Actualitate

Secția TBC de pe strada Ghinzii va fi reabilitată cu 3,2 milioane lei

La Consiliul Județean Bistrița-Năsăud s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru ”Creşterea eficienţei energetice a Secţiilor externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, de pe str. Ghinzii nr. 26”, unde funcționează Pavilionul TBC.

Proiectul este finanțat cu bani europeni prin programul Operațional Regional. La Secția TBC de pe str. Ghinzii va lucra asocierea dintre Inst-Nistor SRL Bistrița (lider de asociere) și Kes Business SRL Bistrița, aceeași care a câștigat licitația și pentru secțiile externe de pe str. Alba Iulia.

Valoarea contractului este de 3,2 milioane lei (630.000 euro). Durata contractului: 16 de luni, din care 2 proiectare și 14 execuție.

Ce lucrări vor fi realizate: consolidarea, repararea și restaurarea elementelor de structură ale clădirilor; reabilitarea termică integrală a fațadelor, planșeelor și a interioarelor; refacerea integrală a instalațiilor electrice, sanitare și termice; înlocuirea tâmplăriei interioare.

”Avem semnate contractele de lucrări pentru secțiile de pe Alba Iulia, pentru heliport, iar luna aceasta se va semna și pentru extinderea și modernizarea UPU. Vom da drumul la licitație pentru Secția de Radioterapie de pe str. Alba Iulia și căutăm surse de finanțare pentru aripa nouă a spitalului”, a spus președintele CJ Radu Moldovan.

”Ca orice lucrare de reabilitare, se va desfășura în condiții de avarie, este destul de dificil. La secțiile de pe Alba Iulia am reușit să mutăm pe Independenței Secția de Dermato-Venerologie, eliberând total un corp de clădire, unde vom face prima dată lucrările. Când va fi finalizată lucrarea aici vom muta Secția Infecțioase în corpul respectiv și se va lucra la pavilionul 2, apoi vom muta Oncologia în pavilionul 2. După ce vom finaliza și Oncologia, toate vor merge la locul lor. La TBC nu vom putea face acest lucru, așa că lucrarea va începe pe jumătate din clădire, după care vom muta pacienții în cealaltă jumătate. Secția de cronici am mutat-o în Spitalul Județean. Este foarte dificil să facem toate aceste permutări. Sperăm ca pacienții și aparținătorii să înțeleagă, în următorul an vom trece prin clipe destul de grele, inclusiv la UPU, unde am început amenajările”, a spus managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

În 5 noiembrie s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul de investiții ”Creşterea eficienţei energetice a Secţiilor externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, situate pe str. Alba Iulia, nr. 7, Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud”, proiect derulat tot cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional: 7,5 milioane lei (1,6 milioane euro).

https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/posts/2666903656696498?__xts__[0]=68.ARAKi5pX1VeXt18Sn-EELuipvl7D1DYtBBqc4UeISV9ihaIcDda9RswnYECmitNFcRw6gQVVdzrXIBkHHIpucggvYTip1qMQoYjiLsihBSAN757VRcvhGz7BKrWrxEB_enw2qqAzIVpma-6sUaG-q2_2oD5X3mBvL6t1DCTGK-JvkpxV9h_465ImzI_w668zmoVDMFyVC9mzK_69S-sePszH2KzjlnEh9gvQHpb3eaFEq1MHcEUDUieXzgfw9Y4uzYpKOrU9T9uttgsGhlxMqRNx_lB7O66ikGUEgeJfRgvO5449eJ0Oqbi9fNeSZZA1LyD44A6c2ncXjW8sHsYMqz8G-A&__tn__=-R

