Actualitate Recomandări

Secretarul de stat Diana Morar a reprezentat cu succes Guvernul în fața CCR

”Nu există un conflict juridic generat de procedura angajării răspunderii asupra legilor bugetare, a fost punctul de vedere al Guvernului, pe care l-am reprezentat astăzi în fața Curții Constituţionale, faţă de sesizările formulate de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaților, reprezentați astăzi de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.

Din jurisprudenţă şi însăşi definiţia conflictului juridic de natură constituţională se observă că existenţa sau inexistenţa conflictului juridic de natură constituţională nu este condiţionată de natura actului sau acţiunii exercitate de vreuna dintre autorităţile pretins aflate în conflict, iar din dispoziţiile articolului 114 din Constituţie rezultă clar că Guvernul îşi poate angaja răspunderea şi asupra unui proiect de lege, fără distincţie în ceea ce priveşte domeniul de reglementare a proiectului, respectiv natura juridică a proiectului, lege sau ordonanţă de urgenţă. În consecinţă, apreciem că în cauză nu sunt incidente prevederile articolului 146 litera ‘e’ din Constituţie, motiv pentru care apreciem că nu există un conflict juridic de natură constituţională generat de procedura angajării răspunderii Guvernului asupra legilor bugetare.

Mai mult, din maniera în care a fost formulată cererea adresată CCR reiese că prin demersul iniţiat de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor se urmăreşte specularea din punct de vedere politic a oricărei încercări a Guvernului de a duce la îndeplinire programul de guvernare, prin instituirea unor blocaje.

Curtea Constituțională a dat câștig de cauza Guvernului, apreciind ca nu exista un conflict juridic de natura constituțională prin modalitatea in care Guvernul și-a asumat răspunderea pe OUG privind bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020”, a scris Diana Morar pe Facebook.

3 comentarii

  • Si in spețele in care Guvernul PNL a pierdut cine i-a reprezentat?
    Asa, ca să știm si noi …
    Apropos, despre pensiile speciale ce se mai aude?

    • correct!!! foarte bine punctat!!! se pare ca doar cand ies bine se lauda, cu esecurile dau vina pe nu stiu care mostenire!!!! ne uitam doar la preturile care au luat-o razna! si nu din cauza PSD!!!! asta este cert!!! oricat ati vrea sa pareti salavatori nu sunteti! ati spus ca vreti oameni noi! Orban e cel mai vechi si mai hidos personaj PNL. Costache chirurg eminent, ministru zero care nu intelege ce I se intamplat, ministrul Grinda este jale–-jale mare, Anisie, azi da un OUG maine il corecteaza ca nu al-a scris correct, sau nu l-A inteles……..dezastru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Curcan nu stie cate prune are in straita si Alinuta inca mai sperie copii ca vine nu stiu cine si le fura mancarea!!!! nu faceti nimic!!! a ba da! decapitate institutii care functioneaza!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.