Economie

Terenul pe care se află pista de karting, scos la închiriere prin licitație de Primăria Bistrița

Consilierii locali au dat un vot favorabil, în ultima ședință, închirierii prin licitaţie publică a terenului situat în str. Sigmirului, pe care este amenajată, încă din 2009, pista de karting.

În urma unei licitații, pista de karting a fost amenajată de către societatea Karting Star S.R.L. care a mai făcut și alei pietonale, dar şi un depozit pentru depozitare karturi. În 2016, s-a predat prin proces verbal, terenul împreună cu pista asfaltată și aleile pavate în proprietatea municipiul Bistrița. Tot atunci a fost aprobată închirierea terenului prin licitație publică deschisă, în vederea întreţinerii şi exploatării zonei de agrement, iar un an mai târziu s-a încheiat un contract de închiriere cu câștigătorul licitației, societatea Războiul Stelelor S.R.L. Contractul a fost prelungit prin act adițional anual la cererea expresă a locatarului, până la împlinirea perioadei de 5 ani, dar acum se organizează o nouă licitație în următoarele condiții:


 • ofertanții trebuie să dețină ca obiect de activitate: Activități de închiriere și leasing cu bunuri recreaționale și echipament sportiv, sens în care vor depune certificat constatator eliberat de Oficiul Registrului Comerțului, din care să reiasă acest lucru;
 • chiria lunară de pornire la licitație va fi de 450 lei/lună, calculată la valoarea chiriei aferentă anului 2023. Chiria obținută în urma licitației publice se va achita în avans până în ultima zi a lunii în curs, pentru luna următoare și se face venit la bugetul de venituri și cheltuieli al Direcției Patrimoniu. Aceasta se va indexa anual cu indicele de actualizare la inflaţie.
 • garanția de participare la licitație propusă reprezintă contravaloarea a două chirii lunare, raportat la suprafața propusă și prețul de pornire la licitație, conform art. 334 alin. 5 din Codul Administrativ, rezultând suma de 900 lei.
 • se propune ca și criteriu de atribuire al contractelor de închiriere cel mai mare nivel al chiriei/mp/lună ofertată, nefiind indentificat un alt posibil criteriu de departajare care să poată fi aplicat.
 • durata închirierii să fie pe o perioadă de 10 ani, cu drept de prelungire la solicitarea locatarului, cu condiția respectării tuturor obligațiilor prevăzute în sarcina locatarului.

În cazul în care nu este declarat câștigător, proprietarul investiției existente, va avea obligația să elibereze terenul de instalațiile și echipamentele aferente activitșții în termen de 20 de zile de la data finalizării procedurii licitației.

4 comentarii

 • Acolo era un loc bun de frigăruii ,și așa în zonă nu sunt parcurii dincolo case nus parcuri ptr copii dincoace de linie o grămadă de blocuri si loc de joacă doar lînga kaufland

  11
  8
 • Puteau sa ii ceara o suma modica.
  Clar e un business făcut din pasiune și din care omul nu câștiga mai nimic. E gol aproape tot timpul. Dar noi vrem sa stoarcem totul de la fiecare.
  GRATIS ar trebui concesionat. Nu pe 5 ani. Pe 20 de ani.

  11
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS