Actualitate

Seminar de istorie la BJBN, bust Iuliu Hossu la Milaș. Invitați: IPS Andrei, PS Florentin, Ioan-Aurel Pop

Marți 11 septembrie este programat evenimentul ”Bisericile istorice din Ardeal și Marea Unire” dedicat Centenarului Marii Uniri, ocazie cu care la Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud va avea loc un seminar de istorie unde sunt invitați IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Episcopul eparhial de Cluj-Gherla al Bisericii Greco-Catolice, PS Florentin Crihălmeanu, președintele Academiei Române Ioan-Aurel Pop, rector al Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Ioan Chirilă – preşedintele Senatului UBB.

La Milaș, în parcul din comună, va fi dezvelit bustul Cardinalului Iuliu Hossu, lucrare din bronz și piatră de Ilarion Voinea.

”Episcopul Marii Uniri” Iuliu Hossu, primul cardinal greco-catolic român, originar din Milaș, a citit la 1 decembrie 1918, din însărcinarea Marelui Sfat Național Român, mulțimilor adunate la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia proclamația de unire a Transilvaniei cu Regatul României.

9 comentarii

  • Aş fi curios să aflu, unde se desfăşoară „Seminarul de istorie”, la care participă şi preşedintele Academiei Române, acad. Ioan Aurel Pop ? Aş fi interesat să particip la acest seminar, sper că se poate. Oare trebuie să fac cere pentru a putea participa ?

  • Seminar de istorie, cu președintele Academiei Române, moderat de atotștiutorul MGB, jenant, caracteristic gloatei de pseudo intelectuali, pseudo doctori, pesudo prof. universitari, teologi și politruci turnători la Secutitate, de la Bistrița. Rușine!

  • La o simpla cautare pe wikipedia, andrecut (zis ionica) si academicianul asta a colaborat cu securitatea, degeaba se incearca stergerea urmelor. Deci turnatorii securisti sunt chemati sa vorbeasca despre suferinta unor romani patrioti??? In urma cu zeci de ani ii turnau la securitate si acum vin sa-i laude???? Este mizerabil ce se intampla, sa vina Ionica turnatorul sa vorbeasca despre cardinalul greco catolic Iuliu Hossu. Pai ce naiba sa vorbeasca asta, cand n-a fost in stare sa retrocedeze biserica de la coroana. Si-au dat medalii in biserica greco catolica pe care au furat-o a doua oara. Ce este cu nebunia asta, ati incurcat lucrurile???? Despre cardinalul greco catolic Iuliu Hossu poate vorbii doar biserica greco catolica, nu altii care si-au batut joc de noi!!!! Retrocedati biserica furata si pe urma veniti cu lauda….. Aveti impresia ca se uita lucrurile mizerabile pe care le-ati facut????
    Lupul cu blana de oaie tot lup ramane!

  • Aş fi curios să aflu, unde se desfăşoară „Seminarul de istorie”, la care participă şi preşedintele Academiei Române, acad. Ioan Aurel Pop ? Aş fi interesat să particip la acest seminar, sper că se poate. Oare trebuie să fac cerere pentru a putea participa ?

  • Stimate MU1EP5D, nu doresti sa nominalizezi si sa dovedesti cine sunt : pseudo doctori, pseudo profesori universitari sau politruci turnatori la”‘ Secutitate””? As vrea sa stiu si eu! Si inca ceva… asemenea marturisiri grave, ar trebui sa aiba un nume…! Cu respect, Dr. Marius Nicolae Pop

    • Domnule dr Marius Niculae Pop, cu siguranţă nu sunteți nici dumneavoastră, nici dl academician Ioan Aurel Pop. Tot respectul pentru dumneavoastră, dar vă rog nu vă mânjiți în troaca comunistă, tocmai dumneavoastră, nu lăsați să-și bată joc de memoria cardinalului Hossu, urmașii celor care l-au umilit și v-au furat Biserica! Cât despre nume, știți și dumneavoastră foarte bine, cine sunt, sunt suficiente și inițialele lor și ne dăm seama.

  • Domnule , fiti sigur, totdeauna am incercat sa ma situez de partea buna(cel putin, asa am crezut)… De amintirea Cardinalului, ma leaga un sincer respect mai ales ca ne apropie si o legatura de familie ( sora bunicului meu a fost casatorita cu fratele Cardinalului – Ing agr. Iustin Iosif Hossu – intendentul Mitropoliei de la Blaj) Cu respect, MNPop

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS