Actualitate

Ședința CL Bistrița nu s-a ținut dintr-un motiv incredibil. ”Nu s-a mai întâmplat așa ceva!”

Ședința Consiliului Local Bistrița din 27 aprilie a avut un deznodământ neașteptat. Primul punct pe ordinea de zi era desemnarea noului președinte de ședință, care se alege o dată la trei luni.

Cel mai vârstnic consilier municipal, Vasile Moldovan de la ALDE, a condus ședința pe durata alegerii. La ședință au participat doar 14 consilieri din 21.

Primele propuneri au fost Gheorghe Sabău (PSD) vs Ioan Peteleu (PNL). Niciunul nu a întrunit numărul necesar de 11 voturi pentru, așa că s-a trecut la alte variante.

Au fost propuși, pe rând, Sorin Hangan (PNL) vs Andrei Kozuk (PSD), Cristian Niculae (PSD) vs Teodor Mârza (PER), Vasile Moldovan (ALDE) vs Cristina Flueraș (PSD), Gelu Muthi (ALDE) vs Florin Chereji (PNL), Mărioara Miheștian (PSD) vs Mioara Seica (PNL), Antal Attila (UDMR) vs Mircea Archiudean (PER). Toți au adunat mai puțin de 11 voturi. Cel mai aproape au fost Vasile Moldovan, care nu a primit votul colegului său din ALDE și viceversa, și Antal Attila, cu câte 10 voturi pentru.

„Este ceva nemaîntâlnit, până la urmă este o experiență. O premieră. Eu n-am mai văzut așa ceva”, a spus fostul primar Vasile Moldovan.

În aceste condiții, deoarece o ședință nu se poate desfășura fără președinte, aceasta a fost declarată închisă.

Primarul Ovidiu Crețu a anunțat că va convoca o ședință extraordinară pentru data de 4 mai pentru a aproba proiectele. El s-a declarat dezamăgit că nu s-a ajuns la un consens politic, deoarece proiectele care vizau atragerea de fonduri europene, mai exact reabilitări termice și restaurarea Bisericii Evanghelice, erau de urgență maximă. Edilul a mai spus că unii dintre consilieri au absentat motivat şi că nu se va plăti nicio indemnizație aferentă şedinţei de joi.

”Totdeauna posbilitatea unui compromis există, dar se întâmplă sau nu se întâmplă. În această situație, fiecare parte s-a ținut pe poziție și n-a fost niciun compromis. ședința se amână pentru o săptămână. Sunt unii consilieri care și-au motivat absențele, de alții nu știm. Foarte urgente sunt proiectele care țin de accesarea fondurilor europene, opt proiecte pentru reabilitări termice și unul pentru Biserica Evanghelică, plus Strategia de dezvoltare locală și Planul de mobilitate urbană”, a spus Crețu.

Etichete

8 comentarii

  • O clica infecta. Clica psd-ista care conduce orasul .Acum ca se demonstreze ca au control deplin pe judet au numit sef de partid la liberali un turc .
   Traiasca PCR-ul

 • ,,…până la urmă este o experiență.O premieră.” Un mare cacao pe băț este, o bătaie de joc la adresa locuitorilor care trebuie să umble prin gropi și să suporte lipsuri și măgării de tot felul. Dacă nu sunteți în stare să încropiți o amărâtă de ședință, atunci de ce altceva sunteți capabili în afară de a încasa salarii dolofane? Data viitoare s-or găsi alte motive , celebrarea Paștelor pe rit străvechi, Error 403 în sistemul de vot electronic sau orice altceva. Halal conducere avem, nu-i de mirare că orașul arată mai rău ca pe vremea lui I C Frimu!

 • Mai bine sa desfintam consiliul local ca astia nu fac nimic de calitate. Mai bine platim un incompetent decat sa platim 21 de incompetenti. Mai bine il platim pe primar decat sa platim si pe consilieri, care fac nu fac ceea ce trebuie. S-au bagat banii cu saci intr-o partie care nu este functionabila, s-a facut un pod care si asta nu este functional si nici nu va fi in viitorul apropiat. Avem strazi care nu au iluminat public de peste 10 ani, s-a facut un halau in centrul orasului unde se spala tiganii si care arata total aiurea, avem un aer de rahat in tot orasul din cauza statiei de epurare…. si exemplele pot continua cu multe alte exemple si cu lucrari in care se vor baga bani iaurea doar sa imbogatim firmele de partid… Atunci pt ce mai platim pe acesti deficienti cu diplome de licenta si doctorate cand habar nu au sa conduca si sa administreze un oras si fac lucruri de doi bani????? Acasa cu voi deficientilor!!!! Ce faceti voi se numeste golaneala ieftina.

 • Conflict de interese la Primaria Bistrita

  Asociatia Bistrita Civica a consilierului local PNL Florin Chereji beneficeaza de o finatare nefireasca de la bugetul local al municipiului Bistrita, exemplu: Concurs Cine stie castiga „Cunosc valorile Bistritei?” suma 12000RON.

  • Lupul si-a schibat postavul dar naravul ba!
   PD-ul sa mai facut remarcat cu un caz similar cu al lu Chereji, cel a lui Botis. Se pare ca inca nu sa lecuit.

 • In strategia de dezvoltare locală, pentru 2015-2030 se doreste modernizarea bulevardului Republicii. Deci o sa taie si copacii de pe cel mai frumos bulevard al Bistritei? Pt ca autoritatile locale se pare ca asta inteleg prin modernizare…sa ne obisnuim cu betonul criptelor(care isi permit) In loc sa umple orasul de spati verzi, copaci…(care aduc un plus de liniste in oceanul de problem al fiecaruia) noi distrugem….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS