Actualitate

Șeful CJ și viceprimarii, la ceremonia coborârii Drapelului de pe catarg

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, viceprimarii George Avram, Kiss Laszlo și reprezentanți ai instituțiilor din sistemul de apărare au participat, joi seară, la ceremonialul de coborâre a Drapelului Național de pe catarg, dus apoi la Biserica Protopopiatului Ortodox pentru sfințire, în contextul Zilei Drapelului Național.

”Drapelul național este un simbol pentru fiecare dintre cei care trăim românește”, a scris Radu Moldovan pe Facebook, unde a postat și câteva fotografii.

Vineri 26 iunie, de la ora 10.00, în Piaţa Centrală are loc ceremonia publică de înălţare a Drapelului Naţional: acordarea onorului militar; salutul Drapelului de Luptă; alocuţiuni; primirea Drapelului Naţional al României; înălţarea Drapelului Naţional al României pe catarg; defilarea gărzii de onoare.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie. A fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat că tricolorul – roşu, galben şi albastru – va fi steagul naţional al tuturor românilor. Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, iar cifra trei este numărul perfect. În afară de România, mai există alte trei ţări europene cu steagul tripartit în mod egal şi vertical: Franţa, Italia şi Belgia.

1 drapel coborare 2 drapel coborare 3 drapel coborare 4 drapel coborare

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.