Sport

Fostul mare internațional Iosif Rotariu este noul antrenor al Gloriei

Fostul mare internațional Iosif Rotariu, figură emblematică a fotbalului românesc, preia funcția de antrenor principal al echipei Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, cu care va încerca să promoveze în Liga a 2-a.

Cu o carieră impresionantă ca jucător la Politehnica Timișoara, Steaua București și Galatasaray Istanbul, dar și cu experiență ca antrenor la naționala României (secund), Politehnica Timișoara, FC Vaslui și FC Oradea, Iosif Rotariu (61 de ani) va antrena Gloria începând cu data de 1 iulie.

Tehnicianul s-a întâlnit cu conducerea clubului și staff-ul său, a vizitat bazele sportive și în perioada următoare va definitiva lotul și va stabili programul echipei.

”Îmi place foarte mult proiectul care e la Bistrița, îmi plac condițiile de la Bistrița și, nu în ultimul rând, contează că e și prietenul meu Gabi Balint de aici, el m-a recomandat și eu am acceptat cu mare plăcere. Întotdeauna mi-am dorit performanță, am fost un luptător, iar la Gloria vreau să ajung cât mai departe, în play-off și, de ce nu, și promovarea. Nu îmi place să pierd, am câștigat ca fotbalist și vreau să câștig și ca antrenor. Aici sunt toate condițiile pentru a face pasul spre Liga a 2-a. Sper să facem treabă bună și să ne îndeplinim obiectivul”, a spus noul antrenor al Gloriei.

Iosif Rotariu îl înlocuiește pe banca tehnică a Gloriei pe Adrian Falub, sub comanda căruia echipa bistrițeană a ratat în ultimii doi ani promovarea în liga secundă.

Recent, Iosif Rotariu a trecut printr-o mare dramă, soția sa decedând la vârsta de 60 de ani, după o grea suferință.

Sezonul 2024-2025 al Ligii a 3-a începe în 31 august.

7 comentarii

  • Ca antrenor nu a câștigat decât experiență fostul mare internațional. Nu vă așteptați la minuni.

   6
   3
  • cum adica ce il recomanda?Am impresia ca nu l-ai prins jucand!Rotariu a fost genul de jucator bataios si de travaliu si ceva tehnica.Il vad cam ca si Sabau si Dorinel Munteanu.

   12
   6
  • De ce Sigartau? Avem un mare carmaci, ilustru conducator, patriot nascut nu facut, politician renumit, stimat de partid, ctitor de biserici neintrecut, fauritor de viitor, parinte al sporturilor, parinte al artelor traditionale, om priceput la toate, Radu Moldovan! Lui i se cuvine sa fie antrenor!

   26
   14
 • Și uite așa , an de an luptăm să nu promovăm.
  Întreb și eu de ce s au schimbat culorile , cineva ține cu Milan?
  Bine ca nu au pus și struțul emblema

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.