Actualitate

Minivacanță de Ziua Unirii. 23 ianuarie, zi liberă. Când se recuperează

ACTUALIZARE Ziua de luni 23 ianuarie va fi zi liberă nelucrătoare. Astfel, bugetarii, dar și elevii, vor lega patru zile libere consecutive. Având în vedere că 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătoare legală și zi nelucrătoare la nivel naţional, cade anul acesta într-o zi de marți, Guvernul a declarat în ședința de astăzi și data de luni 23 ianuarie zi nelucrătoare, a anuțat premierul Sorin Grindeanu.

”Executivul a stabilit astăzi, printr-o Hotărâre, ca ziua de luni, 23 ianuarie 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, și ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Astfel, potrivit prevederilor hotărârii, ziua de 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017. Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activității. De asemenea, pentru funcționarea justiției ca serviciu public, dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraților şi altor categorii din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 23 ianuarie 2017 şi nici participanților în aceste procese. În ceea ce privește activitatea derulată prin Trezoreria statului s-au stabilit datele în care unitățile trezoreriei statului înregistrează în contabilitate operațiunile de încasări aferente zilelor de 20 ianuarie și respectiv 23 ianuarie 2017, datele la care vor fi întocmite retururile la încasare, precum și categoriile de operațiuni de plăți prin virament care vor fi efectuate în ziua de 23 ianuarie 2017 de către Ministerul Finanțelor Publice”, a anunțat Guvernul.

Românii au 14 zile libere în 2017, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, însă doar 11 sunt în timpul săptămânii, celelalte fiind în week-end. Trei zile sunt lipite de sfârșitul de săptămână, ceea ce înseamnă că românii vor avea parte de un week-end prelungit.

Zilele libere sunt următoarele: 2 ianuarie – luni, 24 ianuarie, Ziua Unirii – marţi, 17 aprilie, A doua zi de Paşti – luni (credicncioșii catolici și ortodocși sărbătoresc Paștele la aceeași dată în 2017), 1 mai, Ziua Muncii – luni, 1 iunie, Ziua Copilului – joi, 5 iunie, a doua zi de Rusalii – luni, 15 august, Adormirea Maicii Domnului – marţi, 30 noiembrie, Sfântul Andrei – joi, 1 decembrie, Ziua Naţională a României – vineri, 25 decembrie, prima zi de Crăciun – luni, 26 decembrie, a doua zi de Crăciun – marţi. La acestea se adaugă şi celelalte zile libere legale, care cad însă în week-end: 1 ianuarie, prima zi a Anului Nou – duminică, 16 aprilie, prima zi de Paşti – duminică.

28 comentarii

  • Ba nu! Pe zilele noastre de concediu de odihna luate fortat cand se da cate o ordonanta de asta. Nu cred ca sunt prea multi carora le convine sa vina sambata.

  • – Sambata se va recupera ziua de 23.
   – Cand, sefu?
   – Sambata saptamana viitoare. De ce, vrei sa recuperezi sambata trecuta? Bine.

 • lucrati si voi la bugetari,cine va opreste…..,dar va convine la patroni..,bani multi in plic si contributia la buget ,la minim pe economie,hai pa

  • Si daca lucrezi la STAT te simti bine?
   Adica modul cum ai ocupat acel loc, cum iti faci treaba si daca chiar iti meriti banii?
   Apropo, dormi linistit???

 • Domnule ka ka maka, dute si vezi la ce ora pleaca acasa salariati primariei, au inceput sa recupereze pana la ora 18 in fiecare zi pana in 31 ianuarie. Asa ca mai taci naibi si nu aruncat cu laturi. Rudine

 • Ka ka maka, angajeazate la stat daca esti nemultumit de privati, cine te opreste sunt multe posturi scoase la concurs de juristi, economisti, constructori, arhitecti, etc , daca ai studii cine te opreste?, esti asteptat la concurs cu brstele deschise. Nu mai improsca cu noroi .

 • Semnatarul pentru realitatea, oare trebuie sa ti raporteze tie ce lucreaza fiecare?
  Chiar nu ti e rusine sa jignesti mereu, dute fa scoala di angajeazate la stat. Cine te tine la privat? Pregstirea, meseria,? Taci si fa ti treaba pentru care esti pregatit, ai si alte sanse la stat.

 • Mai oameni buni, va purtati ca niste copii care se cearta de la o jucarie.
  PSD-ALDE baga tot felul de legi ca sa-si scoata baronii din puscarii si voua va arde de glume.
  Vorba aia: Tara arde si baba se piaptana.

 • Comentariile rautacioase la adresa bugetarilor nu vin de la angajatii din sistemul privat ci de la niste frustrati care traiesc din ajutorul de somaj sau din banii de asistati social, un om cu demnitate nu ataca pe alti , fiecare cu munca si profesia lui, nu toti pot fi bugetari cum nu toti pot lucra la privat. Eu ii rog pe frustrati sa se prezinte la concurs sunt posturi in sistemul bugetar poate asa mai termina cu jignirile. Respect pentru bugetarii si pentru cei din privat care au coloana vertebrala si stiu sa fie profesionisti. De lichele nu vorbim.

 • BAI FRATILOR DOMNUL ,ECOLOGIST ZIS ION JALEA ZIS PENTRU REALITSTEA MA NU DOARME TOATA NOAPTEA SI DA LINKURI, NIMENI NU CREDE CA SUNT PRIVATI IMPOTRIVA BUGETARILOR SI INVERS. DOAMNE MULTI PROSTI SI RAI MAI AI IN GRADINA. DOAMNE AJUTA I SA SI REVINA. E O SINGURA PERSOANA CU SUB DIFERITE NUME. LA ORA 18 SEARA AM FOST LA RELATII CU PUBLICUL LA PRIMARIE SI ERAU PREZENTI LA SERVICII , ERA LUMINA LA APROAPE TOATE BIROURILE DAR OMUL ASTA CARE NU A OBTINUT PROBSBIL VREUN ACT DE LA PRIMARIE DA IN EI. NU VE TI REUSI EU PRIVAT II RESPECT PE CEI DE LA INSTITUTIILE PUBLICE SI CRED CA SI INVERS. DUTE FA NANII.

 • Voua chiar nu va e rusine sa dati cu noroi in bugetari,saracii de ei, dupa ce au salarii mici si muncesc la ghisee pana le sar ochii, tot comentati?

 • Frustrati astia nu se pun cu doctorii ca ajung pe mana lor iar cu profesorii cine stie ce lichele au pe langa casa care au nevoie de ore suplimentare sau neveste profesoare si atunci a mai ramas o dingura categorie , bugetarii din primarii sau alte institutii publice. Nu sunt cei din mediul privat astia au coloana vertebrala, doar niste frustrati si asistati sociali sau unii care au vrut sa ocupe anumite functii dar nu i a dus capul sau nu i a votat nimeni. Sa i lasam sa di faca damblaua atsta pot.

 • Tampitul de bucatar s-a inecat cu galustele cu pasat si da minusuri intruna. A primit si el o sutuca de suturi daca nu s-o ogoit.

 • Multumesc veveritz, ai un vocabular demn de a scrie comentarii. Cred totusi ca iti lipsesc cei 7 ani de acasa. Tu scrii comentarii si tot tu iti dai linkuri.

 • Domnule ,verdele, nu ti ai dat seama ca exista un singur mare privat care da tozte comentariile si pe urma da linkuri??? Crede ca asa va obtine actul de la pmb.? Vai de steaua lui. Nu l mai bagati in seama si nu i mai dati apa la moara ca e bolnav saracu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.