3 comentarii

 • Am postat un comentariu anterior, care a fost editat(deleted) din cauza că informația la care făceam referire, era eronată în context, se spunea că e de 1 Decembrie, în fond era o filmare anterioară.
  Vedeți aici personajul:
  https://www.comisarul.ro/articol/video-presedintele-psd-cluj-corina-cretu-i-o-sugea_1046947.html
  Deci în acel context, spuneam că indiferent de campania de comunicare pe obiective, investiții economice locale pe care PSD -ul o continuă, pregătind alegerile următoare locale și regionale, e degeaba, comportamentul autentic a unora acceptați și promovați în poziții cheie din PSD *in vino veritas* anulează tot efectul de imagine.
  Una gândesc, alta promovează în cazurile respective.
  Gândesc în dispreț față de alți români, se cred deasupra altora, înjură.. etc..
  Nu știu dacă aș permite copiilor mei să intre în organizații politice conduse de asemenea personaje, gen Bădălău, Alexa, Rădulescu..
  Ar fi la risc clar.
  Deci comentariul era legat de anunțul investiției.
  Dar cum a fost editat, am continuat cu analiza personajului Liviu Alexa.
  Și am ajuns la o opinie, personală desigur.
  Ascensiunea oamenilor politici și de *afaceri* nu ar fi fost posibilă fără atitudine bidirecțională de tipul *kissmyass* a celor din structurile de securitate -serviciile de informații care normal ar trebui să ofere decidenților politici informații pe baza cărora ei să facă alegeri. Se pare că nu e așa, se pare că politicienii sunt dependenți de decizia celor care oferă informații, dintr-un simplu motiv, poate pare banal, dar sunt mai puțini educați ..deci ca să justifice public să spunem statutul lor vor merge pe atitudindea , preiau părerea specialistului din servicii.
  Cine controlează pe cine?
  Cel care e ales democratic, reprezentativ, sau cel care e funcționar cu o misiune?
  Primul ar trebui să vină să spună, când primește o fițuică cu informațiile a,b,c eu aleg opțiunea a..ce crezi, care e mai bună, dar în realitate el merge la funcționar și spune , uite nu cunosc despre subiect, care opțiune crezi tu că e mai bună, a,b,c…iar funcționarul va zice c. Dar apoi, fă și mie un favor.. Și de acolo o întreagă saga.
  Exemplu concret.
  Avem investiții majore în prag de iarnă.
  În domeniul construcțiilor.
  E logic??
  Nu. Să torni asfalt pe ninsoare și să renovezi clădiri la temperaturi scăzute e contraproductiv, ba afectează calitatea lucrărilor.
  Există justificări însă. Acum vin banii de la buget. Așa spun politicienii, cei decizionali.
  Dar în loc să-și bată capul să vadă de ce vin doar acum(oare e bine ciclic structurat bugetul ca și practică, nu ar trebui schimbată practica, unde se blochează, de ce ajung banii așa târziu) sau să aplice o altă strategie(facem la primăvară) din cauza angajamentelor politice electorale(partidele sunt formate din grupuri cu interese) până la urmă cine plătește.
  Nea Ion.
  Care și-a plătit banii prin ianuarie 2019 ca să nu fie penalizat, a cărui bani au fost înghețați de vreo șmecherie financiară sau sistem birocratic lent , pe priorități care numai unii le știu.
  Așa că banii plătiți de Nea Ion, economisiți la ultimul ban sunt aruncați pe apa înghețată a Sâmbetii prin Decembrie și Ianuarie pe asfalturi care o să țină 3 cicluri de îngheț dezgheț(există din fericire tehnologii care pot face diferența, dar măresc costul) pe tencuieli și consolidări făcute la -15 grade Celsius , când se termină spitalul TBC va avea automat și primii pacienți, foștii muncitori înghețați .Și alte bizarerii contra naturii.
  Dar nu-și bate nimeni capul să aibă o perspectivă de sistem.
  Mergem înainte.
  Vin alegerile!!! Bătălie mare.
  Care tabără învinge???
  Aia care e percepută că dă mai mult.
  Că apoi doarme și își dublează averile timp de 4 ani, lumea nu mai realizează.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.