Economie

Investiție de 7 milioane de lei la Dumitra pentru combaterea eroziunii solului

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) va investi șapte milioane de lei în Valea Morii din Dumitra, zonă puternic afectată de roziuni în urma ploilor din ultimii doi ani, a declarat Liviu Chilom, șef serviciu al filialei teritoriale Bistrița-Năsăud a ANIF.

”Anul acesta, avem prinse trei zone la întreținere și reparații: Bistrița, Orheiul Bistrița și Galații Bistriței, unde au fost inundații, câte 300.000 de lei fiecare lucrare. Avem însă o propunere de investiție în valoare de 7 milioane de lei la Dumitra, acolo unde o vale a fost afectată tare de ploile de anul trecut și de acum doi ani. Se va face stabilizarea taluzurilor și talvegului. Lucrarea a fost prezentată în consiliul tehnico-economic la minister, s-a aprobat întocmirea SF, expertizei și DALI. Anul acesta se va face”, a spus Liviu Chilom, șef serviciu la ANIF Bistrița-Năsăud.

În anii trecuți, ANIF a mai avut o investiție mare la Budești: Budeștiul superior și Budeștiul inferior. Budeștiul superior s-a terminat în 2015, Budeștiul inferior, anul trecut. Fiecare lucrare a fost de peste 4 milioane de lei. Au mai fost lucrări de reparații, anul trecut, în zona Dorolea, Livezile, Unirea, Bistrița, undeva la 700.000 de lei, iar acum doi ani am avut în Lechința și Florești.

De asemenea, Casa Agronomului, sediul filialei teritoriale ANIF va intra și el în reparații.

Reamintim că, în 2020, solariile tânărului fermier Florentin Bodiu din Dumitra, membru în Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, au fost inundate și toată munca și investițiile pare că s-au dus pe Apa Sâmbetei.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.