Recomandări Social

La serviciu, ca la horă. Ideea „genială” cu care Primăria Livezile sărbătoreşte Centenarul

(FOTO) De la muncitorii care sparg lemne în curte, până la cei din birouri, toţi angajaţii Primăriei Livezile, în frunte cu primarul, au venit la serviciu îmbrăcaţi în costume populare vechi.

Ideea, despre care Traian Simionca spune că e „genială”, a fost acceptată de toţi pentru a marca în felul acesta Centenarul României. Ca să nu se spună că fac „figuraţie”, vor continua să poarte costumele populare la serviciu timp de o lună.

 

„Toată lumea sărbătoreşte 100 de ani de la Marea Unire, dar mi se pare că sărbătorim superficial. În urmă cu vreo 3-4 luni ne-a venit o idee genială. Ne-am gândit cum ar fi să venim la serviciu în costume populare. Toţi colegii au agreat această idee genială. Am spus că nu e obligatoriu. Care au costume pot veni, care nu, nu. Azi dimineaţă am rămas profund impresionaţi, ne-am uitat unii la alţii şi parcă era ceva nou, chiar foarte nou, că nu erau aceleaşi haine de zi cu zi, blugi şi cu ce mai venim”, a spus primarul comunei Livezile, Traian Simionca, pentru Timp Online.

Potrivit primarului, toţi angajaţii sunt îmbrăcaţi în costume populare vechi.

„Avem colege care au costume şi de 105 ani, de 110 ani, cum e doamna contabilă. Nu am putut să cred că au venit în costume de postav cusute cu mâna. Toată lumea e în costum popular de la muncitori, la şoferi, la paznici şi funcţionarii din birouri. În 8 şi 9 septembrie avem şi zilele comunei şi ne-am dorit să legăm sărbătoarea comunei şi de Centenar. Timp de o lună, vom veni la serviciu toţi în costume populare. Muncitorii la aşezat la lemne, prin parc vor cosi tot aşa. Nu vrem să facem figuraţie de o zi, de reclamă, nu. Dacă venim, venim o lună. Le-am făcut la toţi în pipept tricolorul cu 100 de ani Marea Unire. Cu siguranţă, oamenii din comună vor rămâne suprinşi fiindcă eu cred că puţine administraţii din România s-au gândit să facă un gest pentru locuitori. În primul rând ne gândim la înaintaşii noştri. Sunt oameni care şi-au dat viaţa pe front. Pe vremuri, toţi angajaţii Primăriei veneau atunci în costume populare”, a mai spus Traian Simionca.

 

Primarul însuşi s-a îmbrăcat cap-coadă în port popular. El poartă o cămaşă veche de 70 de ani, cizme, iţari, brâu cu două petale şi cănaci cu mărgele şi curea.

3 comentarii

  • GENIAL……incredibil nemaipomenit fantastic ce idee extraordinara……paiatelor ,sa va vina idei geniale de proiecte in folosul cetatenilor comunei …si nu mai fiti penibili …….mascaricilor.

  • Doamne și ferește! Pe culmile penibilului! Nu vrem să facem figurație o zi ci o lună! Figuranților! Țăranul autentic avea haine de zile și haine de sărbătoare. În niciun caz nu clădea lemnele în hainele de sărbătoare cu tricolor. Ce vă deosebește de țăranul autentic este bunul simț (în cazul dvs. lipsa lui) și măsura. Pe vremuri angajații primăriei nu aveau alte haine decât cele făcute în casă. Nu veneau costumați de paradă ci îmbrăcați decent în condițiile epocii.
    Nu v-ați gândit domnule primar să vă faceți toți treaba mai bine și mai repede la serviciu în interesul cetățeanului și să marcați în felul ăsta Centenarul?
    Nu v-ați gândit să purtați frumoasele haine populare în timpul liber când veniți la oraș pentru a marca Centenarul? Când vă plimbați țanțos pe centru de zilele marelui Târg al Bistriței bunăoară?
    Nu faceți niciun gest pentru locuitorii comunei care, fără îndoială, cunosc costumul popular ci faceți circ la nivelul celui cu carele alegorice cu folcloriste, la nivelul intelectului dvs. mai subțire decât mustața pe care o afișați.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS