Termenul limită de depunere a proiectelor pentru care se solicită finanţare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Bistriţa, pe baza Ghidului solicitantului aprobat în Consiliul Local, este 22 iunie, ora 16.00.
În noua sesiune suma disponibilă este 1.500.000 lei, rămasă nealocată la precedentul concurs de proiecte. Din comisia de evaluare a proiectelor vor face parte opt persoane, între care cinci reprezentanţi ai executivului Primăriei, în frunte cu primarul Ovidiu Creţu – preşedinte, şi trei consilieri locali: Gelu Muthi, Constantin Rus şi Florin Taloş.
Valoarea minimă pentru un proiect este de 15.000 de lei, iar cea maximă de 500.000 de lei, după ce la sesiunea precedentă era de 1.000.000 de lei.
După selecţia în comisii, proiectele considerate eligibile vor fi aprobate în Consiliul Local.
Şi în noul Ghid al solicitantului se menţine prevederea că este exclus din procedura de atribuire solicitantul care ”face obiectul unei proceduri de dizolvare sau de lichidare ori se află deja în stare de dizolvare sau de lichidare sau solicitantul este constituit ca urmare a divizării unei asociaţii/fundaţii aflată în procedură de dizolvare sau de lichidare, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, astfel că AFC Gloria Progresul nu are nici de această dată şanse să primească bani prin intermediul Legii 350. De asemenea, va fi respins solicitantul care a prezentat declaraţii inexacte la sesiunea anterioară, are conturile bancare blocate, nu şi-a achitat taxele şi impozitele sau are documentaţia incompletă.
Preşedintele clubului Gloria Progresul, Cristian Stanciu, a transmis municipalităţii o solicitare de modificare a Ghidului: suma maximă alocată să fie de 1.000.000 de lei, nu 500.000 de lei (”suma nu corespunde realităţii”), şi să fie scos din document paragraful care se referă la excluderea din procedura de atribuire a solicitantului constituit ca urmare a divizării unei asociaţii/fundaţii aflată în procedură de dizolvare sau de lichidare, motivând cu principiul egalităţii în drepturi şi faptul că este o prevedere ”nelegală, abuzivă şi discriminatorie”. În şedinţa CL de aprobare a Ghidului Solicitantului nici reprezentanţii PNL nu au avut succes în tentativa de scoatere a paragrafului respectiv.
În sesiunea 2 – 16 martie, proiectele pe Sport de performanţă – jocuri sportive au obţinut punctaje sub limita admisă pentru a primi finanţare. Din 9 proiecte depuse, 6 au fost respinse în prima etapă de evaluare, neîndeplinind condiţiile de eligibilitate.
Adaugă comentariu