Actualitate

Secretarul de stat Alin Seserman: Cum poți să lași toate comunitățile românești să depindă de pixul UDMR?

Alin Seserman, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, condus de Tanczos Barna, acuză PNL că a lăsat pe mâna UDMR peste 90% din fondurile pentru care primarii fac drumuri la București. ”Unde s-a mai văzut așa ceva? Cum poți să lași toate comunitățile românești să depindă de pixul UDMR?”, scrie el pe Facebook.

Cea mai mare eroare politică pe care a făcut-o PNL după preluarea guvernării a fost cedarea ministerelor economice la negocierile pentru formarea guvernului. După ce ai făcut o campanie electorală în care ai spus pe toate canalele că Dezvoltăm România e imposibil să explici celor care te-au votat, că tu PNL, ai renunțat la ministerele dezvoltării, economiei, finanțelor, transporturilor, agriculturii și mediului, în favoarea altor partide pentru a-i asigura lui Ludovic Orban funcția de președinte a Camerei Deputaților.

Imaginați-vă că peste 3200 de primari din această țară, adică toți, au de făcut drumuri la București, iar în proporție de peste 90% din cazuri, problemele lor se leagă de două ministere, ambele conduse de UDMR: dezvoltare și mediu. Toți au proiecte la Compania Națională de Investiții-CNI, la ANL, Cadastru, cu PNDL, cu Anghel Saligny. Același minister gestionează programele de dezvoltare teritorială și regională-POR. Ministerul Mediului coordonează cele mai strategice domenii ale României: apele și pădurile, iar Administrația Fondului de Mediu gestionează un buget uriaș cu programe de finanțare de aproximativ 3 miliarde de lei. Așadar un partid de 5%, are pe mână peste 90% din fonduri. Unde s-a mai văzut așa ceva? Cum poți să lași toate comunitățile românești să depindă de pixul UDMR?

În 2020 negociatorii PNL au lăsat garda jos în schimbul președinției Camerei Deputaților care nici măcar nu mai e condusă de PNL. Și rău au făcut. Va fi aproape imposibil pentru PNL să explice oricui din această țară că au vrut dar nu s-a putut. Toată țara știa că #SEPOATE.

Putem spune că e prea târziu pentru a reconfigura guvernarea? NU. Ea se poate realiza oricând.

Nu cred că marea coaliție se face mică dacă se supără cei care au 5% în Parlament. Iar dacă se supără nu văd care e problema”, a scris Alin Seserman.

Alin Seserman, care nu mai face parte din PNL din 2016, a fost numit secretar de stat la Ministerul Mediului în martie a.c la propunerea liberalilor din Satu Mare.

Contactat telefonic, Alin Seserman a spus că se ocupă în cadrul Ministerului Mediului de fonduri europene și se mai ocupă de relația cu patronatele.

”Postarea mea nu are legătură cu ce se întâmplă în Ministerul Mediului. Eu am dorit să atrag atenția că UDMR are niște ministere mult prea importante în raport cu ponderea politică. Nu m-am referit că își gestionează prost ministerele. Nu văd de ce să se supere ministrul. Avem o relație de respect reciproc, sunt lucruri care ne despart, cum ar fi plafonarea prețului la lemn, el o susține, eu, nu. Nu mi se pare bună, mi se pare că încurcă lumea. Și mai sunt și alte lucruri cu care nu sunt de acord ”, a spus Alin Seserman.

El a declarat că nu va pleca din Ministerul Mediului din cauza acestei postări.

”Mai multă îngrijorare văd în PNL decât la UDMR (din cauza postării -n.r.). Oricum, la Minister, mi-am stabilit niște obiective. Dacă nu le vrea ministrul, le comunic premierului. Dacă nu le vrea nici el, asta e viața. Sunt câteva lucruri clare pentru mine. Dacă se vor face bine, dacă nu, le vor face alții în alte mandate”, a adăugat Seserman.

Un aspect care îl nemulțumește este modul de gestionare a deșeurilor.

