva sunt ignorați de societate, nu se implică în activități și o să încercăm să facem ceva pentru ei. Dacă reușim, reușim, dar măcar să avem sufletul împăcat că am încercat”, a spus Cristian Nicula în aceeași conferință de presă.

Etichete

3 comentarii

 • eu as inchiria societatea dumneavoastra sa ma reprezinte la ceva mitinguri…acum as negocia cu dumneavoastra pentru 300 de manifestanti , doar cu pancarde fara bate in prima faza , pentru demiterea celor de la ASF…daca nu tine atunci demiterea guvernului!
  3 zile x 300 persoane cat ma costa?
  nu asigur mancare nici transport!

  15
  4
 • Eu as propune ca oameni ca dvs sa supervizeze toate „madamele” care au iesit de pe bancile Liceului Pedagogic si care…..a se citi cu atentie….care inafara de uitat pe iphone si admirat manichiura asteapta sa treaca ora si ziua si sa se vada acasa. „madame ” pe mana carora se lasa educatia copiilor….nu? asta inseamna un educator?

  10
  2
 • Cand merem in excursie ??? 🙂 Haideti, domnule Mocian, ca n-ati facut nimic cat timp ati fost in fruntea sindicatului si v-ati trezit acuma cu asociatia … Banuiesc ca ati fixat si o cotizatie.Cam la cat v-ati gandit ca doar nu veti „munci” pe gratis pentru „binele”colegilor dumneavoastra?! Eu zic sa va platiti mai intai datoriile pe care le aveti pe la diferiti oameni prin oras si-apoi sa veniti cu ideile astea crete! Oricum, „mi-ati facut ziua” cum se spune, cu aceasta mare initiativa patriotica! Nici acum nu ma pot opri din ras ! Penibil !

  8
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS