Actualitate

Sic transit gloria mundi! PNL și aliații au lăsat clubul de fotbal condus de Horoba fără milionul dat de PSD

Suma de un milion de lei alocată de vechiul Consiliul Local către FC Gloria Bistrița, condusă de Ioan Horoba, la sfârșitul lunii august – inițiativă a fostului viceprimar Cristian Niculae – a fost luată de liberali din capitolul bugetar unde a fost transferată de administrația PSD și transferată înapoi la Transporturi de unde a fost luată inițial.

Propunerea primarului Ioan Turc a fost aprobată cu 15 voturi ”pentru” și trei ”împotrivă”. ”Banii alocați propagandistic pentru echipa de liga a treia au revenit la capitolul Transport, de unde fuseseră luați în campania electorală de candidatul PSD la funcția de primar al Bistriței”, a menționat Ioan Turc pe pagina sa de Facebook.

Viceprimarul Sorin Hangan a spus că, oricum, mișcarea făcută de PSD era una cu iz electoral, iar actuala administrație a constatat că bugetul pentru subvenția pentru transport nu i-ar fi ajuns fără acest milion. De altfel, din cauza pandemiei, Primăria Bistrița vrea să introducă o nouă rută de transport între Bistrița și Viișoara.

Consilierul Andrei Kozuk a anunțat public faptul că nu este de acord cu această decizie. Cristian Niculae a absentat de la ședință, ca și Alexandru Bria, ambii de la PSD.

Reamintim că vechiul Consiliu Local Bistrița a aprobat, în ultima ședință ordinară, cea din luna august, alocarea sumei de 1 milion de lei Asociației Club Sportiv 1 Fotbal Club Gloria Bistrița condusă de Ioan Horoba, însă nu fără ca înainte să existe discuții în contradictoriu pe acest subiect între reprezentanții PNL și PSD. Inițiativa de alocare a unui milion de lei acestui club i-a aparținut viceprimarului Cristian Niculae, fost candidat la funcția de primar.

Discuțiile din Consiliul Local de la vremea respectivă le-am prezentat aici:

Etichete

24 comentarii

 • Cine vrea fotbal sa plateasca bilete la meciuri, abonamente, etc; adica sa-si sustina din banii personali aceasta placere. Smecheriile prin care suntem pusi toti la plata prin finantari de la primarie sper sa fie sanctionate cel putin la vot si toti sa pateasca ca Niculae.

 • Mișcarea milionului de lei dintr-un capitol bugetar într-altul a avut un scop strict electoral, fiind doar un demers populist. Dacă se dorea cu adevărat alocarea acelei sume clubului de fotbal, atunci trebuia să se vină în fața Consiliului cu un proiect de hotărâre dar dl Niculae nu a făcut acest lucru. Oricum, la cum arată bugetul era imposibil să se acorde acea sumă.

  • Așa este, d-le Peteleu!! Neculae a turnat minciuni electorale pe bandă.. am auzit că e în Delta să se relaxeze, oare împreună cu Crețu? Nu vă cunosc personal, d-le Peteleu, dar v-am urmărit în ședințele de cons local și tare îmi place cum spuneți lucrurilor pe nume, se vede clar că sunteți un Om inteligent și asumat. Felicitări și succes! De asemenea oameni avem nevoie în primărie.

  • Domnule Ioan Peteleu, Dacă ați ține la viața oamenilor și la sănătatea orașului atunci ați începe să asfaltați pista pentru cicliști de pe strada Drumul Cetății.

  • Sorin V. susții o mare absurditate! Pista de biciclete pe Drumul Cetății ar expune cicliștii la riscul de accidentare datorită traficului intens de TIR-uri și la inhalarea unei cantități mari de gaze de eșapament!

  • @Bistrițean, Tocmai pentru aceea este neapărată și urgentă nevoia construiri de pistei pentru cicliști de pe strada Drumul Cetăți pentru ca VIAȚA SĂ NU NE MAI FIE PUSĂ ÎN ORICE MOMENT ÎN PERICOL CA ȘI ACUM CÂNT SUNTEM SILIȚI SĂ CIRCULĂM PRINTRE MAȘINI !!!!!

  • Pentru Bistritean, Turc și Peteleu …
   Prin faptul că nu sunteți în stare să asfaltați pista pentru cicliști de pe strada Drumul Cetăți vă asumațj voi răspunderea pentru viața bicicliștilor ce sunt nevoiți acum să circule acum pe acolo printre mașini ? Dacă se va întâmpla acolo un acident atunci veți plăti voi din banii voștri pesonali nu ai primărie despăgubiri pesoanelor acidentate? Veți plăti voi spitaliză și tratamente medicale ? Veți plăti voi pensi de invaliditate ?

  • pentru așa zisul Bistritean….
   Ai reușit să-ți umpli frigiderul cu carne ;o)

  • De acord ca milionul ala a fost ”gargara electorala”, dar totusi voiam sa vad si cateva solutii de sprijinire a clubului actual. Daca facem ca si Cretu o sa avem la sulivara reprezentare fotbalistica a orasului sau a judetului. varianta cu sponsorizare de la privati e o utopie, nu poti tine un club de fotbal doar din banii unui privat sau al sponsorilor, fara implicarea edililor nu se poate face fotbal. as mai vrea sa va subliniez inca un aspect. Actualul club nu e proprietatea PSD cluburile de fotbal suint apolitice ele asteapta sprijin Gloria nu are rosu de la PSD, are alb albastru, ca astea sunt culorile Gloriei

 • Oamenii ilogici în continuare vor să sifoneze mulți mai bani cupărând inulitatea de stadion de fotbal.
  Pentru vânzarea stadionului au fost multe licitați la care nu s-a prezentat nimeni, de ce oare ? Răspunsul este simplu pentru că nu ai ce face cu el.
  Dacă tâmpiți din primărie vor cumpăra totuși stadionul acesta va deveni o piatră de moare pe bugetul orașului nu numai pentru acum ci și pentru generațile care vor urma până când iarăși o să reușim să scăpăm de el.

