Cultură

Seară de tango cu Analia Selis, la Palatul Culturii din Bistrița

Seară autentică de tango la Palatul Culturii din Bistrița: Analia Selis – interpretă, Julián Caeiro – pian, Nicolas Velázquez – bandoneon.

Concertul are loc duminică 7 mai, ora 19.00. Biletele se găsesc la Palatul Culturii sau online pe iabilet.ro.

Analia Selis, născută în Tucumán, Argentina, s-a stabilit în România în 2003. Între 2005 și 2014 a reputat multe succese în cariera sa de cântăreață de pop latino-american, devenind foarte cunoscută în România, unde a interpretat pe cele mai prestigioase scene și a fost invitată a celor mai importante posturi de televiziune și de radio. În 2014 a început să cânte tango, de atunci si pana in prezent a colaborat cu toate orchestrele din România și cu orchestre din Elveția, Cehia, Lituania,Argentina. A fost invitată să cânte alături de diferite ansambluri: Kamerata Kronstadt, Gaudeamus Quartet, Contempo Quartet ș.a, precum și în cadrul unor importante festivaluri muzicale: Festivalul Internațional “George Enescu” (România), Radio Song Festival (Beijing,China), Kammermusiktage Barth Festival (Germania), Das Einzigartige Crossover Festival (Elveția), Festivalul și Concursul Internațional de Violoncel de la Klaipėda (Lituania) ș.a. În prezent, continuă să promoveze tango-ul tradițional argentinian și muzica lui Astor Piazzolla atât în România, cât și în Europa.

Julián Caeiro s-a născut în orașul Buenos Aires, Argentina în 1980. A studiat pianul la Conservatorul Naționalul ”Carlos López Buchardo”, aprofundându-și studiile în improvizație de jazz cu renumiţii profesori Diego Schissi și Abel Rogantini. Ca pianist, aranjator și director muzical, a avut turnee în Germania, Elveția, Franța, Italia, România, SUA, Japonia, China, Brazilia, Chile și Uruguay. În 2018 a realizat aranjamente orchestrale pentru ”Tango simfonic II”, un proiect al Analiei Selis, cu care a concertat la ”Sala Radio” din București. În același an a făcut orchestrații pentru violoncel solo care au fost interpretate de artistul Razvan Suma. În 2022 a făcut aranjamente pentru Ricky Martín Sinfónico în turneul său în Argentina și Uruguay, participând și ca pianist în concertele sale. În prezent este directorul muzical al grupului ”Elegante Sport”, cu care pregătește al treilea album și al duo-ului ”Caeiro – Velazquez”.

Nicolás Velázquez s-a născut la Buenos Aires, Argentina în 1995. A început să studieze bandoneonul încă din copilărie cu renumitul compozitor Carlos Lazzari și maestrul Federico Pereiro. În 2015 s-a alăturat ”Emilio Balcarce School Orchestra” până când a terminat studiile în 2016. A făcut parte din diverse grupuri, urcând pe scenă alături de mari artiști precum Pepe Colangelo, Roberto Alvarez, Victor Lavallen, Raul Lavie. Din 2016 este membru al companiei de tango ”Estampas Porteñas”, cu care a concertat în Statele Unite, China, Peru și Argentina. În 2022 a început să înregistreze primul său album solo, cu compoziţii proprii şi aranjamente. În prezent este bandoneonist pentru Quintetul Gabriel Lombardo, face parte din grupul ”Elegante Sport” cu care pregateste al treilea album, dar și din duo-ul Caeiro – Velázquez.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS