Actualitate

Se reiau pelerinajele în Țara Sfântă. Cât costă o excursie de opt zile

Centrul de Pelerinaje ”Renașterea” al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului va organiza, în luna februarie a anului 2023, un pelerinaj în Țara Sfântă, unul dintre grupuri urmând să-i aibă ca însoțitori pe preoții Tudor Mudure și Lucian Blaga, iar altul pe Marius Pintican.

”După o lungă perioadă de așteptare, Țara Sfântă, Israel, și-a redeschis porțile pentru pelerini. Pentru acei dintre dumneavoastră care doresc să calce pe urmele Domnului nostru Iisus Hristos, am bucuria de a vă anunța că, împreună cu pr. Lucian Blaga, vom fi însoțitori pentru unul dintre grupurile de pelerini, organizat prin Centrul de Pelerinaje Renașterea, în perioada 13-20 Februarie 2023.

Ziua I: Întâlnire în Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca ora 5.00: decolare la ora 07.00 şi sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv ora 10.00. Vizită orașul Nazaret – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Cazare şi cină în oraşul Nazaret/Tiberias.

Ziua II: Mic dejun. Muntele Tabor cu vizitarea bisericii ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Față a Domnului Hristos. Orașul Capernaum, oraş denumit şi “Cetatea Domnului Hristos” (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf. Petru unde a vindecat-o pe soacra Apostolului Petru), Tabgha, locul unde Iisus a savârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, Muntele Fericirilor. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua III: Cetatea Sfântă a Ierusalimului prin Poarta Sfântului Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Sfânta Fecioară Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Drumului Crucii cu cele 14 locuri în care S-a oprit Domnul Hristos pâna la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Vizită la biserica și căminul românesc din Ierusalim. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua IV: Mic dejun. Bethleem– Vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nașterii Domnului şi a Peșterii unde s-a născut Domnul Hristos. Vizitarea bisericii catolice Sfânta Ecaterina, Grota Laptelui, Câmpul păstorilor. Continuarea drumului în deșert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava și Mănăstirea Sf. Teodosie. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina Cea de Taină, Mormântul regelui David – Zidul PLângerii. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua V: Mic dejun. Deplasare în orașul Ierihon – cel mai vechi oraș din lume, vizită la Biserica ortodoxă cu dudul lui Zaheu și la Mănăstirea românească de la Ierihonu. Privire de ansamblu asupra MănăstiriiI din pustia Carantaniei (locul unde Mântuitorul Hristos a fost ispitit de diavol). Localitatea Ein Karem – locul nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VI: Mic dejun. Muntele Scopus (Muntele Înălțării Domnului Hristos la cer). Vizită Mănăstirea rusească Eleon şi panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăți. Muntele Măslinilor cu vizită la biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dominus Flevit(Domnul a plâns), Grădina Ghetimani și Biserica Națiunilor, Mormântul Maicii Domnului și Peștera Ghețimani. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VII: Continuăm drumul la Hozeva și vizităm Mănăstirea Sfântul Gheorghe cu moaștele Sfântului Ioan Iacob Românul de la Neamț. Marea Moartă – 400 metri cea mai joasă altitudine de pe glob şi apoi o scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) de la Marea Moartă. Coborâm spre Râul Iordan. Vizitarea Mănăstirii Sf. Gherasim de pe malul râului Iordan. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VIII: Mic dejun la pachet. Ora 11:00 decolarea aeronavei HISKAY spre Cluj-Napoca și sosire la ora 14:00 pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu”.

Preţ: 430 EURO + 550 DOLARI/persoană

CAMERA SINGLE: 300 dolari

Reducere copil 2-12 ani: – 50 dolari(valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră)

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care calătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

Preţul include:

 • Bilete de avion Cluj-Napoca – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Cluj-Napoca;
 • Taxe de aeroport;
 • Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
 • 7 nopţi cazare la hotel de 3* și 4* în Tiberias/Nazaret (o noapte), Betlehem/Ierihon/Ramallah (6 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina
 • 8 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină – BUFET SUEDEZ);
 • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Gradina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor și Mănăstirea Sf Sava);
 • Autocar pentru transport în Israel pe toată durata programului;
 • Ghid vorbitor de limbă română în Israel;

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână un rucsac(nu se acceptă trolerul la mână doar contra cost)(fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de mână un rucsac nu trebuie să depășească 40x30x20CM.

Pretul nu include:

 • Tips-uri (30 €) – (se achită în Israel);
 • Asigurarea medicală de sănătate: în funcție de vârstă(OBLIGATORIE)
 • Asiguraea storno în funcție de vârstă (OPȚIONALĂ dar RECOMANDATĂ).

Acte necesare: paşaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii în țară.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS