Cultură

Șezătoare la Arcalia pentru confecționat mărțișoare cusute în cruce

A treia ediție a Târgului de Mărțișor este pregătită deja cu entuziasm la Arcalia, în Biblioteca Arhimede, unde copiii și adulții au început deja să confecționeze simbolurile primăverii în ateliere sau șezători.

Preotul Ovidiu Toma și soția sa, Oana Toma, medic neurolog la Spitalul Județean de Urgență Bistrița sunt cei care au pus bazele Bibliotecii Arhimede, unde au adunat circa 4.000 de volume obţinute din donaţii. Tot aici organizează diverse activităţi pentru copii, tineri și adulţi, dar și ”Dialogurile de la Arcalia”, la care invită personalități să le vorbească localnicilor pe diferite teme. Amenajată cu mult bun gust și grijă pentru detalii, Biblioteca Arhimede este un mic templu al cunoașterii unde la loc de cinste stă și grija pentru fiecare suflet de copil, dovadă mica tăbliță cu un mesaj de bun venit: ”Salut! Cum te simți?”.

Întrucât se apropie luna martie, deja, la Biblioteca Arhimede sunt confecționate mărțișoare în ateliere pentru copii și șezători pentru adulți, ocazie minunată de a strânge comunitatea la un loc și a reînnoda tradiții vechi, cum ar fi cusutul în cruce.


3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS