Sport

Și echipa de fotbal feminin Gloria are antrenor principal nou

Echipa de fotbal feminin Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, care în sezonul trecut a evoluat în premieră în prima ligă, ocupând locul 5 la final după câștigarea play-out-ului, are un nou antrenor.

În această funcție a fost numit Mirel Albon, tehnician titrat în fotbalul feminin.

Mirel Albon a antrenat echipele Clujana Cluj, Olimpia Cluj și Politehnica Timișoara, cucerind 16 titluri naționale, 7 cupe ale României, reușind 2 calificări în optimile UEFA Women’s Champions League, precum și loturile naționale feminine timp de 13 ani.

El va face echipă cu Călin Svoboda, până acum principal, care va continua în calitate de antrenor secund.

Cei doi vor definitiva în perioada următoare lotul și vor stabili programul precompetițional.

”Sunt foarte bucuros că am ajuns la acest club. Consider că este foarte serios, mi s-a propus un proiect foarte interesant. Mă bucur că încă un oraș din România vrea să facă o echipă care să atingă performanțe mari în fotbalul feminin. În aceste condiții, am acceptat foarte repede și foarte motivat această ofertă. Aici se poate face fotbal feminin la cel mai înalt nivel. Sper ca într-un timp cât mai scurt Bistrița să fie una dintre forțele fotbalului feminin din România”, a declarat Mirel Albon.

Noul sezon al Superligii feminine va debuta în 25 august. Competiția internă va continua cu același format: cele 8 echipe care vor evolua pe prima scenă fotbalistică se vor întâlni în sistem tur-retur până la finalul acestui an, urmând ca în 2025 primele patru să meargă în play-off, iar următoarele patru în play-out.

Cu o zi înainte, clubul Gloria a anunțat și noul antrenor al echipei de fotbal din Liga a 3-a.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.