Actualitate

Șeful ADI Deșeuri, Cristian Niculae: Aspecte pozitive și negative în colectarea selectivă

”Verificăm permanent modul în care operatorul Supercom face colectarea deșeurilor reciclabile, atât de pe platformele semi-îngropate din zonele de blocuri cât și din pubela galbenă în zonele de case. Există aspecte pozitive, care trebuie menționate și apreciate, dar există și aspecte negative, care trebuie corectate”, spune directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae:

”Am găsit în mai multe containere semi-îngropate deșeuri reciclabile depuse de către cetățeni în mod corespunzător, lucru care se poate vedea în imaginile de mai jos.

Din păcate, la platformele semi-îngropate de pe str. General Eremia Grigorescu am găsit deșeuri voluminoase abandonate, deși am derulat campanii gratuite de colectare a acestor tipuri de deșeuri în luna iunie.

În afara acestor campanii de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, cetățenii fie pot comanda la dispeceratul Supercom preluarea acestor deșeuri contra-cost, fie le pot duce la centrele de colectare de pe str. Narciselor sau din Heidenfeld Viișoara, iar în acest caz operatorul are obligația să le preia GRATUIT. Abandonarea acestor deșeuri voluminoase la platformele semi-îngropate nu este soluția corectă și implică costuri suplimentare de colectare a acestor deșeuri, costuri suportate de comunitatea noastră.

A venit momentul ca locuitorii comunităților noastre să-și schimbe mentalitatea cu privire la deșeuri. Trebuie să privim deșeurile reciclabile ca o resursă economică și să înțelegem că fiecare deșeu reciclabil colectat selectiv contribuie direct la reducerea poluării naturii.

Io zic că-i de-ajuns! Haideți să le punem pe toate la locul lor!”.

https://www.facebook.com/cristianmariusniculae.ro/posts/1406366283076246

3 comentarii

  • Faceti campanii de informare! Sa stie omul cum poate sa procedeze atunci cand are deseuri mai voluminoase si ce fel de deseuri sa arunce in pubelele inscriptionate: plastic, sticla, hartie etc.

  • Aproape de fiecare data cand am fost sa arunc plastic containerul semiingropat era plin si am fost nevoit sa arunc la menajer. Ridicati va rugam mai des plasticul pe str. Sucevei.

  • La locatia respectiva este dezastru, vin cetateni si din alte locuri/parti si depoziteaza tot felul de materiale (intr-o zi erau placi din acoperisul unei case).
    Va rugam insistent montati camere de supraveghere. La nici o zi dupa colectarea gunoaielor/curatarea platformei este la loc.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.