Actualitate

Şeful CJ crede că e nevoie de o reformă profundă în învăţământ: Lucrurile trebuie separate

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care este mulţumit de managementul Inspectoratului Şcolar Judeţean, crede că sistemul de învăţământ are nevoie de o reformă profundă şi că educaţia şi sănătatea, piloanele importante ale societăţii, încă nu sunt finanţate cum ar trebui.

”În legătură cu sistemul de învăţământ ar fi o discuţie foarte lungă, o mare dezbatere. Cred că e nevoie ca specialiştii să se pronunţe, deoarece eu consider că sistemul de învăţământ are nevoie de o reformă profundă, şi aici mă gândesc la profil, programă, la tot ceea ce ar trebui făcut. Trebuie să separăm lucrurile foarte concret, nu toată lumea e înzestrată cu capacitatea de a ajunge olimpic, de a face studii universitare, şi trebuie găsite soluţii pentru copiii care nu au această capacitate. Foarte mulţi tineri, după ce îşi iau diploma de Bacalaureat sau adeverinţa de absolvire, se duc la AJOFM. Trebuie reaşezate puţin lucrurile”, a spus Radu Moldovan.

Cu ocazia festivităţii de premiere a elevilor care au obţinut performanţe în 2014, de la finalul anului trecut, preşedintele CJ a mai spus că ”învăţământul şi sănătatea, cele două piloane importante ale societăţii, nu sunt încă finanţate la nivelul la care ar trebui”: ”E loc de mai bine şi din acest punct de vedere, dar şi în ceea ce priveşte modul în care se desfăşoară lucrurile în aceste domenii”.

Şeful CJ s-a declarat ”mulţumit de ceea ce se întâmplă cu calitatea învăţământului în judeţ şi de managementul Inspectoratului Şcolar Judeţean”: ”Am un barometru important. Foarte rar mi s-a întâmplat să primesc reclamaţii în acest sens”.

10 comentarii

 • Sa vezi si sa nu crezi. Ospatarii vorbesc despre invatamant. Mai parvenitule, mai taca-ti gura. Alo DNA! Luati-l odata ca ne strica fiecare zi in care isi deschide gura.

 • hai sa mai completez eu ceva la o fraza de-a ta: Foarte mulţi tineri, după ce îşi iau diploma de Bacalaureat sau adeverinţa de absolvire, se duc la AJOFM@ IAR DACA NU SUNT PUI DE PESEDISTI,PUI DE SECURISTI II AVERTIZEZ CA E FOARTE GREU SA-SI GASEASCA CEVA DE MUNCA!@ asta am completat eu ca ar fii realitatea poi pana cand ma sa ne mai aburiti.?

 • Da .Sa nu mai fie facultati care dau diplome aiurea .Frecventa in weekend si nici atunci .Examene cu lucrari copiate ,dictate ,etc Lucrari de licenta copiate.iN GIMNAZIU SI IN LICEU PROMOVAREA UNOU COPII ANALFABETI .

 • Conform dex, analfabet= persoana care nu stie citi. inscrirerea la o facultate se realizeaza pe baza unei cereri din partea studentului. modul de promovare al unui examen tine de competenta fiecaruia, dar diploma nu confera o „stabilitate” , eventual un mod de abordare a unei profesii.

 • Chelnerule foarte calificat sa vorbeasca despre invatamant . El nu are scoala dar se pronunta . Barometrul masoara presiunea domnule chelner nu capacitatea manageriala a obedientilor tai de la ISJ . Mai ai putin si o sa dispari din peisaj ca magarul in ceata .

 • si drumul dintre nasaud si bistrita cand il faceti??? asteptati accidente cu victeme mortale? nu va e rusine cu un asa drum,sau din masina CJ cumparata pe banii nostri si intretinuta tot de banii nostri nu se simt gropile? e masina buna,marca germana.

 • Acum ne pregatesti pentru ce va sa vina ?Asa intelegi tu reforma, sa schimbi pe Camelia Tabara cu tradatorul de Negruseri ! Pe tine te intereseaza sa-ti rasplatesti
  pe toti yesmani tai cu functii la toate deconcentratele.Nu se reformeza dragul meu Radu,cu Negruseri,Tarmure,Popescu,Ani Bob,Otilia Rapan,Maxim Pop,ginerica a lui Tintean la LDP s.a.m.d. lista poate continua,esti inconjurat de tot felul de tradatori care isi urmaresc interesul personal.
  Sincer,am crezut ca tu esti altfel,dar sunt profund dezamagit de tine,nu este nici o diferenta intre tine si Nelutu Mexicanul,amandoi umblati sa racolati cat mai multi tradatori in detrimentul oamenilor cu coloana si personalitate.
  Imi pare rau pentru tine,mai ai un an si restul zile pana cand o sa parasesti conducerea judetului intr-un mod rusinos dupa o prestatie lamentabila.

 • Eu nu inteleg din ce postura un presedinte de CJ poate analiza si emite pareri vis-a-vis de activitatea unui serviciu deconcentrat aflat sub tutela guvernului. Calitatea invatamantului si eventualele aprecieri sau reclamatii la adresa institutiei ce pastoreste invatamantul pre-universitar din judet, atunci cand sunt criticate de presedintele CJ si mai ales atunci cand acesta da si solutii la problemele sesizate chiar de el, nu denota de cat crasa inactivitate de la nivelul CJ sau mai grav o ingrijoratoare pierdere a perceptiei realitatii a presedintelui CJ, care peste noapte impins fiind de la spate de inertia managementului de calitate prestat in propria-i institutie, este dispus sa reformeze o serie de domenii fata de care dansul nu a avut si nu va avea vreodata in realitate nici cea mai mica atractie gravitationala. Dintr-o alta perspectiva analizand interventia dlui presedinte, surprinzator as putea spunea spune, in mod inconștient a supus atentiei opiniei publice si a propus, o noua metoda de management institutional, care are la baza o si mai celebra teorie…teoria relativitatii. Analizand activitatea manageriala, iesirile in masss media, planul de activitati, asertiunile, concluziile si propunerile dlui presedinte, si incercand sa le interpunem intre niste coordonate cvasidimensionale, atunci …de abia atunci vom intelege caracterul relativ al existentei, al perceptiei realitatii si al puterii de analiza si previziune al dlui presedinte, intr-o dimensiune al haosului didacticii romanesti ce trebuie reasezate in noua ei matca zamislita in biroul oval al CJ BN.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.