Actualitate

Șeful CJ despre drumul ”Poarta Transilvaniei”: ”Cineva își bate joc de noi!”

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină în derularea procedurilor privind proiectul drumului ”Poarta Transilvaniei”, care va fi depus săptămâna viitoare:

”În ceea ce privește DJ 172 D ”Poarta Transilvaniei”, extrem de important pentru județul nostru, după ce avem toate documentele acum mi se cere să fac dovada că sunt proprietar pe albia râului. Dacă vreau să fac un pod, să le dau extras de CF că sunt proprietar pe albia râului. Păi îi anunț pe guvernanți că proprietar pe albia râului este statul român și este administrată de Administrația Bazinală Someș-Tisa, proiectul fiind avizat de ei. Ne-au dat voie să facem piciorul de pod, ne-au văzut proiectul. Dacă vreau să îndiguiesc undeva pe lângă un pârâu drumul, pe zona Ilvelor, trebuie să fac dovada că sunt proprietar pe albia râului, dacă vreau să modernizez trecerea de cale ferată din Bistrița Bârgăului spre Prundu Bârgăului, de la Ilva Mică spre Lunca Ilvei, ca să le modernizăm să nu tot dăm cu capul când trecem peste calea ferată, trebuie să fac dovada că sunt proprietar pe calea ferată. Îi anunț pe onor acești guvernanți care au modificat ghidul că proprietarul căii ferate este statul român prin SNCFR și că avem și de acolo aviz la proiect. Dacă vreau să racordez drumul la DN 17 D în Ilva Mică, la DN 17 în Prundu Bârgăului și Josenii Bârgăului trebuie să fac dovada că sunt proprietar pe drumul național. Îi anunț că tot statul român este proprietar, prin CNADNR. Deci cineva își bate joc de noi! De-a dreptul își bate joc de noi! Am făcut toate eforturile necesare, nu vreau să-i sperii pe cetățeni, o să găsim soluțiile necesare. Proiectul va fi depus săptămâna viitoare, dar va trebui să suportăm noi, din bugetul nostru, o parte importantă din bani, iar restul vor rămâne la Bruxelles pentru că ne-au pus condiții de neîndeplinit și nu înțeleg de ce. Nicăieri în lumea asta nu se cer asemenea aberații”.

Pentru obiectivul “Modernizare DJ 172 D: Mureșenii Bârgăului (DN 17) – Lac Colibița – Colibița – Bistrița Bârgăului (DN 17) – (DN 17) Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică (DN 17 D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei – limită judeţ Suceava, judeţul Bistriţa-Năsăud” (”Poarta Transilvaniei”) au depus oferte 378 de companii.

Anul acesta, CJ Bistrița-Năsăud a aprobat finanțarea de la bugetul județului pentru cheltuielile neeligibile pentru obiectivul “Modernizare DJ 172 D, lot 1, tronson 1 Mureșenii Bârgăului (DN 17) – Colibița” (11,5 km). Valoarea totală a investiției este de 25.228.539 lei, iar cheltuielile care trebuie asigurate de CJ sunt de 981.822 lei, din care 100.000 lei din bugetul județului pe 2016. Pentru loturile 2, 3 și 4, CJ cere fonduri europene. Valoarea totală a acestui proiect, pe cele trei loturi, este de 199.137.919 lei.

Investiția este împărțită în 5 loturi, având o lungime totală de 79,274 km. Valoarea totală a investiţiei (cu TVA): 346.194.027 lei, adică 78.147.636 euro. Valoarea investiției de bază (cu TVA): 307.999.012 lei – 69.525.736 euro.

6 comentarii

  • Conducerea de azi e tot aia de pe vremea lui Radu Moldovan. Guvernul nu a schimbat pe nimeni din esalonul doi si trei ale institutiilor statului. Probabil ca e de vina Peresedintele sau Primul-Ministru cu ministrii lui. Sa fim seriosi, e un proiect de care rad toti si nici nu va fi promovat, dar e bine sa ne laudam ca am vrut sa facem ceva dar nu au vrut altii. Da bine.

 • de ce se impune de catre birocrati din belgia Deficit bugetar de 3 % la fel ca Olanda Italia .. ??>datoria noastra e foarte mica
  Datoria publica a Germaniei a insumat aproape 2 trilioane de euro , cam toate tarile din vest sunt la nivelul germaniei
  si ei tot trebuie sa respecte Deficit bugetar de 3 %

 • Moldovane, poate asa intelegi ce patesc oamenii cand umbla dupa avize la Primarii,CJ sau institutii ale „‘Statului degeaba”!!!
  Amarastenii umbla de nauci pe la toate portile sa isi rezolve necazurile ,iar bugetarii,platiti de noi, ii sfideaza si mai mult ii incurca, decat sa ii ajute!
  Si mai vorbim de debirocratizare si descentralizare, unde in Romania? Ai facut alaturi de alti parlamementari legi care se bat cap in cap sau care nu rezolva nimic usor si constructiv.
  Du-te la meseria ta de baza si lasa-i pe tineri sa schimbe tara plina de comunisti si oportunisti!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS