Actualitate Social

Secretarul de stat Oana Badea i-a felicitat pe rebreniști cu ocazia centenarului

Secretarul de stat Oana Badea de la Ministerul Educației se află, joi, la Bistrița, unde participă la manifestările ocazionate de împlinirea a o sută de ani de al înființarea școlii.

Secretarul de stat Oana Badea a reprezentat Ministerul Educației la Centenarul CN „Liviu Rebreanu”.  

„La asemenea festivități, oricine vine din altă parte, are o brumă de invidie, de nostalgie și foarte multă emoție. Eu vă rog să nu mă priviți neapărat prin prisma funcției pe care o reprezint. Azi sunt prezentă aici  fioindcă am rezonat cu numele liceului dumneavoastră. Eu sunt ardeleancă din județul Alba. Sunt născută în Aiud. Cea mai veche școală românească are 130 de ani și se numește Liviu Rebreanu. Simbolul pe care îl reprezintă Liviou Rebreanu m-a determinat să vin astăzi aici, lângă dumneavoastră”, a spus Oana Badea.

Ea a mai spus că a venit la Bistrița ca să ia pulsul comunităților școlare.

„O vreme, acea comunitate din jurul școlii nu a fost tocmai aceea pe care ne-am dorit-o. A existat însă un nucleu de dascăli adevărați care a ținut spiritul comunității aproape de școală. Cred că putem construi o asemenea realitate: oamenii cetății în jurul școlii”, a adăugat ea.

Oana Badea i-a felicitat pe rebreniști cu ocazia centenarului și le-a oferit o diplomă de excelență instituțională din partea Ministerului Educației. La rândul lui, directorul CNLR, Constantin Rus, i-a oferit acesteia o diplomă jubiliară.

Oana Badea i-a premiat apoi pe elevii de la „Liviu Rebreanu” care vor reprezenta România la olimpiade internaționale.

 

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS