Social

Șeful CJ Radu Moldovan, la Ziua Fermierului și la deschiderea unui centru SVSU în Telciu

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, a participat la evenimentele organizate pe Valea Budacului cu prilejul Zilei Fermierului și la Telciu la inaugurarea Centrului zonal de voluntariat pentru situații de urgență.

Ziua Fermierului, organizată de Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, Camera Agricolă Județeană și Primăriile comunelor Budacu de Jos, Cetate și Dumitrița, s-a deschis cu vizitarea brutăriei Losar de la Jelna, administrată de Gabriel Moroșan, și continuă cu vizitarea culturilor de legume din solariile fermierului Ovidiu Moldovan din Jelna, îngrășătoriei de viței a SC Agro Ardeal din Cetate (director Ionel Peica), fermei de vaci de lapte a SC Agro Ardeal din Cetate (director Liviu Peica) și plantațiilor de pomi fructiferi și viță de vie SC Miro SA din Petriș (director Ion Măgădan).

1 ziua fermierului radu moldovan 3 radu moldovan telciu 4 telciu svsu 5 telciu svsu

”Am avut întâlniri cu fermieri din comunele Cetate și Budacu de Jos și am vizitat Îngrășătoria de viței și ferma de lapte a companiei SC Agro Ardeal din comuna Cetate. Sunt convins că odată cu deschiderea liniilor de finanțare prin PNDR și prin măsurile Guvernului României, cea de reducere a TVA-ului la alimente la 9% și prin adoptarea noului Cod Fiscal, fermierii și agricultorii autohtoni vor fi avantajați în dezvoltarea exploatațiilor agricole și cel mai important, cumpărătorii vor putea consuma alimente naturale produse în România. Este un drum anevoios înspre acest deziderat, dar mă bucur că în sfârșit, primii pași concreți au fost făcuți”, a notat pe Facebook președintele CJ.

Comuna Telciu a primit vizita partenerilor din Monthey (Elveția). ”Comunitatea din Monthey, prin intermediul Asociației de Prietenie Monthey-Telciu, a adus în dar comunității locale o autospecială de intervenție în caz de incendiu. De asemenea, o altă autospecială a fost donată și comunei Nimigea. Este un gest lăudabil, pentru care merită felicitările noastre”, a menționat Radu Moldovan.

6 telciu svsu 7 telciu svsu 8 telciu svsu 9 telciu svsu

Foto: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.