Actualitate Recomandări

Serviciul Înmatriculări a eliberat primele zece numere verzi

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Bistrița-Năsăuda eliberat deja primele zece numere de înmatriculare verzi. Majoritatea solicitărilor au venit din partea unor proprietari cu domiciliul în Bistrița, dar și Năsăud sau Beclean, informează Instituția Prefectului.

Persoanele care doresc să își înmatriculeze autovehiculele ”verzi” sau să le transcrie trebuie să solicite aceste numere de înmatriculare la ghișeu, odată cu depunerea actelor.

Taxa în cuantumul sumei de 40 lei pentru schimbarea plăcuțelor negre și de 85 de lei pentru prima înmatriculare se poate achita în numerar la ghișeu sau prin intermediul platformei ghișeul.ro.

Pentru depunerea dosarului este necesară programarea online, în prealabil, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea ÎNMATRICULARE AUTOVEHICUL, pentru serviciile de înmatriculare/transcriere.

Acordarea de numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde se face pentru mașini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen.

Măsura are drept scop asigurarea vizibilității acestor categorii de vehicule în traficul rutier, în vederea stimulării introducerii pe piață a autovehiculelor de transport nepoluante, inițierea unui cadru legal care să permită facilitarea accesului acestora la infrastructura de reîncărcare cu energie electrică, stabilirea unor politici de transport eco sustenabile, menite să facă față traficului intens, precum și protejarea mediului înconjurător.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS