Preşedintele filialei Bistriţa-Năsăud a Forţei Civice, Gavrilă Urs, l-a informat cu acest prilej pe liderul său că, în judeţ, FC are 145 de membri, majoritatea din Bistriţa şi că cei mai mulţi nu au mai făcut politică nicăieri în altă parte.
Mihai Răzvan Ungureanu l-a felicitat pentru activitatea depusă până acum şi pentru media foarte scăzută de vârstă a membrilor filialei, încă o dovadă că tinerii fac politică şi doresc să se implice pentru schimbarea societăţii.
Preşedintele Forţei Civice a declarat că sâmbătă s-a încheiat prima etapă de dialog politic purtată cu lideri ai formaţiunilor de pe dreapta eşichierului politic românesc, însă de la PDL nu s-au primit “răspunsuri concludente”.
Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că, în ciuda acestui fapt, dialogul va continua, iar în cazul unui eşec va fi aplicat un “scenariu de vreme rea”.
“Am anunţat că 25 mai 2013 înseamnă încheierea primei etape de dialog politic pe care le purtăm cu lideri ai diferitelor formaţiuni din dreapta. Am avut discuţii cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, nu am primit răspunsuri concludente. PDL, potrivit răspunsurilor sale, trece printr-o etapă de reorganizare. Sper ca această etapă de reorganizare să nu dureze până în 2016, să se încheie repede fiindcă timpul presează, iar 2014 este mâine”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.
El a declarat că se înşală cine crede că anul 2014, „anul a două încercări electorale de mari dimensiuni”, e „un an peste care se poatre trece fără efort”.
„Cine nu câştigă în 2014 nu câştigă nici în 2016. 2014 este prilejul reechilibrării vieţii politice în România. Este prilejul colaborării pentru a obţine o listă comună pentru europarlamentare compusă din nume credibile, nu din clientelă de partid, capabilă să reprezinte Dreapta românească şi România în Parlamentul European şi în toate celelalte comisii ale parlamentului. PPE se sprijină şi doreşte reprezentare consistentă a partidelor din dreapta eşichierului românesc la Bruxelles, dar o reprezentare competentă, nu imobilă, care să facă în egală măsură cinste României şi Europei”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.
El a spus că alegerile europarlamentare sunt foarte importante, la fel ca şi cele prezidenţiale.
„Un nume capabil să strângă în spatele său forţele tuturor celor care cred în democraţie, în drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, în stat de drept, în independenţa justiţiei, în continuarea reformelor structurale ale statului. Nu mai mulţi candidaţi, fapt care ar duce la resurse risipite, competiţii neobişnuite şi toxice pentru imaginea şi calitatea politicii de centru-dreapta, un candidat pe care să-l susţinem cu toţii şi în spatele căruia să ne aliniem cu toţii pentru a avea o victorie capabilă să reechilibreze politica românească, astăzi profund dezechilibrată de prezenţa covârşitoare a USL în Parlament”, a spus Ungureanu.
El a declarat că tot în 2016, dreapta românească trebuie să se unească pentru a ajunge la guvernare. „Că e vorba de PDL, că e vorba de Alianţa Dreptate şi Adevăr, că e vorba de alte formaţiuni politice care ar putea să apară, că e vorba ONG-uri cu scop politic sau ce altceva îşi va face apariţia. Am avut discuţii cu Vasile Blaga şi am convenit ca aceste discuţii să continue până când PDL îşi va desluşi propria atitudine faţă de proiectul pe care l-am oferit. Am avut discuţii cu membri marcanţi ai Iniţiativei România Liberală. Cred că ne despart zile de la a încheia un protocol între IRL şi Alianţa DA. Avem discuţii cu membrii ai Fundaţiei Mişcării Populare”, a spus senatorul.
El a declarat că şi în perioada următoare dialogul va continua.
„Oferta noastră e făcută şi cine doreşte să îşi conducă acţiunea politică potrivit acestei oferte este binevenit, cine nu îl chemăm să motiveze acest lucru în public şi să-şi explice refuzul arătând în felul acesta cetăţenilor români, electoratului de centru dreapta, motivele pentru unii doresc pur şi simplu să fie de capul lor într-o lume care cere unitate. Ştim cu toţii că unirea face puterea. (…) Îi chemăm pe toţi pe aceeaşi orizontală a cooperării politice. Primul pas care trebuie făcut este dialogul. În funcţie de rezultatele dialogului, vom lua o decizie sau alta. Avem şi scenariu de vreme rea, dar ar fi păcat să se întâmple acest lucru”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.
Mai multe fotografii găsiţi pe pagina noastră de Facebook.
Protocolul o fi fost asigurat din stocurile facute de MRU pe vremea cand era premier?
wow, ce inghesuiala, ati fost vreo 5…
Imi place scara care se vede in poza d ela inceputul articolului. Oare pentru ce o fi?!
Alifii ati avut oare? Vaca Kobe…?
nu sunteti decat niste PDL-isti deghizati impreuna cu panaramele celelalte de la Miscarea Populara. Voi chiar nu aveti pic de rusine, va schimbati doar denumirea ca sa o luati iara de la capat…. In alta ordine de idei: Ce-i cu freza lu MRU fratilor? zici ca e punk-ist sau de-ala emo, ce tare ar putea sa scoata o marca de alifie „UNGUEMO”…
Domnilor latrai in comentarii, mai incetuc pe ulita ca oamenii se concentreaza.
Nene, ia-te de mana cu nenea „Comandorul”. El le spunea celor care nu gandeau la fel cu el „haită”, matale îi numești „lătrăi”. Parcă ați fi unul și același individ.
Domnule myself, haita sectanta sunt cei ca dumneata care-i urasc pe ortodocsi si-si bat joc de credinta lor. Acestia au un limbaj de mahala si sunt needucati si cu un nivel de pregatire scazut. COMANDORUL
Nene, fundamentaliștii ca matale fac cele mai mari deservicii Bisericii Ortodoxe. După cum pui problema, nu m-ar mira să spui că pot fi români doar ortodocșii, cum făcea Nichifor Crainic în perioada interbelică.
Domnule myself, cu pregatirea dumitale habar n-ai de proprietatea termenilor. Nichifor Crainic, o mare personalitate a tarii noastre, a fost profund ortodox, iar publicatia „Gandirea„, de esenta ortooxa, a avut un profund impact pozitiv chiar si asupra oamenilor de rand. Romanii acum, sunt ortodocsi in procent de 87%, iar toate sectele voastre luate la un loc nu depasesc 1%. Punct. COMANDORUL
Domnule myself, cu pregatirea dumitale habar n-ai de proprietatea termenilor. Nichifor Crainic, o mare personalitate a tarii noastre, a fost profund ortodox, iar publicatia „Gandirea„, de esenta ortooxa, a avut un profund impact pozitiv chiar si asupra oamenilor de rand. Romanii acum, sunt ortodocsi in procent de 87%, iar toate sectele voastre luate la un loc nu depasesc 1%. Punct. COMANDORUL
De la Nichifor Crainic citire, nene: „Noi vedem substanța acestei Biserici amestecată cu substanța etnică.”
Cum ar veni, nu ești ortodox, nu ești român.