  • Stai linistit ca nu-s ei ilogici. Ba dimpotriva! Baietii tin blocati niste bani si trag sforile sa-si incaseze milioanele. Bineinteles ca se invoca alte motive pentru a justifica achizita stadionului dar e numai gargara pentru a pacali alegatorii.

 • Boc la Cluj susține echipa de fotbal U Cluj.I-a edificat un stadion de te doare mintea.Domnul Turc a declarat în campania electorală că primăria Bistrița va cumpăra terenul sub mandatul lui și că va efectua reparatii la el.Daca echipa asta de fotbal a bistrițenilor nu o susține va face dumnealui o noua echipa de fotbal când stadionul va fi în proprietate și reparat ? Sau îl doare in patina de fotbalul bistrițean ?

  • Adică să aruncăn alți bani pe apa Bistriței pe jegul de fotbal ;o)

 • Nu ați declarat voi că luați lumina de la Boc? Nu v-ați afișat cu el în campania electorală? Acum va deziceți de el? Da o groază de bani echipei de fotbal U Cluj.E fan împătimit.

  • @Nechiti, Așa și….. cei cu asta ?!
   Și noi avem strada fotbaliștilor ;o) ca și în Caracal….

 • Fotbalul Bistrițean trebuie ajutat, cât de cât, și cu bani de la bugetul local.
  Dar nu cu milioane de lei, ci cu sute de mii de lei!
  Cel mai corect ar fi ca sponsorii privați să asigure 90% din finanțare și 10% din bani să vină de la Primăria Bistrița.

  Vi se pare normal ca Primăria București sa dea 20 milioane euro clubului CSM București, iar bucureștenii să nu aibă căldură?

  Clubul de fotbal 1FC Gloria Bistrița ar trebui ajutat de către Primăria Bistrița cu 150.000 lei – 300.000 lei.
  Nu cu milioane!
  Restul ( grosul banilor) de la sponsori! Firme locale, firme din alte județe.
  Sau un finanțator din altă țară!

  • Ba din contră clubul de fotbal Gorila este o afacere privată și ca orice firmă el ar trebui să sponsorize primaria pentru dotarea spitalurilor și școlilor și nu invers !!!!!

  • Nu are mintea unui fotbalist are mintea unei întregi echipe de fotbal. :o)
   Dacă îmulțești mintea unui fotbalist cu 11 rezultatut tot 0 este.
   :o)

  • Râdem noi râdem dar nu este râsul nostru în întreaga lume pe cine nu-l poate duce capul și nu poare învăța se face fotbalist ( în SUA jucător de fotbal american).
   Din nefericire la noi în țară mai avem o specie de proști notori numită „politiceni” care lafel ca și fotbaliștii nu au fost capabili să învețe ceva școală sau ceva meserie așa că sau făcut politiceni.

   După ce au reușit să pună mâna pe ceva funcți în aparatul de stat d au putut să-și cumpere diplome de la fabricile de diplome românești, uni care sunt monumente de prostie și-au cumpărat diplome universitare și diplome de doctorat uitând să-și cumpere și diploma de bacalaureat.

   Asemănarea cu specimenele politice din Bistrița nu este deloc întâmplătoare.

 • Mai mare jaf e la echipa de handbal. Bani de la nivelul CJ pentru „imaginea” judetului (Radu Moldovan). Spectatori la meciuri în locurile VIP doar neplătiți de bilete. Se aude prin târg va doar 2% din bugetul echipei provine din vânzarea de bilete. Ca și targhet ar trebui măcar 20% să se ajungă la autofinantare.

 • In cazul asta nu va mai plangetica nu mai avem fotbal in oras, ca suntem printre singurele judete fara echipa de fotbal in primele trei ligi. Rusinos, foarte rusinos ca anul asta nici macar n-am trimis echipa la barajul pentru promovarea in liga 3. Cei carora nu le place fotbalul are trebui sa se mai abtina, nici mie nu-mi place Nunta Zamfirei, dar nu ma apuc sa oracai impotriva festivalului. Gloria a fost unul dintre brandurile reprezentative ale Bistritei dar unii cu minte putina nu prea inteleg ce inseamna asta. S-a auzit de Bistrita in intreaga Europa cand Gloria batea pe Atletico Madrid sau pe Real Saragoza sau cand ajungea in finala Cupei intertoto. O echipa de fotbal nu se poate sustine doar de catre mediul privat si chiar daca s-ar gasi un asemenea sponsor s-ar pierde controlul asupra clubului si ar deveni bunul propriu al cuiva( aveti exemplu ciobanul cu FCSB). Cat timp primaria ar finanta echipa ar putea fi considerata a orasului, indiferent ca juridic ar aparea ca o societate privata.

 • @John

  Plătești un abonament la un canal TV și te uiți la câte meciuri de fotbal vrei tu.

  De ce vrei să plătesc eu pentru tine, nu sunt așa fraier ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS