Politică

Senatorul PNL Cristian Florian lipseşte a doua oară de la votul care îl salvează pe Şova de închisoare

Senatorul ex-PDL, actual PNL Cristian Florian care şi-a dobândit fotoliul de parlamentar nu pentru că a fost ales de cetăţeni, ci pentru că s-au redistribuit nişte voturi, a reuşit performanţa greu de egalat să nu se prezinte nici a doua oară la serviciu când se votează încuviinţarea arestării lui Dan Şova.

Potrivit presei centrale, solicitarea Parchetului de încuviinţare şi reţinere a senatorului PSD Dan Şova a fost respinsă, marţi, în plenul Senatului, cu 72 de voturi „contra” si 66 de voturi „pentru”.

De la vot au lipsit senatorii PNL: Crin Antonescu, Anca Boagiu, Cristian Petru Bodea, Gigi Cristian Chiru, Iulian Dumitrescu, Mihaela Popa, Mihai Neagu, Viorel Grigoras şi Cristian Florian. Şi doi senatori din partidul lui Mircea Geoană au lipsit de la vot. Cei nouă senatori PNL şi doi de la PSRO care au absentat de la vot ar fi putut să încline categoric balanţa în favoarea solicitarii Parchetului, menţionează sursele citate.

Astfel, senatorul PSD a scăpat pentru a doua oară de DNA, după ce, pe 25 martie, când s-a cerut pentru prima oară încuviinţarea reţinerii şi arestării sale preventive, votul a fost interpretat ca fiind unul pentru respingerea solicitării procurorilor, dar judecătorii CCR au declarat neconstituţională hotărârea Senatului.

Nu este prima oară când Cristian Florian contribuie la piedicile puse justiţiei de Senat în cazul Dan Şova. Potrivit Gândul.info, Cristian Florian apărea şi pe lista celor şase liberali care au absentat nemotivat şi în data de 25 martie. Atunci era nevoie doar de şase voturi încuviinţarea arestarii lui Dan Şova.

Timp Online l-a contactat, miercuri, pe senatorul Cristian Florian ca să-l întrebe ce scuză are pentru absenţa sa de la lucrările de marţi ale Senatului, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Să mai spunem că, din 2012, de când ocupă funcţia de senator de Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian nu a avut nicio iniţiativă legislativă proprie. Şi-a pus doar semnătura pe 19 iniţiative ale altora, a făcut 17 declaraţii politice, desigur scrise de alţii, a avut şase întrebări şi a vorbit, probabil monosilabic, de 27 de ori în trei ani. Pentru activitatea sa „laborioasă” este plătit cu 5000 de lei lunar din bani publici, venit la care se mai adaugă şi nişte sume forfetare.

Se ştie că Parlamentul lucrează pe comisii şi în plen doar luni, marţi şi miercuri, dar, se pare că senatorul Cristian Florian e mult prea obosit ca să meargă la serviciu şi să-i reprezinte pe cei care au votat alandala de a ajuns el să câştige un nemeritat fotoliu prin redistribuire.

Timp Online îi cere public o explicaţie pentru piedicile puse justiţiei prin absenţa sa nemotivată de la serviciu, acolo unde ar trebui să se afle nu doar atunci când se iau decizii importante, ci de fiecare dată. În cazul în care nu o vom primi, îi vom cere demisia din partid şi din funcţie. Oricum, Bistriţa-Năsăud nu a câştigat nimic de pe urma prezenţei sale în Parlament şi nici nu va pierde nimic dacă domnia sa se va plimba cu BMW-ul din dotare – şi nu cu Dacia cum l-a sfătuit şeful şi mentorul lui Ioan Oltean – chiar în campania electorală din 2012.

ACTUALIZARE Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga a declarat la RFI  că senatorii liberali care au lipsit de la votul de marţi nu au avut nici un motiv să absenteze, cu excepţia Ancăi Boagiu, iar acest lucru va fi discutat „foarte serios” în interiorul partidului.

Vasile Blaga consideră că „a reuşit Senatul datorită PSD-ului să se mai facă încă o data de râs, dacă mai era nevoie, pentru că se pare că domnul Sova este tabu pentru domnul Ponta şi pentru PSD. În primul rând că votul nu ar fi trebuit să aibă loc. Dacă ne uităm cu atenţie în dispozitivul motivaţiei Curţii Constituţionale, acolo se vorbeşte de reinterpretarea votului de acum nouă săptămâni, când în majoritate senatorii s-au pronunţat pentru încuviinţarea arestării (…). O să contestăm din nou votul de ieri de data asta la Curtea Constituţională, să vedem ce mai face PSD în situaţia asta. Noi suntem convinşi că din nou vom câştiga la Curtea Constituţională”.

Evenimentul Zilei scrie că liberalii absenţi puţeau răsturna votul de marţi, iar solicitarea procurorilor anticorupţie putea fi aprobată.  Întrebat cât de mult au cântărit aceste absente, Vasile Blaga a răspuns: „Nu există nici un motiv, exceptând-o pe doamnă Boagiu, care este la reuniunea Partidului Popular European extrem de importantă de la Oslo, unde Partidul Naţional Liberal a fost primit cu drepturi depline în PPE ca succesor al Partidului Democrat Liberal şi este cu domnul europarlamentar Busoi la Oslo, în rest nu există nici un fel de motivare şi lucrul asta îl vom discută foarte serios faţă de absenţa colegilor noştri”. 

Cristiana Sabău

9 comentarii

 • Mai chemati-l sa dea interviuri si pe la televiziuni sa ne dea lectii de morala. Stiti cine mai crede in aceste povestioare ? fluturasii si albinutele.

 • „Redistribuitul” aşa se numeşte acest personaj
  şi nicidecum Senatorul pentru ca nu l-a ales nimeni
  cum de altfel nu l-a ales nici pe şeful lui.

 • Nu vreau sa-i iau apararea umbrei lui Ioan Oltean, dar lipsa lui din parlament la votul cu pricina s-ar putea sa fie singura lui actiune politica adevarata, asta daca nu cumva o plimba pe Geea Balazsy-Titieni cu BMW-ul… Sigur ca in tara in care un infractor a stat in fruntea statului, plin de imunitate, timp de 10 ani se cere acuma, cu un avant proletar, anularea imunitatii si a celor care sunt indreptatiti sa o aiba… Nimeni nu-i opreste pe procurori sa ancheteze pe orice parlamentar, nu exista imunitate pe ancheta, ci doar pe arestare preventiva si perchezitie…

  • Se pare ca d-l Sova si-a distrus hardul calculatorului si alte probe. Asta e motivul pentru care s-a cerut arestarea lui.

  • deci sa inteleg ca singurele probe impotriva lui Sova erau hardul si inca alte cateva pe care le-a distrus?…Si asa fiind, cu atat mai mult, daca a distrus singurele probe impotriva sa, atunci de ce se mai cere arestarea preventiva???

 • Un neica nimeni, o sluga, care face umbra pe pamant degeaba de prea mult timp. Cioban la oi merita sa fie, acolo nu vorbeste mult.

 • Paui normal, daca nu l-a ales nimeni isi face omu treaba lui. Ca doar nu reprezinta pe nimeni. A intrat pe usa din dos la redistribuire.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.