Inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud continuă verificările pubelei galbene pe tot teritoriul județului.
”Din păcate, constatăm că un număr semnificativ de cetățeni nu colectează corect deșeurile reciclabile din plastic și metal care trebuie depuse în pubela galbenă. Deșeurile reciclabile sunt amestecate cu deșeuri reziduale și deșeuri provenite din construcții, iar acest fapt reduce semnificativ cantitatea de deșeuri reciclabile care pot fi valorificate. În prezent, măsura coercitivă pe care inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud o aplică este neridicarea pubelei galbene până ce deșeurile reciclabile sunt sortate corect de către cetățeni. În viitor, dacă lucrurile nu se îmbunătățesc în această privință, vom trece la aplicarea de sancțiuni direct cetățenilor care nu colectează separat corect deșeurile reciclabile”, spune directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.
El a menționat: ”Trebuie să privim deșeurile reciclabile ca și resurse economice, care pot fi valorificate, iar banii proveniți din această activitate pot acoperi o parte din costurile serviciilor de salubrizare ale UAT-urilor din județ. În prezent valorificăm doar 15% din deșeurile reciclabile colectate și putem crește acest procent printr-un efort comun de a face ceea ce trebuie în privința separării corecte a deșeurilor în fiecare gospodărie”.
Cu siguranta nu se schimba nimic, asa ca umblati mai repede la budilaris , ca numa asta -l doare pe romanul mocicos.
Cu siguranta romanii cor face ce trebuie in privinta deseurilor reciclabile daca le este frica de amenzi.
Asa au facut si in Germania, in Marea Britanie, in Spania si in general in toate tarile civilizate.
Doar cand simti pe buzunarul tau lucrurile care nu le faci cum trebuie, iti schimbi obiceiurile si te apuci si faci ce trebuie.
Trebuie sa reciclam pentru ca sa lasam o lume mai curata copiilor nostri.
Nu v-ati saturat sa vedeti gunoaie pe malul raurilor sau prin paduri? De ce sa vada asta si copiii nostri?
Avem aceasta responsabilitate pentru viitor.
Este greu cu românii. Se vorbește de deșeuri într-una de un an de zile, de colectare selectiva, sunt panouri de informare peste tot in judet, autobuze cu mesaje de informare, mesaje pe posturile radio si Tv…. și uitați-vă ce pun berbecii în pubela galbenă. Chiar și pubela galbenă are afiș pe ea. Credeți că nu știu cum să facă cu deșeurile ? Pe dracu’, sunt niște ignoranți. Trosniți-i cu amenzi, și apoi o să se învețe minte.
Plecați voi acasă băi amețiților! Și-a făcut președintele de județ o altă tribună politică la care să-l pună pe finul să se răstească la cetățeni! Cărați-vă toți acasă ca salariile voastre sunt de câteva ori mai mari decât milionul jumate pe care îl dați înapoi la primarii după ce ați dublat taxele. Nu mai vorbit de mașina de sub fundul șefului și cheltuielile de la sediu. Plecați toți că sunteți degeaba! De ridicarea gunoiului o să se ocupe în continuare o firma care o să aibă relația directă cu cei cărora o să le presteze serviciul pe bază de contract. E atât de simplu!
Iar incepem sa criticam doar de dragul de a fi Gica Contra.
1. Relatia directa dintre firma de salubrizare si cetateni este una falimentara – s-a demonstrat asta in cazul Vitaliei, care nu reusea sa recupere taxele de salubrizare de la bistriteni iar firma a ajuns in faliment.
2. Tarifele de salubrizare nu s-au dublat! Ultima crestere a lor a fost in 2019, cand au fost stabilite la 11,5 lei / luna / persoana. Anul acesta, Primaria Bistrita a decis ca nu mai vrea sa le subventioneze, iar bistritenii trebuie sa le plateasca la tariful stabilit in 2019.
Mai pune mana si documenteaza-te, Alex inainte sa arunci cu informatii false.
Mai uita-te in oglinda inainte sa vorbesti.
Alex du-te tu acasa si recicleaza-ti gunoiul! Macar ai face un lucru bun pentru comunitate.
Ca de critici si de vorbe goale ne este plin podul.
A recicla este un lucru bun!
Reduci poluarea naturii, economisesti resursele planetei, reduci costurile cu salubrizarea.
Nu inteleg de ce este atat de greu sa pui separat deseurile reciclabile. Efortul acesta este nesemnificativ comparativ cu efectele pozitive.
Ca sa nu mai spun de ce fel de natura lasam copiilor nostri.
Astia nu-s Inspector Gadget, ci Inspector Garbage (=Gunoi) :)))
De 1 luna nu s-au mai golit containerele de plastic si carton de la podul Bunicului. Sunt pline ochi