”Partea de returnare merge încet. Noi îngropăm deșeurile de 32 de ani. Eu vreau să facem energie din ele, să le reciclăm. Dacă vom cumpăra un suc cu 4 lei, iar un leu e returnabil, nu se mai aruncă sticlele și avem jumătate din cantitatea de deșeuri și nu mai consumăm motorină să le transportăm. Mai sunt și deșeurile din lemn pe care le îngropăm în loc să le folosim ca lemn de foc”, a adăugat el, menționând că asupra mai multor probleme din MInisterul Mediului, Apelor și Pădurilor se va referi într-o altă postare.

3 comentarii

  • Oricum instituțiile subordonate, cele județene, abia ca lucrează, se fac ca lucrează… Dar mai ales ce te-a recomandat pt aceasta funcție domnule Alin? Spune ne ce vroiai sa faci când ai ajuns în aceasta funcție, ce ai făcut și de ce…
    Oricum sunt funcții efemere și rămân doar în CV.. Ca în istorie nu va rămâne ca ati ocupat aceasta funcție…
    De ce nu faceți ceva cu instituțiile județene de mediu, de ce? Nu ii puteți trezi?

    18
    3
  • UDMR-ul a înclinat mereu balanța cum au vrut ei. Nu are legătură cu minoritățile, e un partid ca oricare altul, cu aceleași drepturi și obligații, se poate înscrie oricine în UDMR. Nu că ar fi mai buni decât PSD, PNL, USR etc. Toți o apă și un pământ. Doar că ăștia parcă sunt mai consecvenți, mai statornici, își urmăresc interesele fără certuri între ei, sunt mai uniți, mai diplomați. Fac totul la limita legii, dar legal.

    15
  • Remember:
    Zâzania din PNL a început imediat după alegerile parlamentare din decembrie, 2020 , odată cu formarea coalitiei PNL-USR-UDMR. Cel care a agitat spiritele a fost acel neica-nimeni, pe nume Rares Bogdan (alias Mister batistuță), care i-a reprosat dur lui Ludovic Orban că „a cedat trei ministere-cheie ale PNL” (ca si cum acestea ar fi fost aduse de acasă de Rares) si anume: Ministerul Dezvoltării către UDMR, iar Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Transporturilor către USR-PLUS. De altfel după debarcarea lui Ludovic Orban din fruntea guvernului si instalarea guvernului Cîțu, acelasi Rareș Bogdan a fost primul care i-a cerut demisia și de la președenția PNL.
    Animozitătile s-au accentuat pe tot parcursul anului 2021 culminând cu o parodie de Congres PNL din 25 septembrie, 2021 girat de Klaus Iohannis care l-a impus pe Cîțu la sefia partidului. La scurt timp a urmat demiterea guvernului Cîțu prin motiunea de cenzură din 5 octombrie care a dus la destrămarea coalitiei PNL-USR-UDMR, prin scoaterea USR de la guvernare. De fapt Klaus Iohannis a clocit cu mult inainte o formulă de guvernare alături de PSD, care astfel a devenit „vioara I-a” in noua coalitie PSD-PNL-UDMR. Astfel că, la negocierea portofoliilor a luat cele mai bune ministere având ca argument numărul cel mai mare de parlamentari. Culmea ipocriziei lui Rares Bogdan este că de data asta nu mai plânge că PNL a pierdut mai multe ministere-cheie, în favoarea PSD si anume: Ministerul Finanțelor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei si Ministerul Agriculturii, iar UDMR a rămas in continuare cu Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului si Ministerul Sportului.
    Asadar, supărarea lui Alin Seserman nu se justifică . Intr-o coalitie de guvernare trebuie să existe un echilibru privind repartizarea portofoliilor. Singura solutie ar fi fost să se renunte la UDMR avand in vedere că după intrarea PSD la guvernare alături de PNL cele două partide aveau impreună aproape 60% sustinere parlamentară si nu mai aveau nevoie cele 5% ala maghiarilor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS